Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Pokud platí a má zájem tak by měl nárok dítě vídat. Asi jedině soudně, když se s ní nedomluví po dobrém ![]()
Jak nechce půjčovat? Byl soud? Nebo platí „jen tak“? Ať si nechají určit styk, zezačátku to bude třeba jen na odpoledne, ale jak bude dítě růst, tak pak to může být i na víkendy nebo klidně i střídavá péče.
@j.a.n.i1 Zatím to ještě není dořešené, ale platí jak má. Obává se, že exka stejně nebude respektovat nařízení soudu a bude se odvolávat na to, že je dítě kojené… ![]()
Já taky plně kojené mimino,,nepůjčila" samotné ven ani manželovi, se kterým žiju
. Spíš se domluvit na návštěvy, aby mohl malé vídat…ale na procházky jsem taky nepůjčovala nikomu, takže to celkem chápu ![]()
Je potřeba nechat soudně určit styk. Kolik je dítěti? Je jasné, že v šestinedělí asi moc navazovat vztah nebudou. Kolem půl roku už by to mohlo být pár hodin týdně, víc těžko. Dokud je dítě kojené, nemůže se od matky vzdálit na víc než dvě hodiny.
Tvoje kamarádka by se do toho hlavně neměla montovat, notabene pokud ještě sama nemá děti, tak nedokáže vůbec domyslet, o co vlastně jde.
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Zatím to ještě není dořešené, ale platí jak má. Obává se, že exka stejně nebude respektovat nařízení soudu a bude se odvolávat na to, že je dítě kojené…
A co si jako představuješ, že ten soud nařídí? Do roka maximálně tak procházku v přítomnosti matky, viz můj příspěvek výše. Jako pokud jsou k té ex už předem takhle zaujatí, tak se ani nedivím, že spolu nevycházejí.
Nepíšeš, kolik je dítěti. Mně přijde logické, že kojené dítě nechce nikomu,,cizímu,, dávat.
Pokud je to tak a ma zajem, je napsan v Rl.Tak soudne, a zatim ji na to upozornit ze pokud se nedohodnou, tak se to bude v budoucnu resit tak. I otec ma prava
Tak asi resi i navstevy a tak
..Nebo tak ze ty obavy maji duvod. ![]()
@kacz hmm a co když se z přítele později stane třeba i manžel a budou mít jeho dítě na víkendy, na prázdniny, bude se o něj starat, to by se taky do toho neměla montovat, ne? A v tu dobu, kdy bude přítel se synem, by měla někam zalézt, gor, když ještě nemá své vlastní dítě ![]()
Dítě není hračka, aby se půjčovalo ![]()
hodně záleží na tom, jak je staré. pokud je plně nebo převážně kojené, tak se ani nedivím, pokud ho nepouští z dohledu, taky jsem to tak měla. přece nenechám někde vlastní dítě řvát hlady jenom proto, že si ho chtěl někdo povozit v kočárku.
u takhle malých dětí je lepší, když otec zpočátku dochází k matce do domácnosti, kde se s dítětem seznamuje a učí se o něj pečovat - samozřejmě, pokud to vzájemně zvládnou. přiznávám, že ten poslední, koho bych u sebe doma snesla, by byl můj ex, protože i když jsem hodně splachovací, tak některé věci prostě neodpustím.
pokud se nedomluví, tak určit styk přes soud.
Dítěti bude v létě rok. Kamarádka s přítelem chtějí střídavou péči v době kdy už to bude možné. Exka „kvůli těhotenství“ ani nedodělala střední školu, tudíž se základním vzděláním, protože nehodlá začít znova studovat a chce si užívat dítěte… - až skončí rodičák si nebude moci vyskakovat. Samozřejmě, pokud si nenajde nového živitele.
Pro autorku diskuze: jak tu holky píšou, pokud ex nechce dítě ani na chviličku půjčit, pak to jedině řešit přes soud, pokud ani tehdy nebude ex respektovat upravenou dobu styku a bude mu v něm bránit, tak se přítel obrátí na sociálku a ta ho na návštěvu k dítěti doprovodí a ex se bude snažit domluvit…
Každopádně, když se ex sekne a bude hledat výmluvy proč a jak dítě nemůže právě půjčit, bude to o nervy…
Můj strejda takhle ztratil syna, když mu byly 3 roky…znovu se viděli až v 18ti letech, kdy kluk sám za ním přišel…tehdy nepomáhalo na strejdovou ex vůbec nic, peklo střídalo peklo…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj Holky…píšu Vám s dotazem, který se týká jedné dobré duše, co si za žádných okolností nepřeje být nalezena a zveřejněna. Takže pokud by tohle chtěl někdo nechat odtajnit, raději to rovnou smažte!!!
Jedná se o mou kamarádku a jejího přítele. Mají úžasný vztah až na jednu nedořešenou záležitost. Kamarádky přítel má dítě z předchozího vztahu, no vztahu…byli spolu pár měsíců, když ta holka otěhotněla a na potrat ji nepřesvědčila ani její rodina. Takže holt příteli nezbývá než platit alimenty a výživné na ni. Exka ovšem nechce dítko půjčovat, ani na povození, a dokonce ani přítelovým rodičům, kteří se o dítě zajímají a dokonce jí i finančně pomohli s výbavou…
Takže jak se domluvit? Co dělat? Dítě je zatím kojené, ale až bude starší? Nebude už pozdě na to, navazovat vztah s otcem? Copak otcové mají jen povinnosti platit, ale žádná práva?