Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, teorie by byla..
Ano, tak se nějak dá popsat, jak vycouvat, ale záleží na okolnostech
Hodně štěstí při zkouškách ![]()
To je dobrá otázka
člověk už to dělá tak nějak automaticky, že o tom jak se to dělá ani nepřemýšlím…
dáš zpátečku vycouváš a když budeš mít svoje kola cca v úrovni nárazníku aut kolem začneš točit na maximální rejd. dělej to hlavně pomalu a s rozmyslem. do protisměru 100% najedeš to ani nijak nejde takže se pořádně rozhlédni na obě strany. s blinkrem neporadím neb ho používám opravdu minimálně ![]()
Neuzes to objet nebo se ta otocit? Pkud to spravne chapu, tak bys couvala z vedlejsi silnice do hlavni ci jak? To bys spravne vubec nemela, couvat by se melo z hlavni do vedlejsi, ja na tohe castecne dojela v prvni autoskole, kdy jsem se mela otoit a klasika jsem zajela doleva do vedlejsi a vycouvala do hlavni komisar pak rika, jk vite, ze tam nic zrovna nepojede, kdyz tam nevidite…
edit: koukam ze Gladys zase jednou neco nepochopila
Ach to kojeni ![]()
Příspěvek upraven 29.04.13 v 16:32
Nemůžeš poprosit nějakého kamaráda nebo někoho z rodiny, aby ti to někde na parkovišti ukázal? To by bylo asi ideální řešení…
Ale neboj se, kvůli tomuhle se fakt nenervuj.. normálně stoč volant doleva a pomalu couvej a až budeš čumákem dost daleko od auta abys ho mohla srovnat tak ho srovnej a vyjed.. oni tě v tom protisměru pustej
držim palce ![]()
A nemáš někoho s autem? Že by jsi si to zkusila? Jinak držím pěsti!!! To dáš! ![]()
Popis ti nedám, jen možná malou radu. Jeď pomalu, koukej kolem sebe i před sebe. Když si nebudeš jistá, zda auto vytočíš aniž bys narazila, klidně si popojeď dopředu a pak zase začni couvat. Do protisměru určitě najedeš, zvlášť pokud je to úzká ulice, ale to najede každý a většina řidičů počká, ale základ je se rozhlédnout aby jsi tam nikomu vyloženě nevjela.
A neboj, zvládneš to. ![]()
Tak to je super dotaz! Zakl. nemyslím to zle, ale pobavilo mě to
Popsala jsi to pěkně, takhle teoreticky mi to jde taky, ale praxe je nejlepší nacvičit. Vytáhni ven někoho z rodiny nebo kamarádku a u nákupního centra si to procvič ![]()
Nechci být jedovatá, každý nějak začínal a pro většinu z nás je to automatické a ani se nad tím nepozastavíme, jenže tady to asi nevyřešíš… Teorie a praxe je trochu rozdíl… jedině vezmi někoho a jeďte si to procvičit
Každopádně držím
ať to dáš
a dej vědět ![]()
Nejdriv kola rovne, kdyz je ridic tak na urovni zadku ostatnich aut, tak zacit tocit, ale hlidat si predek, protoze vybocuje.
Do protismeru se najede urcite, takze davat veliky pozor. Otacet hlavou, neustale prohlizet vsechny 3 zrcatka a znova okna. POMALU. Problem mohou byt chodci, protoze klidne chodej za zadkem couvajiciho auta.
S blinkrem a couvanim neporadim, ja bych ho nedaval. Takze se pred tim zeptat instruktora.
Pokud bude pri zajeti relativne dost mista, nechat si volnejsi tu stranu, kam bude pri vyjizdeni vybocovat predek. Takze pokud zadek bude zatacet ke spolujezdci, je potreba vic mista na strane ridice.
Mnoho stesti.
Mě jenom zaráží, že jste to při jízdách neprocvičili, protože třeba my jsme couvali snad při každých jízdách. Jedině někoho poprosit a zkusit si to
Už bylo asi řečený vše, jen bych dodala možná pro trošku uklidnění, nwm kde děláš autoškolu, ale třeba v Brně je u magistrátu narvaný parkoviště k prasknutí, takže střídání probíhá (aspoň vždy když jsem měla možnost vidět) ve volném pruhu na parkovišti, takže se nikde necouvá, prostě první přijede, zastaví proběhne výměna a pak se pokračuje v cestě v před… Ještě jsem neslyšela o nikom kdo by u zkoušek musel vycouvat od někud… Je pravda že já musela couvat s vlečkou do zatáčky, ale to bylo s traktorem a dopředu nás na to instruktor připravil..
Přeji hodně zdaru a hlavně klid, vynervovaný řidič znamená blížící se katastrofu
![]()
Nesmíš stáčet volant dřív než vyjedeš, jinak podřeš auto na levé straně. Každopádně držím palce.
Nastartuješ, zapneš světla, pravý blinkr, zpátečka, pomalu couváš rovně a hledíš, zrcátka plus se natoč doprava dívej se i přímo zda ti tam nic nejede. Teprve až jsi předním nárazníkem za zadními dveřmi sousedního auta vlevo můžeš točit volant a zatočit. Pak zastavíš, hodíš druhý (levý) blinkr (pokud jsi ještě mimo pruh, pokud jsi v pruhu nemusíš) a rozjedeš se na jedna. Pokud ti vlevo nic nestojí, můžeš točit i dříve. Hlavně neboj, auta v pruhu případně zpomalí, zastaví nebo rovnou přejedou do vedlejšího pruhu (pokud tam je).
Ahoj, raději anonymně
Zítra mě čekají zkoušky v autoškole- a napadlo mě, že možná budu muset od Magistrátu vycouvat autem (zaparkované popředu) do silnice- jak to mám udělat abych co nejméně vjela do protisměru? Blinkr doleva, zpátečka, vyjet si trochu dozadu, stočit volant úplně doprava (nebo doleva?) a pořád couvat, potom ho srovnat rovně a jedničku dopředu? Až dnes mě napadlo, že tohle se mnou instruktor nikdy neprobíral
On je totiž takový, že na co se ho člověk nezeptá, to nepoví a mě to napadlo až teď
Díky moc