Jak vypadá tvrdnutí břicha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5173
3.3.10 13:21

Jak vypadá tvrdnutí břicha

jsem v 15tt a nevím jestli mi netvrdne břicho..není na to moc brzy?! Když si máčknu prstem na břicho tam ten prst prostrčším jen 1 cm a pak už nic+ mě břicho bolí,nebo ho spíš jakoby víc cítím.Nemůžu břicho vůbec zatáhnout a když někam jdu a chvátám tak břicho jakoby na chvilku necítím a když si na něj šáhnu tak taky ne,ale je to jen na chvilku.Může to být tvrdnutí břicha?! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
3.3.10 13:30

Při tom spěchu je to opravdu asi tvrdnutí břicha. Takže zvolni, není kam spěchat, ostatní počká :wink: Mě tvrdlo břicho asi od 17.tt, byla jsem z toho vyjukaná. Pokud není tvrdnutí bolestivé a nezkracuje se ti čípek, tak to není nic špatného, koneckonců je děloha sval, tak musí cvičit.

Hodně se teď ordinuje magnézium, ale je trochu ošemetné, protože určitá činnost dělohy je žádoucí, aby byla na porod silná a ne jak rozbředlé bahno (jak to charakterizovala PA na kurzu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
3.3.10 13:31

Ahoj Mabi, asi ne :) Je fakt, že teď děloha docela poroste, takže Tě bude sem tam bolet, jako když bys měla mít MS. Ale pokud máš nějaké pocity, že není vše jak má být, zajdi si k mudrovi, dostaneš magnezko a bude fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
3.3.10 13:32

Ha, Čiči, tak já trošku zase odporuju, ale Ty o tom víc víš, já vařím z vody a vlastní zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
3.3.10 13:33

Mně tvrdlo břicho cca od 23tt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
3.3.10 13:40

Amber, já a moje dráždivá děloha :lol:

Je to samozřejmě každého věc a záleží na zdravotním stavu, počtu ztvrdnutí dělohy denně, stavu čípku. to by měl posoudit lékař. Ale nevrhala bych se slepě do magnézka, nese to nevýhody u porodu, dlouhodobé braní může mít i vliv na hypotonii dítěte, takže těžko to nějak rozseknout v diskuzi.

Taky je to s tou dělohou tak, že někdo třeba tu činnost cítí brzo, někdo cítí i pohyby později, takže zaznamená tu činnost dělohy později, i když třeba děloha pracovala už předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.3.10 13:57

Mi taky tvrdlo břicho hrozně brzo, od nějakého 16-17tt. Zaprvé jsem cítila, že se v břichu „něco“ děje, a na pohmat byla děloha prostě tvrdá, jako hodně nafouklý míček nebo tak… Samozřejmě šla nahmatat i neztvrdlá, je to takové tužší=) než normální netěhotné břicho=), ale při ztvrdnutí byla - no tvrdá.
Brala jsem tuny hořčíku (občas i 3×3 tablety) a na porod to nemělo žádný vliv. Když jsem pak ale na kontrole po šestinedělí říkala mé gyndr, že porod šel hladce, hodně se tomu divila - možná že po tom hořčíku právě čekala „nevycvičenou“ dělohu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
3.3.10 14:28

Já cítila tvrdnutí opravdu brzy. Kolem 13 tt. Bylo to vždycky na chvilku jako kdybych měla kamen v břiše. Jak psala Čičinka, tvrdnutí je normální a na kurzu pro duly se nám jedna PA taky zmiňovala o hypotonii dětí matek, co užívaly v těhotenství velké dávky magnezka.
V tvém případě to možná tvrdnutí bude. Já měla při pohybu a chůzi taky častější tvrdnutí. Bylo mi to vždycky celkem nepříjemné. Ale pokud to nebolí, není to nějak pravidelné nebo bolestivé, tak děloha trénuje na porod. Ale kdyby tě to nějak moc zneklidňovalo, zaběhni k doktorovi, tím nikdy nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
3.3.10 16:20

