Jak vyjít v nouzi??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No ale než jste se dali dohromady, tak jste u rodičů bydleli? Nebo se oni mezitím přestěhovali do menšího? Jasně, že byste nebydleli dohromady - ty a přítel, ale třeba by ho to motivovalo nějakou práci si najít nebo to nějak řešit. Nemůže třeba dojíždět? Nebo si najít práci mimo obor? Přece se nemůžete spoléhat jen na stát. Ad hlídání - mi přijde jako super nápad. Kdyby ses dohodla třeba s jednou, dvěma maminama, že bys jim dítka pohlídala. Podle mě šetření ve vaší situaci nic neřeší - respektive nic jinýho vám nezbývá a stejně si nepomůžete. Nemůžeš se vrátit do původní práce a dítko nechat partnerovi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:
pro maminky je prej nejlepsi kdyz hlidaJi deti za penize
To se mi taky zdá jako dobré řešení.
Tady u nás někdo i dával letáčky „hodinový manžel“ - pro osamocené ženy v domácnosti, které chtějí (žádné chlupaté myšlenky!!!
) něco opravit, naladit TV, udělat drobné mužské práce a tak, to může být dobrá brigoška.
Jestli je manžel šikovný, mohl by si přivydělat, než něco najde.
Výdaje na dítě - kdybys potřebovala oblečení, boty, hračky - buď sekáče, anebo se nestyď napsat tady na emiminu, všechny máme doma plno krámů, co bychom potřebným darovaly. Hračky a šatstvo, ze kterých děti vyrostly, ale matka je líná strkat to po jednom kusu na MMB, ale vyhodit je to škoda, a tak.
Máš to fakt těžké
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bydlime v malem meste, no, je to spis vetsi vesnice, o nejakem hypermarketu nebo fastfoodu nemuze byt ani rec.
prace mimo obor - kazdy den projizdim stranky s nabidkami prace, i v okolnich okresech, i mimo obor, ale..
reknete mi, kdo zamestna 20leteho mladeho kluka, ktery ma doma male dite? vsichni si hned mysli, ze je neschopny mlady usak ![]()
do puvodni prace se vratit nemuzu - z duvodu, ze koncila v zari 2008 maturitou, ja proste nepracovala
bydleni u rodicu - mela jsem spolecny pokojik se sestrou, neumim si vubec predstavit, ze se tam vratim s malym, velmi aktivnim a hodne hlasitym ditetem.
pritelovi rodice - jeho byvaly pokoj je zbarany rodinnym prislusnikem, ktery si z par mistnosti udelala bytovou jednotku
nemyslete si, ze jsme ti typicti lezaci, co pouze cekaji, az jim nekdo praci nabidne nebo ze se o ne stat postara
jenom jsme si zrejme poridili dite do spatne doby, kdy mlade lidi nikdo ani zamestnat nechce
majetek - nula, zadny, prodat 15let starou televizi a 12let stary pocitac, ktery jeste ani neni nas, by toho asi moc nevyresilo.
ja uz opravdu zvazovala skoro vse
- Citovat
- Upravit
teprve se proste jeste „rozjizdime“
do rodicovstvi jsme spadli vlastni blbosti, ale proste jsme to chteli resit.
byla jsem asi hodne naivni, kdyz jsem si myslela, ze to vse nejak zvladnem
ale i pres to vse jsem rada, ze jsem nesla na potrat
- Citovat
- Upravit
No je to teda síla,ale myslím,že se to dá,už jsem si zažila podobnou zkušenost,sice nemáme prcka,ale dva psíky ty stojí tak 800 měs. ale na měsíc pro dva mi zbylo 1000-napíšu ti teda jak jsem co řešila,třeba si z toho něco vybereš..
