Jak vykrmit kojence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14944
2.4.18 10:32

Tabulky a doktorky to je věc. Všem vystresovaným prvorodičkám přeji zdravý rozum a cit. Koukněte se na sebe jako rodiče, na širší rodinu, na spokojenost dítěte. Moje malá taky byla vyžle a doktorka udělala pár testů a když zjistila, že je zdravá, tak nás nechala, zvlášť i když my rodičové jsme štíhlí. Důležité je, když přírůstky jsou a dítě nehubne a není nespokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
2.4.18 12:26

Mam uz druhe dite, ktere je male a hubene. Prvnich par mesicu pribirali krasne, cca okolo toho 4. Se to zhorsovalo. Ale proto, ze jsou oba velmi zivi. První o jidlo nema zajem v podstate do ted (3 a kousek) ma rad zeleninu a ovoce. Sladke moc nemusi. Je proste hubenej (pod grafem) rustem zatim tesne v grafu. Brácha to same akorat ma o jidlo zajem. Takze se asi vykrmi, ale zatim kopiruje krivku jako starsi, jen trochu vejs o co mel vic pri porodu.
Prvni byl vysetreny na hodne veci. Diagnoza nezere :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.4.18 12:41

Holky, ja ted resim neco podobneho a takysi mevim rady. Maly narozeny na mikulase (4 mesice) sporodni vahou 3360g je hubenour. Ale myto mame trochu jinak. Uz v porodnici nesal. Dudlal prso a sem tam se napil, proto jsme vyfasouvali kloboucek( pry kvuli bradavkam). Ale sajestejne i s klobouckem. V porodnici hodne zhubnul (na tri kila). Ale od te dobyaspon trochu pribyval (ne zrovna idealne-pouze cca 100g tydne). Za posledni mesic ale nepribral vubec nic. Zastavil se navaze jen 4800g. Nutno podotknout ze je hrozne aktivni, porad sebou mele, obraci se. Ma 64cm. A je spokojeny. Ale v noci se zacal vice budit. Tak stojim nad otazkou: „co dal???“
Doktora mi doporucila nutrilon na vecer pred spanim ale rada bych se tomu vyhla…
Nemate nektera podobnou zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
13.4.18 12:54

@Lucula88
Už bych klidně začala s příkrmy a to včetně kaše. Dělají i „základní“ od 4 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.4.18 15:01

To prave zvazuji. Dala bych na vecer misto UM kasi od ctyr mesicu. Porad si ale rikam jestli je to nejlepsi reseni. Jestli nebude lepsi treba casteji kojit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24162
13.4.18 15:17
@Anonymní píše:
Trápí mě to, když vidím jak je oproti ostatním dětím hubenější :( ještě je problém s kojením, trvá pokaždé skoro hodinu, malá zezačátku pije když to dobře teče, pak usne nebo trošku dudlá, tak jí nutím, pak třeba pár vteřin zase pije a po půl hodině vyměním strany a zase nanovo, jak to neteče samo tak prostě nesaje a netahá

Dcera takto pila taky, nyní jsme na logopedii zjistily, že má špatné postavení jazyka a špatně dýchá (jen pusou). Ale hubená byla taky, i když měla malinko více, než tvoje dítko.

V současné době je to normální holka. Syn je hubený od narození, mě dokonce jednu dobu dr. říkala, že mám ubrat synovi (v šestinedělí) na jídle, zda z něho nechci mít tlouštíka. Přiznám se, že nyní bych byla kdyby měl tak 3 kila více než má. Ale neřeším to, brácha byl taky takový hubeňour.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
19.11.19 18:12

