Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Před týdnem jsem přestala kojit, synovi je 14 měsíců a už byl kojený jen ráno. Mám pořád nalitá prsa, sice ne úplně bolestivě, ale evidentně se mi mlíko pořád dělá, 2× jsem musela i trošku odstříkat kvůli úlevě. Chtěla bych se zeptat zkušených matek, za jak dlouho po ukončení kojení se mlíko přestane dělat?
Ahoj, já měla také problémy s ukončením laktace, prsa pořád nalitá - přestala jsem kojit po 19měs. ze dne na den a tak jsem si z počátku taky ulevovala odsátímodsavačou, ale jen „do úlevy“ a intervali jsem prodlužovala. Taky jsem si koupila homeopatika Lac canninum a myslím si, že mi dost pomohli - do týdne jsem nemusela odsát ani v noci a do měsíce bylo po laktaci… ![]()
Já jsem přestávala kojit zhruba od 6 měsíce a úplně jsem přestala kojit až kdsyž Eliška měla 9 měsíců. Ke konci jsem si pomáhala tím, že jsem si prsa každou chvíli sprchovala studenou vodou
ahojky, já přeslala kojit v jednom roce a pila jsem tři dny šalvějový čaj a pomohlo mi to. tak snad ti to taky pomůže.
ahoj, mě dala gynekoložka na zastavení laktace nějaké prášky. Mlíka jsem měla hodně a samo od sebe ho neubývalo, navíc jsem trpívala na záněty, takže jsem nejprve práškům nevěřila. Dva dny jsem brala prášky a zároveň odstříkala, od třetího dne se odstříkávat nesmělo … ale prsa se nezanítila a mléko se do pár dní úplně vytratilo. Jméno léků už nevím, ale byly určitě na předpis.