Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
nemáte někdo obrázek, jak vypadá ragáda? pořád mne při kojení bolí prso, a na bradavce mám takové rýhy, tak si říkám, jestli to nebude ragáda. Jenže mi přijde, že ty rýhy jsou tam tak nějak od pradávna, ta bradavka přeci není úplně hladká.
No asi se v tom moc rýpu, nicméně obrázek (fotografie) ragády by mi k té identifikaci fakt pomohl
.....
tak jsem zkoušela najít obrázek ragády, ale nenašla jsem nic. Bradavka je přirozeně vrásčitá, to jistě, ale já myslím, že ragáda je prasklinka ze které teče krev, ne?
Ahoj..jak psala Lacenka,tak to je jako by popraskaná bradavka,takové krvavé prasklinky......a móóóóc to bolí.
Když tě bolí prso při kojení tak by to i mohlo být,ale ještě ne v takovém stadiu..Já to mívám dost často,když si malá hraje s prsem..(když začne tahat a pak plivat..aúü)
A nebo tě to může bolet ze špatného přiložení k prsu… ![]()
Ahojky, já jsem měla ragády úplně na začátku kojení a díky tomu jsem i přestala kojit, protože se mi to dostalo do neuvěřitelnýho stavu
. Holt nebyl nikdo, kdo by mi pomohl a sil už bylo hodně málo, i když jsem se snažila. Jak píšou holky, ragáda je otevřená rána. Jak máš strukturovanou bradavku, tak v tý rýze máš ránu. Je to daleko cotlivější než normálně. U mě to vypdalo, jak kdyby mi někdo tu bradavku rozkousnul. Určitě to poznáš. Dělaly se mi stroupky, který po kojení úplně změlky, mohvaly, bylo to docela až nechutný. Pomáhalo mi vlastní mlýko a větrat, Bepanthen a všechno možný mi to jen zhoršovalo, protože to bylo pořád mokrý.
Přeju hodně štěstí, ať kojení nebolí. Pro mě to byla hrozná věda a nakonec jsem ráda, že jsem to měla za sebou
.
N.
ahoj.měla jsem ragády první měsíc kojení.byla to ukrutná bolest,takže pokud tě to nebolí,ragáda to není.docela často z toho teče krev.fotku bohužel nemám.Krista
Začala jsem uspěšně kojit bez kloboučku.. Na bradavce mám takové vrásky-to se mi zdá ok, ale přesně uprostřed (z kama teče mléko) je taková pidi dírka, nebo pidi rýhá, jako by bradavka byla uplně pidi otevřená.. Není to krvavé.. ale při přisání mě bradavka bolí pak je to ok.. Je to ragáda? nebo je to normální? Jak rágáda vubec vypadá? Prosím o anonym, jsem citlivá přes prsa
@Anonymní píše:
Ten nic pořádného nenašel
kdyz to zadas do vyhledavace, vyjede hned nekolik fotek ![]()
Ahoj vsem co resi ragady, popraskane bradavky. Vznikaji nejcasteji spatnou technikou kojeni. Trpela jsem tim hned od porodnice a tahlo se to dva mesice. Utratila jsem penez za vsechno mozne… nakonec mi pediatricka poradila gencialu, takova ta fialova vodicka z lekarny za 30 Kc, miminko sice bude mit fialovou pusinku, ale to nicemu nevadi. Za par dni jsem mela bradavky zahojene. Drzim palce!!!!
A me na ragady pomohl Bepanthen, hlavne mazat hned v porodnici uz preventivne a kdyz to bylo uplne nejhorsi, tak jsem mela u prvni dcerky nejakou mast od Aventu, byla na objednani z lekarny a super.
A u druhe dcery mi dala sestricka v porodnici trosku nejakeho levanduloveho oleje a to bylo uplne skvele.