Tak při první dceři mi břicho tvrdlo až někdy v sedmém měsíci,což je normální.Ale jelikož to bylo prakticky neustále,nakonec jsem skončila pod dozorem v nemocnici :cert: Ale to je už skoro 11let zpátky.Při druhém těhu mi tvrdlo jen v rámci mezí.A ted při třetím mi začalo tvrdnou fest po 16tt,vyplašilo mě to,jelikož mi akorát volali výsledky tripl testů a bylo mi doporučené amnio.Bříško mi tvrdlo několikrát do hodiny a tak jsem nelenila a jela k doktorovi.Dostala jsem magnezko 3× denně 1tabletku.Na amnio jsem jela v 19tt a bříško se mi po magnezku zklidnilo.Ale v Genettu mi doporučili zvýšit na tři dny dávky,kvuli podrážděné děloze z odběrů.Což se potvrdilo.Bříško začalo tvrdnout pakticky okamžitě po odběru a byla jsem z toho docela vyplašená.Ale tři dny jsem poctivě ležela a brala dvojitý dávky magnezka a přešlo to.Ted mám už výsledky z plodovky,vše ok a navíc už mi bříško netvrdne.Magnezko už neberu,neni potřeba. :palec:
Tak být tebou zajdu k doktorovi a pokud uzná za vhodné,napíše magnezium alespon než se to zklidní.Jinak jak píšou holky,tvrdnutí je normálnía děloha se připravuje na porod.Ale pokud je to moc časté ,tak se právě podává magnezium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
3.3.10 19:38

jenom k tomu magnesiu- ja jsem tehotna v UK a protoze pracuji fyzicky, deloha mi dost tvrdne a boli…kdyz jsem se ptala mistnich lekaru a porod.asistentek na magnesium tak na me koukali dost divne…tady to neznaji a vubec nepouzivaji, povazuji tvrdnuti za normalni/neresi jestli bylo 10 ci vice kontrakci za den atd/…takzeja kolikrat mam tvrdnuti delohy cele dopoledne a doktorka si chvali, ze budu mit rychly porod :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
3.3.10 20:25

No, přidám se. Taky jsem jedla magnézko, měla jsem teda magnosolv, ten se pije, ale i tablety. To jen pár.Moc mi to nepomáhalo, tvrdlo pořád, ale ne moc a jinak bylo všechno OK - čípek atak. Na porod to taky nemělo vliv, navíc jsem ho asi od 35. týdne pak už nebrala vůbec a rodila jsem přesně 40 plus 0.
Každopádně bych se poradila na gyndě po prohlídce :-D Tak hodně štěstí. :-D
Jo a teď jsem zase četla, že pokud se bere magnézko, měl by se k tomu autoaticky dávat i vápník. Prý jedině tak to má správný účinek. Nějak se to spolu kombinuje… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
3.3.10 20:49

Týno:Jo taky jsem slyšela,že se magnezko má doplnovat vápníkem.Ale prý proto že hořčík tělo zbavuje právě vápníku,tak aby se to vyrovanávalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
4.3.10 09:20

k te kombinaci magnesia a vapniku- cetla jsem, ze podle nejake nove studie se to pry ma brat s odstupem nekolika hodin, ze pry se spolecne hure vstrebavaji…ale obecny nazor/i lekaru/ je opacny, tak babo rad… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
4.3.10 10:00

ahoj holky, do me dr pere take dost horciku (3×2) kvuli tvrdnuti, tak mi ta hypotonie ditete trochu vyplasila. nemate odkaz na nejaky clanek nebo stranky, kde by se o tom mluvilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zelenka
4.3.10 10:45

Ahojky,
ja si taky nejsem jista, jestli mi tvrdne bricho, mam jen max 1× denne takovy divny pocit, ale rekla bych, ze to je ono. Dr. mi rekla, ze bych to 100 % poznala. Navic jsem 30 t a vse ostatni OK. Mela jsem ale krece i v lytku, takze jsem si magnesko koupila sama a po 2 tbl. mi to preslo. Dal beru, jak si vzpomenu= jeste jsem 3. tabletu nemela :-)
Jinak magnesko se hodne spatne vstrebava, takze se bere nalacno. Hodne je na ne citliva deloha, takze se pouziva hlavne na snizeni kontrakci delohy (je oficialne zarazene v tehle skupine leku). K hypotonii plodu muze asi dojit az po vetsich davkach (takze zase oblibene vseho s mirou - kontrakce nebo predcasny porod plodu taky neprospivaji, takze pri urceni konkretni davky bych fakt verila doktorum, ale klidne se ji na to radsi zeptej). V UK maji jinou tradici, tam napr. ani nepouzivaji leky na krecovy zily nebo pantenol na spaleniny. Jinak s vapnikem je dobry kombinovat, ale zvlast, protoze si s magnesiem navzajem konkuruji pri vstrebavani, kdyz se spolknou najednou. Kdyz jde o prevenci kontrakci v tehu, tak bych to neresila, protoze stejne musime prijimat hodne vapniku i tak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky