Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@aduska912 píše:
Porodní váha 3290,z porodnice jsme odjížděli s 3000g, ted má 67 cm a 5550 g
Krásná váha i míry. Vůbec se tím nezatěžuj
jestli přibírá, je vše v pořádku. Holt to nebude ten faldaty kojenec, ostatně můj syn taky nikdy žádné faldy nemel ![]()
@aduska912 píše:
Porodní váha 3290,z porodnice jsme odjížděli s 3000g, ted má 67 cm a 5550 g
Jinymi slovy, v sesti mesicich bude mit cca 2-nasobek porodni vahy. Idealni. Nechapu, proc te Dr stresuje… ![]()
@aduska912 Tak to je přece v pořádku, to je pěkná váha, naše měla na 4 měs. 4,70 kg.
Já bych to neřešila, ale doktorku ta její délka x váha nějak znepokojuje
Obě moje děti mezi 4. a 5. měsícem znepokojovaly doktorku svojí nízkou hmotností. U prvního jsem dala na její radu a kojila hodně často. Dítko přibralo a zakulatilo se. Doktorka byla spokojená. U druhého jsem to nechala být a doktorka nakonec byla taky spokojená ![]()
@Anonymní píše:
Já bych to neřešila, ale doktorku ta její délka x váha nějak znepokojuje
Tak ať se znepokojuje sama. Vyslechnu, odkejvu a jdu, dál neřeším. Úplně zbytečný nervy ![]()
Můj syn je od narození dlouhý a hubený. Má to po tatínkovi, byl stejná žížalka. Doktorka to neopomene vždy zmínit a občas i to že po mně to zřejmě nemá
Ale je zdravý a naprosto v pořádku. Jsou i velmi baculaté kojené děti, těm se jako nasadí dieta když mají moc? Fakt takové zbytečné stresování podle tabulek nesnáším ![]()
Trápí mě to, když vidím jak je oproti ostatním dětím hubenější
ještě je problém s kojením, trvá pokaždé skoro hodinu, malá zezačátku pije když to dobře teče, pak usne nebo trošku dudlá, tak jí nutím, pak třeba pár vteřin zase pije a po půl hodině vyměním strany a zase nanovo, jak to neteče samo tak prostě nesaje a netahá
Možná mám málo mléka nevím, ale moc to neteče, ale zatím jsme to zvládly i za cenu hodinového kojení a malá přibírá
Jsem babičkou čtyř vnuček od dvou dcer a akorát jedna měla trošku „faldíky“, jinak prostě štíhlé od miminka. Poslední vnučce je rok a nemá zdaleka 8 kilo, její maminka byla také droboučká a štíhlá je celý život. Myslím, že je to jedině výhoda.
vůůůůbec bych to neřešila! Kojení ad libidum, ve 4m můžeš začít dávat ochutnvat vařenou zeleninu (chutnávat, ne se snažit nahradit polední kojení), váhu má krásnou, tak je prostě dlouhá. Když srovnám svoje a sousedovic děti, tak to vypadá, že já těm svejm všechno sežeru a oni mají chudíčci hlad, kdežto sousedka sobě utrhne od úst a hlavně aby byly děti napapaný (není to tak, ale vypadá, ona štíhlá, děti sumíci, já věstonická venuše, ale děti jak nudle). Dcera měla při narození 3030g, teď má 21m a 10 kg, oblečení nosí 86, ale všechno na ní plandá, je po dědovi dlouhá a štíhlá, kéž by jí to vydrželo a nezprdelatěla by. Tabulky jsou stejně jen pro orientaci, taky je potřeba brát v úvahu genetiku
Měla jsem to stejně se třetím dítětem. Plně kojeny a skoro nic nepribiral, jeden čas byl opravdu vyhubly, ale spokojeny. Zkusila jsem na pár dnů zavést um, chodili jsme na převážení po týdnu a nemělo to žádný efekt. S prikrmama jsem začala v 6m, že začátku se i trochu oplacal, ale v roce dostal šestou nemoc a po ní přestal jíst na 3 měsíce! Jen pil UM, kojit jsem přestala pár týdnů předtím.
Dnes je prckovi rok a půl, je malý, hubený, krásný a veselý. S jídlem je to pořád nic moc. Vydrží i teď několik dní nejíst. Když třeba někam na pár dnů jedeme nebo když je nemocný, neji vůbec. Bojím se odjet s dětmi z domova na delší dovolenou.
Snažím se to neřešit, protože vidím, že je fakt veselý a jemu samotnému to nijak nevadí.
Má to asi po tchyni, ta jezdila jako dítě každý rok na měsíc do ozdravovny, kde prý vždy přibrala 10kg a po návratu domů to zase do pár týdnů shodila. Vídáme se několikrát týdně a jíst jsem ji viděla jen párkrát, za to nad jídlem ofrnuje pravidelně, kolikrát mi řekne fuj, dej to pryč ![]()
Kdyz mi došlo, že má k jídlu přístup po babičce, dost jsem se uklidnila, protože i ona je drobná, hubená, ale energická, zdravá a vypadá velmi mladě.