Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S takovým blbem se nemá cenu dohadovat. Jak by začal, buď bych ho poslala natvrdo tam, kde slunce nesvítí nebo mu všechno odkyvala. Ano, máš pravdu, vsichni jsou líní a ty mistr světa. Záleží na tvém naturelu a odvaze
sestře bych klidně řeka svůj názor i obavu, ale je to halt její život.
Kdo chce kam…
sestře řekni svůj názor na snoubence. Upozorní na své obavy.
Jé to vůbec nemá smysl jakkoliv reagovat, oponovat, vysvětlovat, těmhle rozumbradům se všechno odkývá a dává za pravdu, pak je klid, škoda energie.
Koho si sestra vybrala, toho má, vídala bych se s ním co možná nejmíň a hotovo.
Jedním uchem tam, druhým ven.
Sestře dej najevo, že ji podpoříš v JAKÉMKOLI rozhodnutí a podpoř ji v případě krize. Teď neuděláš nic.
Tak svůj názor můžeš sestře říct. Ale víš určitě jak to bývá. Růžové brýle…
Když se mu snažíš oponovat a je to horší, tak co nastává potom? Taky bych mu řekla svůj názor, ať je to rodina nebo ne.
A možná ho tím utnula, že ať má názor jaký chce, ať si zkusí to co radi a pak ať přijde.
Jedním uchem tam…
Když bude rejpat, řekni mu svůj názor a dal na něj nereaguj.
A možná to je špatně.. Že měníte všichni téma. Ono kdyby mu všichni řekli své, tak třeba ho to trkne. A nebo mi říct na rovinu, že jestli se chce chovat jak vygumovany macho, tak na oslavy chodit nemusí.
Jaj kam to holka dala hlavu. Bohužel prohlédne asi až bude už pozdě.
Každopádně tebe chápu, tohle mít na rodinných oslavách je peklo.
Já se těmto lidem vyhýbám obloukem. A pokud není úniku všechno jim odkejvu a rychle se snažím vzdálit z dosahu.
Když do tebe, ale reje je to jiná. Asi bych ho ignorovala. Vůbec na ty jeho řeči nereagovala. Dohadovat se s nim stejně nemá smysl. Ale to bohužel nic nemění na tom, že zkazí každou sešlost.
No v mnoha rodinách bohužel není jiné řešení než problémového člena rodiny nezvat.
Já se tedy přiznám, že bych si rozhovor s ním užila
až by začal s těmi moudry o posilovně, nandala bych si dobroty a řekla mu, že je asi na špatné adrese. Ať si posiluje, já se ráda najím. A pokud do tebe vandruje, tak by měl zasáhnout taky tvůj partner a zklidnit ho.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,moje mladší sestra se bude za necelé 3 týdny vdávat a já jsem z toho docela nešťastná. Dlouho jsem si říkala, že je to její volba, ale mám už toho dost.
Můj nastávající švagr je protivný drzý, rád a často se do někoho naváží při oslavách, nejčastěji do mě, nebo vede divné řeči, má svérázné názory a považuje je za jediné možné.
Abych byla konkrétní, tak on dělá silové sporty, hodně posiluje, chodí na soutěže typu Ironman a podobně, takže je takový i nafoukaný, chová se jak mistr světa a od ostatních lidí očekává, že by měli chodit také do posilovny a pořád cvičit a držet si postavu a když ne, tak jsou prostě velice divní a on to odsuzuje. Zejména má takové ty názory, že ženy po dětech se vymlouvájí, že nemůžou zhubnout, nemají kdy cvičit a přitom mají na mateřské hromadu času a cvičit se jim nechce. Prý by zrušil všechny romantické filmy, protože ženským vymývají mozky a čekají prince. Dále má velice přísné požadavky na oblečení všech na svatbě a svojí švagrové dokonce prý zakázal vzít si klobouk.
Na svatbě mají DJe, ale je s ním domluvený jen na určitých skladbách (např. Apokalyptika). Ostatní prý si hudbu vybrat nemůžou. Už vidím babičky na to tancovat.
Máme 3 děti s přítelem, takže už je usedlejší, švagr mu řekl, že je podpantoflák.Jakmile se mu snažím oponovat, je to ještě horší. Co mám dělat? Zkazí každou oslavu… Navíc se bojím, jak se bude chovat např. k sestře, když přibere.
Jinak většinou se to někdo z rodiny snaží mírnit změnou tématu, i tak hrůza.
Takové lidi nemá cenu řešit. Když s ním je tvá sestra šťastná tak ať je.
