Zneužívání lidi

Anonymní
27.8.23 01:36

Zneužívání lidi

Ahoj, je mi smutno. Můj bratr šel kdysi studovat do ciziny. Nevim, co ho tam naucili, vždycky jsme ho brali za úspěšného a bohatého. Pak se oženil - vzal si dobrou partii - jedinou dceru z majetné rodiny. Byla jsem nadšená, když se jim konečně narodily děti, dokonce jsem s nimi pomahala, a ráda. Došlo však na dědictví. To by nebylo nic mimořádného, že se lidí kolem toho hádají. Mě však zaráží jedna věc. Jak tito umí manipulovat ostatnimi. S každým, na co slyší. Například strýc a jeho rodina jsou z nějakého důvodu (asi jim to. nakukali) přesvědčení, že jim by mělo patřit to, co spadá mně. Takže jsou vůči mně nabroušení. Tihle slyší na majetky. Další členové rodiny zase na něco jiného. Někteří jsou ovlivnitelní a duverivi. Věří jim. Jiní je prohledli - bratr se švagrovou o nich šíři skutečné pomluvy. Další člen rodiny je doslova podplacen. Fascinuje mě, že na kazdem prokoukli jeho slabinu a jdou na ně individuální sofistikovanou cestou. Vidím jim do karet, snaží se mě obehrat. Dari se jim rozbíjet uz tak narusenou rodinu. Co s tím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.8.23 02:11

Než mi někdo zareaguje, něco jsem vymyslela, nebo bych se už musela pověsit.
Spravila jsem o metodách těch povedených lidiček ostatní členy rodiny. Problém nastane, když to někdo nepobere nebo to nebudou chtít připustit či já sama budu za blázna. Ach jo!
Jo jo, jsme obyčejný, jednoduchý lidičky. A někteří toho setsakramentsky zneužívají!

• Citovat
  • Upravit
20905
27.8.23 05:36

Tak dědictví je jednoduchý. Tam je na to zákon a myslet si může každej co chce o tom co má komu patřit. Notář je vyvede z omylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12624
27.8.23 06:21
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi smutno. Můj bratr šel kdysi studovat do ciziny. Nevim, co ho tam naucili, vždycky jsme ho brali za úspěšného a bohatého. Pak se oženil - vzal si dobrou partii - jedinou dceru z majetné rodiny. Byla jsem nadšená, když se jim konečně narodily děti, dokonce jsem s nimi pomahala, a ráda. Došlo však na dědictví. To by nebylo nic mimořádného, že se lidí kolem toho hádají. Mě však zaráží jedna věc. Jak tito umí manipulovat ostatnimi. S každým, na co slyší. Například strýc a jeho rodina jsou z nějakého důvodu (asi jim to. nakukali) přesvědčení, že jim by mělo patřit to, co spadá mně. Takže jsou vůči mně nabroušení. Tihle slyší na majetky. Další členové rodiny zase na něco jiného. Někteří jsou ovlivnitelní a duverivi. Věří jim. Jiní je prohledli - bratr se švagrovou o nich šíři skutečné pomluvy. Další člen rodiny je doslova podplacen. Fascinuje mě, že na kazdem prokoukli jeho slabinu a jdou na ně individuální sofistikovanou cestou. Vidím jim do karet, snaží se mě obehrat. Dari se jim rozbíjet uz tak narusenou rodinu. Co s tím?

Ty uz jsi jednou psala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
27.8.23 06:38

Hmmm…tak ja vubec nevim, o co jde, jake dedictvi po kom a jak s tim souvisi studium bratra v cizine, ale trochu me zarazi jedno - tvuj komentar, ze „Tihle“ slysi na majetky…a cely tvuj vylev je o majetku. Bracha si vzal „dobrou partii“ - dedicku z bohate rodiny atd. Ono je jeste 19.stoleti nebo co? 8o
Jinak nic no - jak pise @Cenarius - jsou na to zakony.
Ale jinak spory o dedictvi uz rozlozily hodne rodin, to neni nic neobvykleho…bohuzel.
Nejlepsi nic nededit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.23 06:54

Moje otázka zní především, jestli jste se někdo setkali s tím, že se druhá strana umi dobře orientovat ve slabostech druhých a používá to v prosazování svých cílů. Je to o majetku, ale rozložena je rodina. O tu jde především. Pisu to pro ilustraci, že jsou to lidé, kteří rozhodně nemaji hlubiko do kapsy. Ale mají čas a prostředky k přemýšlení, jak s druhými pracovat.

• Citovat
  • Upravit
13227
27.8.23 07:28

No nevím, jestli ses na to zbytečně neupnula a nevidíš za tím něco, co tam není.
Dědictví je jeden z nejsnazších způsobů, jak se dá přijít k majetku. Ten kdo peníze má, tak většinou chce nějaké další. Nehledě na to, že v tom může hrát roli i partner. On se dobře oženil, tak teď je na něm, aby taky něco přinesl do rodiny. A vlastní děti vždy budou víc než sestra nebo strýc… Tak to prostě je.
A že umí manipulovat s lidmi? To tak vůbec být nemusí. Jen mají jiný názor než ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
27.8.23 07:55
@Anonymní píše:
Moje otázka zní především, jestli jste se někdo setkali s tím, že se druhá strana umi dobře orientovat ve slabostech druhých a používá to v prosazování svých cílů. Je to o majetku, ale rozložena je rodina. O tu jde především. Pisu to pro ilustraci, že jsou to lidé, kteří rozhodně nemaji hlubiko do kapsy. Ale mají čas a prostředky k přemýšlení, jak s druhými pracovat.