Má někdo nějaký tip, jak vykrmit téměř 8 měsíční dítě? Dcera je celkem dlouhá, 70cm a má 7.100g. Teď je nemocná a nechce moc jíst, tak hádám, že něco málo shodí, nebo minimálně nepřibere. Už v 7 měsících doktorka říkala, že poměr výška a váha nic moc, že ideálně by měla mít 8-8.5kg. Příkrmy má od uk. 4. měsíce, zeleninu a maso jí hezky, tak 120g, ovoci moc nedá, tak 50g a kaše vůbec nechce. Plus k tomuhle má mlíko 4× denně, vypije 120-150. Hodně se pohybuje, nevydrží ležet, furt rotuje, zkouší pérovat, přetáčí se, tak asi i proto váha moc nepřibívá. Nechci z ní kuličku, ale alespoň trochu by nabrat mohla, za cca 2m ji čeká operace, tak to taky určitě první dny po shodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
19.11.19 18:13
@Kristynka22 píše:
Má někdo nějaký tip, jak vykrmit téměř 8 měsíční dítě? Dcera je celkem dlouhá, 70cm a má 7.100g. Teď je nemocná a nechce moc jíst, tak hádám, že něco málo shodí, nebo minimálně nepřibere. Už v 7 měsících doktorka říkala, že poměr výška a váha nic moc, že ideálně by měla mít 8-8.5kg. Příkrmy má od uk. 4. měsíce, zeleninu a maso jí hezky, tak 120g, ovoci moc nedá, tak 50g a kaše vůbec nechce. Plus k tomuhle má mlíko 4× denně, vypije 120-150. Hodně se pohybuje, nevydrží ležet, furt rotuje, zkouší pérovat, přetáčí se, tak asi i proto váha moc nepřibívá. Nechci z ní kuličku, ale alespoň trochu by nabrat mohla, za cca 2m ji čeká operace, tak to taky určitě první dny po shodí.

jakou má porodní váhu? kolik přibírá měsíčně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
19.11.19 18:19

@Kristynka22 doktoři a tabulky :roll: jestli jí normálně, tak s tím nic moc nenaděláš. Prostě narostla brzy do délky :nevim: náš prcek to měl taky tak a v roce to bez problémů dohnal. Dnes má v 21 měsících 90cm a 13 kg :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
19.11.19 18:32

@Veru1987 Je lehce přenášená a měla 2.900, což mi přijde taky celkem málo, no rychle to dohnala a držela se právě až do 6 měsíců 50 percentilu, takže byla akorát. Přibírala tak nějak v normě, cca 200g týdně asi? Nevím přesně. Až po 6m začala přibírat málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
19.11.19 18:37
@Kristynka22 píše:
@Veru1987 Je lehce přenášená a měla 2.900, což mi přijde taky celkem málo, no rychle to dohnala a držela se právě až do 6 měsíců 50 percentilu, takže byla akorát. Přibírala tak nějak v normě, cca 200g týdně asi? Nevím přesně. Až po 6m začala přibírat málo.

Dcera měla porodní váhu 3,7kg. Do šestého taky přibírala hodně pak se to stoplo. V 8m měla 8,5kg teda. ale zase měla větší porodní váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
19.11.19 18:38

@Veru1987 Teď jsem koukla do očkováku a v 6m měla 7kg, v 7m jen 7.150g. Takže 150g za měsíc, to je celkem bída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
19.11.19 18:47
@Kristynka22 píše:
@Veru1987 Teď jsem koukla do očkováku a v 6m měla 7kg, v 7m jen 7.150g. Takže 150g za měsíc, to je celkem bída.

Někde jsem četla že by dítko mělo do roku ztrojnásobit svoji porodní váhu. Takže v roce by měla tvoje dcera mít necelých 9kg… Na přenášené dítě má hodně nízkou i porodní váhu. Jí pije, prospívá, není unavená nezvyklé, je veselá…
Předpokládám že ty máš 50kg i s postelí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
19.11.19 19:11

@Kristynka22 V 8 měsících měla dcera 73,5, 7,9 kg. Doktorka v klidu. Já jsem špageta, muž je špageta, tak dítě je špagetka. Stáhni si program na růstovou křivku. A hlavní je, že roste do délky, když je problém, tak první přestávají růst na délku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22509
19.11.19 19:29

@Kristynka22 Ja si myslim, ze jestli je to geneticke, tak se s tim moc delat neda. Syn v 8 mesicich 72cm a 7,5 Kg a to jedl 5krat denne 150-200 g prikrmu+2krat kojeni.Ji jak nezavreny, kazdou pulhodinu se mi vesi na lednicku a dela mnam mnam (ted ma 1,5 roku) a vaha/vyska nekde mezi 5 a 10 percentilem.Ja v tom vidim do budoucna spis vyhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí