Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera je moc hubená a bylo mi doporučeno proto začít se zeleninou a na percentilovém grafu je hodně nízko
Proc vykrmit, malo pribira? Detska doktorka nic neporadila? Od 4 mes.se davaji prikrmy uz i kojenym detem, jsou i kase od 4.uk.mesice… takze zkus nejakou tu zeleninu nejdriv, staci par lzicek, pak pridat maso, ovocne svacinky…
Příbírá cca 125 - 150 g týdně, ale poměr délka x váha je asi hodně špatný
@Anonymní píše:
Dcera je moc hubená a bylo mi doporučeno proto začít se zeleninou a na percentilovém grafu je hodně nízko
A kojis? Kolik toho denně vypije? Kolik váží a měří? 4 měsíční batole už teoreticky můžeš začít dokrmovat. Ale velmi pozvolna!!! Např kaše na večer ![]()
@Anonymní píše:
To bych řekla, že přibírá normálně, tak jak by měla ![]()
@Anonymní píše:
Á tabulky a percentil, kde bychom bez toho byli!
Kojíš? Jaká byla porodní váha a jaká je teď?
@sladke-mameni píše: Á tabulky a percentil, kde bychom bez toho byli!Kojíš? Jaká byla porodní váha a jaká je teď?
Přesně tak. Já bych se nějakými tabulka neřídila. Tak je holt hubenější a třeba celkove menší. Důležité je, že je zdravá a přibírá a nehubne ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, máte nějaký tip jak vykrmit 4 měsíčního kojence? myslíte, že by stačilo zavést příkrmy?
Ja ti reknu, jak vykrmit dite. Prejdi na UM, zaved prikrmy, do kazdeho pridej lzicku cukru.
Svemu diteti bych to ale nikdy neudelala, a ze jsme s vahou bojovali u nekolika nasich deti! A hodne dlouho!
Ze je hubena, to je proste malo informaci… kolik vazi? Jak pribira?
@Anonymní píše:
Poměr délka a váha? No to je snad vtip
Přibírá pěkně tak to vůbec neřeš. Jsou menší silnější děti, větší hubenější děti (moje třeba)… copak musí být všechny stejné? To je přece blbost.
Zkuste příkrmy, ale nijak ji „nevykrmujte“, pokud roste do délky, tak žádné „faldy“ nejsou potřeba..
Porodní váha 3290,z porodnice jsme odjížděli s 3000g, ted má 67 cm a 5550 g
@Anonymní píše:
Pribira moc hezky, nevidim zadny duvod ke znepokojeni! ![]()
Ahoj, máte nějaký tip jak vykrmit 4 měsíčního kojence? myslíte, že by stačilo zavést příkrmy?