Moje sestra má podobného mag… S nikým z rodiny se nesnese, nikdo ho nemá rád a sestra pořád opakuje jak je dokonalý a že mi všichni jí ho zavidime. Nechce vidět že je to narcis, psychicky ji týrá, jestli ne i fyzicky. Ona doma dělá služku a vaří, pan dokonalý si neuvaři ani čaj. S kamarádkami nemůže nikde jít, pořád ji ve všem hlídá. Ještě se sama stará o jejich dítě, on na to nemá čas. Když je spokojená a myslí že on je nejlepší na světě, tak ji to přeji. Ale ať nečeká že ji budu zachraňovat až ji začne mlátit.
Se sestrou neudelas nic, tvuj pohled nejspis zna.
Kazdy sveho stesti strujcem.
To dopadne spatne. Macho na steroidech. Nestykejte se s ním.
@Uslava píše:
To dopadne spatne. Macho na steroidech. Nestykejte se s ním.
Popravdě i mě napadlo, jestli něco takového nebere a nevede to u něj např. ke slovní agresi. Má fakt hodně svaly. Zmiňoval přede mnou pouze amonnou sůl, kterou čichá před závodem, ale to je něco jiného, tak nevím.
Hovado, co se chová jak hovado už před svatbou a sestra si ho dobrovolně bere
. Pak se bude divit, když ji bude ponižovat. Sestry mi líto není, ale lituju budoucí deti
Jejda a jak se chová k tvojí sestře?
Ona brzy zavítá do klubu podobně/stejně vdaných paní jako moje sestra. Ta si sice nevzala kulturistu nebo podobné individuum, ale též nechtěla vidět velké nedostatky (jeho chování vůči ní i celkově vůči lidem) svého partnera, i když na ně sama upozorňovala, ale nijak to neřešila (rozchodem, dokud byl čas), tak pro jistotu otěhotněla a pak se vzali. Časem si uvědomila, že opravdu ty nedostatky přetvávají a také u nich nastala krize, kdy uvažovala o rozvodu, narovinu jsme jí řekli, že toho kluka nemáme rádi, načež s námi dotyčný přerušil kontakt (moje sestra je drbna a vše mu musela hned povědět…jsou přece manželé), ale jsme rádi, že ho nemusíme vidět.
Takže buď mu můžeš říct něco, co se mu nebude líbit a už tě nebude chtít vidět nebo nevím. Jo a nemá absolutně žádný smysl jakékoli jeho chování řešit se sestrou, protože i když si to ona uvědomí, nebude jí to vadit, tak jako té mojí sestře.
Ještě větší blbec, než jste čekali.
![]()
Asi se s ním moc nebav a když bude mít potřebu Tě okopávat, tak ho zkus nějak sestřelit. Ale podle projevů není zrovna chytrý, tak možná bude lepší se zasmát jeho ostrovtipu a myslet si své.
Ahoj holky,
moje mladší sestra se bude za necelé 3 týdny vdávat a já jsem z toho docela nešťastná. Dlouho jsem si říkala, že je to její volba, ale mám už toho dost.
Můj nastávající švagr je protivný drzý, rád a často se do někoho naváží při oslavách, nejčastěji do mě, nebo vede divné řeči, má svérázné názory a považuje je za jediné možné.
Abych byla konkrétní, tak on dělá silové sporty, hodně posiluje, chodí na soutěže typu Ironman a podobně, takže je takový i nafoukaný, chová se jak mistr světa a od ostatních lidí očekává, že by měli chodit také do posilovny a pořád cvičit a držet si postavu a když ne, tak jsou prostě velice divní a on to odsuzuje. Zejména má takové ty názory, že ženy po dětech se vymlouvájí, že nemůžou zhubnout, nemají kdy cvičit a přitom mají na mateřské hromadu času a cvičit se jim nechce. Prý by zrušil všechny romantické filmy, protože ženským vymývají mozky a čekají prince. Dále má velice přísné požadavky na oblečení všech na svatbě a svojí švagrové dokonce prý zakázal vzít si klobouk.

Na svatbě mají DJe, ale je s ním domluvený jen na určitých skladbách (např. Apokalyptika). Ostatní prý si hudbu vybrat nemůžou. Už vidím babičky na to tancovat.
Máme 3 děti s přítelem, takže už je usedlejší, švagr mu řekl, že je podpantoflák.
Jakmile se mu snažím oponovat, je to ještě horší. Co mám dělat? Zkazí každou oslavu… Navíc se bojím, jak se bude chovat např. k sestře, když přibere.
Jinak většinou se to někdo z rodiny snaží mírnit změnou tématu, i tak hrůza.