Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Jen se nelekni, takové boty nestojí 200 jako někde u Vietnamců. Jestli dítě ještě moc nechodí, na boty bych nepospíchala. Mně syn začal chodit před zimou, dostal celoročky a pak ještě vyteplené boty na sníh, nebyl mu ještě rok 😎
Taky bych minimálně na první boty vyrazila někam do prodejny. Ale teda vybrala bych sama, s prodavačkama nemám dobre zkušenosti, nejednou mi poradily úplně blbě a opakovaně mi cpaly naprosto nevhodné boty. A kecy typu „to nevadí, ty prsty se mu tam nějak porovnaji“ mě odradily ještě víc a rychleji… za mě, obkresli nohu, zmer délku a šířku, na netu si podle toho něco vyber a pak to bez zkusit do prodejny. Zjistíš, že sedí jedna bota ze sta.. až budeš vědět, jaká je noha dítěte a jaké boty mu sedí, můžeš si dovolit objednávat přes net. Ale ani tak nemáš jistotu, že nebudeš vracet. A co se týče barefootu, za mě je nejlepší kompromis. Bota široká v prstech, ne do špičky, dobře sedící v pate, ne tvrdá jak prkno, ale zároveň ne rolovací, podrážku nějakou mít prostě musí, stejně tak alespoň trochu zpevneny opatek.
@lucenka píše:
Pokud je chceš dávat dítěti až v listopadu, tak bych s nákupem počkala do té doby. Když je koupíš teď, tak se ti může stát, že mu v tom listopadu už nebudou. A určitě na první nákup zajeď do obchodu.
V podstatě to stejné jsem chtěla napsat ![]()
Ono za dva měsíce ta noha ještě muže povyrust a měli byste botky k ničemu …
Nech ho poradně se rozchodit doma, at získá jistotu a pro pořádné boty vyrazte teprve až budeš vědět, ze začne ťapat i venku. A určitě do obchodu!