Každý argument se dá přetočit tak, aby posloužil tomu, kdo ho používá. Tipuju si, že ve Tvém případě zasáhla šikovná manželka, která si Tvého bratra dobře zpracovala (ale je možné, že k tomu ani nepotřebovala moc síly, protože je Tvůj bratr snadno manipulovatelný) nebo jen bratr najednou objevil svůj dosud neodhalený talent k manipulaci.

Já Ti věřím, že dělají zle v rodině a rozhodně nejste jediní, kdo má problém kvůli majetku v rodině. Dědictví bývá často koncem soudržnosti rodin. Osobně si myslím, že kdo si umí vydělat peníze a získat majetek sám svým vlastním přičiněním, nemá potřebu odrbávat ostatní různými fígly a manipulativními praktikami.

Držím Ti palce, ať to ustojíš a dostaneš to, co Ti náleží. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
27.8.23 08:13
@Anonymní píše: Ahoj, je mi smutno.

Fajn, zlato. Co tam máš dál kromě zbytečného kňučení?

Můj bratr šel kdysi studovat … úspěšný … oženil… děti … pomáhala.

Nezájem! Starej se o svůj vlastní život. Ne o bratrův. Co tam máš dál ?

Došlo však na dědictví. … Vidím jim do karet, snaží se mě obehrat. Dari se jim rozbíjet uz tak narusenou rodinu.

Takže Ti jde jen o prachy. To jsi mohla napsat rovnou bez té omáčky okolo. Starej se jen o svou část dědictví. Ne o to co dostanou jiní. Závist Tebou cloumá, ale nic s tím nenaděláš.

Spravila jsem o metodách těch povedených lidiček ostatní členy rodiny.

Rodinu rozbíjíš Ty a šíříš klepy. Intrikánka. Není divu, že Tě ostatní „lidičky“ nemají rádi. S tímhle Ti nepomůžeme.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
27.8.23 08:16
@Anonymní píše:

Všude je to jinak. Uz vám vůbec zemřel někdo
po kom budete dedit?

• Citovat
  • Upravit
3699
27.8.23 08:38
@Anonymní píše:

Stejně nechápu. A pomůže ti to k čemu? Prostě jestli se rodina hádá o dědictví, stejně se rozhodne podle zákona, ne podle toho, kdo co bude vykládat nebo pomlouvat, nebo chtít. Tak jestli nechceš být jako oni, tak se do toho prostě nemíchej, nehádej se a počkej, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80127
27.8.23 08:50

Vubec to nepočítám. Upřímně, o jaké dědictví, po kom, jde? Že strýc a teta chtějí tvuj díl? Zemřeli tví prarodiče a ty jsi sirotek? Hele dědictví a způsob dědění je dobré ošetřen, notář to rozsekne. A ty nemluv, že oni rozbíjí rodinu. Vy jste asi moc funkční familie nebyli ani dřív. A že bys ty nebyla chtivá majetku? Nekecej, celé je to o penězích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
27.8.23 09:07

Tak majetky rozložily mnohé rodiny, tu mého manžela nevyjímaje. Když to řeknu narovinu, můj muž byl ze všeho vystipan ale tam už dopředu bylo jasné jak to dopadne, tam se aspoň nepretvarovali že jdou na prachy a vis co? Je nám to jedno. Oni sebrali co šlo, porvali se ještě mezi sebou a rozhádali se i navzájem.
My všechno co máme jsme si vybudovali vlastní pílí a bez zlaté lžičky v zadku, od samé nuly a teď nemusíme se na nikoho ohlížet a být mu vděční. A jaký je vysledek? Oni se hádají dál, jsou dost nespokojení, protože majetky jsou samozřejmě jen imaginární štěstí a my žijeme, chudší a obyčejný život ale užíváme si ho bez zloby v srdci.

Ty se s rodinou Hadaš o něco, co jste ani jeden nevybudovali a nebýt vašich předků, tak máte dneska holý zadek a koukáte na ten svět jak vyorany myši z hliněný Daliborky.
A ještě jedna zajímavá informace, světě div se, do hrobu budete rádi, když dostanete aspoň pár prken, anebo pixlu na kafe, ten nahamoneny majetek o ten se porvou zase další hladový příslušníci rodu…a kola se točí dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14629
27.8.23 09:25
@lilith1 píše:
Ty uz jsi jednou psala..

Kdyby jednou… :lol: Tam jsou všichni jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet, prostě jedno hnízdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15872
27.8.23 10:18
@Cenarius píše:
Tak dědictví je jednoduchý. Tam je na to zákon a myslet si může každej co chce o tom co má komu patřit. Notář je vyvede z omylu.

No úplně ne. Znám případ, kdy jedna povedená rodinka dokonale izolovala svoji příbuznou, protože chtěli část rodiny vydědit. A dotáhli to do úspěšného konce. Hyenám zdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová