Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj
.
Prosím o radu.
Už asi cca rok si lepim kupované umělé nehty. Ty lepidla co jsou k nehtum přibalená nepoužívám, protože to většinou vydrží tak hodinu, než začnou postupně upadávat. Kupuji lepidla zvlášť na to určené a nikdy jsem neměla nějak zvlášť zničené svoje nehty. Před měsícem jsem ale koupila nějaké humus lepidlo, co mi z nehtů udělalo úplně lámavé papírky. Na palci se mi dokonce nehet rozpůlil, až mi z něj tekla krev a do teď rýha pořád praská. Koupila jsem si už aji přípravek na zničené nehty přímo po gelovkach, ale asi tím, že je rána hluboká, to mělo opačný efekt než léčivý. I když se za takové nehty stydím, přikládám nehezké foto a budu ráda za každou vaši radu, jak ho dát znova dokupy. Děkuji ![]()
@Hanulis95 píše:
Ahoj.
Prosím o radu.
Už asi cca rok si lepim kupované umělé nehty. Ty lepidla co jsou k nehtum přibalená nepoužívám, protože to většinou vydrží tak hodinu, než začnou postupně upadávat. Kupuji lepidla zvlášť na to určené a nikdy jsem neměla nějak zvlášť zničené svoje nehty. Před měsícem jsem ale koupila nějaké humus lepidlo, co mi z nehtů udělalo úplně lámavé papírky. Na palci se mi dokonce nehet rozpůlil, až mi z něj tekla krev a do teď rýha pořád praská. Koupila jsem si už aji přípravek na zničené nehty přímo po gelovkach, ale asi tím, že je rána hluboká, to mělo opačný efekt než léčivý. I když se za takové nehty stydím, přikládám nehezké foto a budu ráda za každou vaši radu, jak ho dát znova dokupy. Děkuji
To je normálně na žalobu za takový produkt ![]()
@Hanulis95 Tady ti bohužel nic jiného nepomůže, než to nechat odrůst. Hlavně už na to nic nelepit. Ty jsi si strhala jednotlivé vrstvy nehtu a ty nejdou ničím obnovit. Na tu prasklinu by pomohlo překrytí gelem (přestalo by to bolet), ale je tam velká pravděpodobnost, že by se to mohlo odchlípnout a pak by tam pod tím mohlo začít něco růst…
Dobrá zpráva je, že lůžko vypadá v pohodě a nepoškozené, tak by ta prasklina měla odrůst.
Ja bych valila k doktorovi, ta prasklinka je okolo zacervenala, aby se tam netvoril zanet…
Je mozny pridat fotku toho lepidla? Kdo ho proboha vyrabi….
Prijde mi to i zanicene okolo prstu, mozna zblizka. Dezinfikovala bych to, ta ryha je cervena a nechala to odrust. Coz potrva par mesicu, ale nic na to urcite dal nelepit. Tp se nezahoji jen tak. Jde o to, aby se tam nedostal uanet, uz ted je to zacervenale
Vydezinfikovat a nic na to napatlat, musí se to nechat odrůst.
Vydezinfikovat, zabrousit ty ostré části nehtu, aby se nezatrhnul a nechat odrůst.
@Hanulis95 píše:
Ahoj.
Prosím o radu.
Už asi cca rok si lepim kupované umělé nehty. Ty lepidla co jsou k nehtum přibalená nepoužívám, protože to většinou vydrží tak hodinu, než začnou postupně upadávat. Kupuji lepidla zvlášť na to určené a nikdy jsem neměla nějak zvlášť zničené svoje nehty. Před měsícem jsem ale koupila nějaké humus lepidlo, co mi z nehtů udělalo úplně lámavé papírky. Na palci se mi dokonce nehet rozpůlil, až mi z něj tekla krev a do teď rýha pořád praská. Koupila jsem si už aji přípravek na zničené nehty přímo po gelovkach, ale asi tím, že je rána hluboká, to mělo opačný efekt než léčivý. I když se za takové nehty stydím, přikládám nehezké foto a budu ráda za každou vaši radu, jak ho dát znova dokupy. Děkuji
Takhle hnusný nehty nemám ani já a to se hrabu v autech ![]()
Nechápu potřebu si lepit něco dalšího na nehty a ještě k tomu doma kdoví jakým produktem co žere za živa ![]()
Stáli za to ušetřené peníze za salón a teď ještě takové hnusné nehty?
a to se vyplatí ![]()
@JiříkMazlík to ji urcite pomuze takova informace, na to se neptala. Spis se po takovem komentari zacne vic stydet a odrust to nenecha ![]()
Musíš nechat odrůst..jestli by se s tím začalo cokoliv podezřelého dít, letěla bych doktorovi, nebo aspoň do lékarny.
Jinak bych na tvém místě začala brát nějaké vitamíny, nechala ty nehty odrůst komplet a začala znovu a lépe s čistým štítem.
@JiříkMazlík moc děkuji, za informaci, kterou vím taky a stydím se za to, proto tady prosím o rady, ať to mám co nejrychleji ok, ale jako vždy se najde nějaký chytrý blbec, co si musí rypnout.
Jinak jsem vyučená kosmetička, takže bych si nějaké sracky na nehty nepatlala.
Všem tady moc děkuji za rady, určitě vyzkouším a doufám, že něco zabere.
![]()