- našli jsme menší byt z 2+1 jsme šli do 1+1 takže Z 8000 jsme platili jen 5500(na čas se tom dá)
- při procházce jsem okoukla kde jsou ňáké ovocné stromy a natrhala jabka,hrušky,ořechy švestky (pokuď byly mimo zahradu)
- obešla zahrádkářskou kolonii a pozeptala se zda někdo nemá navíc mrkev,č.řepu,atd u někoho spíš u důchodců (někdy i za vípomoc) jsem něco dostala,hlavně tenhle rok je hodně jablek a né všechny se využijou a jako žebrání jsem to fakt nebrala,pokuď máš babičku nebo tak někoho na vesnici se
em je to v poho. - jsou zemědělci kteří za pomoc se běrem brambor neplatí,ale dávají brambory ( to by snad tvůj přítel přežil dva dny na poli)
- hlavně vjetnamci berou do krámu na 2 až 3 hodky důchodce nebo ženský na mateřský takže když máš hlídání tak bych obešla krámy
- Z másla do kterýho dáš česnek nebo ňáký koření uděláš pomazánkový
- kupovat jen chleba,jsou pekárny který půl hoďky před zavíračou prodávají o půl levnějc
- těstoviny,luštěniny,rýže,hustý polívky a jíst opravdu jen na zahnání hladu
- pokuď máš domácí zavařeniny jako čalamádu jí de j to těstovin přidej vajíčko a zapeč,je to moc dobrý
- hodně lidí prodává domácí vajíčka třeba jen za korunu když jich mají fakt hodně,tak se pozeptej po známých
- prát v mýdlovém slyzu,pere doopravdy dobře a hlavně levně( 10 l cca 30 kč) jako aviváž použij ocet 1 ku 1
- v masnách prodávají levně vepřový sádlo,když si ho nakrájíš a vyškvaříš máš škvarky a sádlo( to byla u mě výhoda dostávala jsem od rodičů sádlo,škvarky a vajíčka)
- nejezdit vůbec autem,pokuď bydlíš vě městě prodej ho a máš náký ty penízky až bude líp koupíte nový
- před nákupem napiš jídelníček a nic jinýho nekupovat
- projeď kuchařky za pár šupů se dá dobře u vařit
- po malý na mimiaukci nebo na aukru co už nepotřebuješ -oblečení prodej nebo vyměň za něco co budeš potřebovat
- ted rostou houby tak na ně vyražte,něco zamraž,něco zavař,něco nasuš a udělej houbovej guláš a klidně na 3 dny
- tak děti nemám,ale myslím,že hadrový plínky nejsou až tak náročný používala bych ty
- kamarádka mazala malou když měla suchou kůži vepřovým sádlem-doporučila jí to doktorka a pak jí místo nákýho toho sunaru a kašiček an sváču dávala převařený kraví mlíko přímo pro něj chodila někam do kravína,nechala ho k odstát sebrala smetanu a bylo 2l jí vyšly na 22 kč,ale jasně nemám děti a nemám s tím žádnou zkušenost
- určitě bych se nestyděla a zašla za prarodičema,jestli by než se z toho dostanete neudělaly aspoň jednou za měsíc nákup za 100 je to nezabije a věř,že vám to pomůže…
- a hlavně nechápu,proč tvůj přítel nedostal na pracáku aspoň životní minimum je to asi 2000 to je ňáké divné ne?!
- A hlavně se drž tohle nebude trvat věčně!!!! A bude zase dobře-to si říkej každý ráno a každej večer
- Citovat
- Upravit
hele a jaktoze tam mate tak drahe najmy?
asi nezbejva, nez hledat jine bydleni - nejaka sklepni garsonka …
napadlo me jeste, ze bys mohla darovat vajicka, za to je 20 000 a jeste bys tim nekomu hoodne pomohla (ale to uz je takove na hrane, jasne).
za spermie se myslim dava ticka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne že bych tomu nějak rozuměla, ale přítel není přihlášený na pracáku? Tam mu přece musí něco nabízet, ne? Netvrdím, že nějakou úžasnou práci, ale snad aspoň něco. Nebo by mohl vyjet do zahraničí - na farmy, teď se češou jabka. Nebo nehledají někde prodavačku, servírku, co já vím, uklízečku… Určitě bych si hledala levnější bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
blby rejpnuti, ale taky moznost - kolik platite mesicne za internet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
7500 za najem a energie a to mame jeste docela levne oproti ostatnim najmum ![]()
ja fakt nevim, jak to chodi jinde na UP, ale tady clovek prijde do uplne preplnene cekarny. Cekaci doba je minimalne hodinu, nacez pani se jen zepta, kde se byl ptat na praci a rekne mu, at si hleda dal ![]()
zadne nabicky, nic
Musim jit, vsem diky za reakce
- Citovat
- Upravit
internet nas stoji 250Kc, cena se nam zdala tenkrat prijatelna.
pa
- Citovat
- Upravit
Tak situaci fakt nezávidím, ale ještě mě napadlo, psala jsi, že bydlíte skoro na vesnici, tak co obejít starší sousedy a nabídnout jim svou pomoc v domácnosti za nějakou přijatelnou cenu? Možná, že by ti starší babička zaplatila za umytí oken a větší úklid, shrabání listí nebo drobnou opravu. Případně za donášení nákupu. Prostě bych se snažila využít času, co trávíš doma s dítětem jako „pracovní“ dobu. Myslím, že těžká situace vyžaduje i nestandartní postupy a hledání práce je také lepší osobně. Zajít se zeptat do obchodu nebo restaurace, sama vím, že mnohokrát zaměstnavatel ani volné místo nikam nenahlašuje (ÚP), protože se mu zaplní právě takto napřímo. A nebo chce jen někoho na výpomoc (beze smluv a odvodů
. . . . a v tom případě to ani ofiko nejde). Každopádně držím palce a věř, že vše překonáte a bude líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele ale když je na pracáku tak ňákou tu korunu dostat musel-když ne podporu tak životní minimum,ne?! Nebo to furt nechápu?! To by vám ty penízky pomohly aspoň na chvilku,ne?!
- Citovat
- Upravit
Me se to teda zda drahe, ja dotedka platila 8000 vc spotreb za 1+1 ale v Praze. To teda bylo levne i na prahu, ale na vesnici to prece musi byt tak trikrat min, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pokud jsou oba tak mladí a on byl absolvent po škole, který někde dělal třeba 14 dní, tak si myslím, že nemá na nic nárok. A z doslechu jsem slyšela několikrát, že úřad práce se nepřetrhne, aby ti nabízel rekvalifikace či práci. Taky žiju v malým městě a vidím, že je problém s maturitou sehnat blbě placené místo pokladní v hypersupermaretu a uklízečky si svoje místa pořádně hlídají, „Ty ten smeták jen tak nepustí..“ to mi včera vykládala sousedka z vedlejšího baráku, kterou vyhodili z práce (úřad) a chybí jí odpracovat nějaký měsíc, než si bude moci zažádat o důchod - je ochotná dělat cokoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Situace je to smutná, ale ne neřešitelná… Já tedy nechápu, jak může zdravý 20-letý chlap NENAJÍT práci, i kdyby měl objet všechny stavby v okolí a zeptat se, jestli nepotřebují dalšího do party. Zrovna tak by bylo dočasné řešení třeba za prací někam dojíždět, v Praze je normální cestovat do zaměstnání i hodinu MHD, tak si trošku zvětšit akční rádius…
Pro matku na mateřské - zkusit obvolat okolní školy, školky, jestli nepotřebují výpomoc (úklid, kuchyně atp.), to se dá dělat i s malým dítětem. Anebo jak už tu někdo psal - výpomoc s úklidem, žehlením, pohlídáním dětí, roznos letáků, příp. brigáda v call centru (jestli máte nějaké v dojezdové vzdálenosti). „Hodinového manžela“ už tu někdo zmiňoval, pokud máte v okolí nové rodinné domy, většina jejich majitelů nemá čas nebo schopnosti se o technické věci postarat, takže všeuměl za pár stovek na hodinu se hodí.
B. co nerada sedí s rukama v klíně
- Citovat
- Upravit