Jak vyprat batoh

2192
13.5.23 09:11

Jak vyprat batoh

Ahoj holky, prosím Vás, jak vyprat tenhle turistický batoh, zn Husky. Vyroben z polyesteru 100%. Četla jsem, že ideál je namočit ho ve vodě, hubkou nebo kartáčkem vyčistit nečistoty a skvrny, pak dát třeba do ložního povlečení a dát klidně do pračky maximálně 40 stupňů
Nezničí se tím? A je možné dát do pračky k tomu ještě něco? Třeba prádlo stejného materiálu? Že se má pak nechat volně vyschnout to vím, jde mi jen o to vyprání
Nerada bych zničila batoh, pračku nebo jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43325
13.5.23 09:22

Já batohy normálně peru, nastavím si teplotu na max 30, když to jde, tak ve studené vodě a bez ždímání, pak vytáhnu, dám na šňůru vykapat, usušit, hotovo. Nikdy se nic se žádným nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43325
13.5.23 09:25

Jo, a dávám do síťky ze staré záclony (může být povlak na polštář). Peru samostatně, většinou 2 najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
13.5.23 09:38

Batohy zabalím do osušky a peru v povlaku na peřinu na program sport nebo ložní prádlo na co nejmenší otáčky a na 40. Nikdy nebyl problém a gumičky drží bez problémů. Teda u nás se perou rovnou dva nebo tři, ale pokud peru jeden přidám i oblečení. Pak vyndám batoh a ještě pustím ždímání pro zbytek zvlášť a batohy jako nové :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
13.5.23 09:41

@Bellino Batohy namočím ve vaně, namydlím žlučovým mýdlem, pak hodím do pračky třeba s koupelnovými podložkami, nebo ručníky a vyperu normálně na 40 v prostředku na sportovní prádlo. Bez aviváže, s trochou octa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13854
13.5.23 09:49

Vyndám výztuhy, pokud to jde a normálně batoh hodím do pračky, případně v nějakém povlaku. Nic by se s ním stát nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
13.5.23 09:57

Z batohu vytáhnu vše z kapes, strčím do pračky na 30 ti minutový program se zdimanim a tekutým práškem.
Všechny batohy i ten školní žije léta…
Co se u nás nedá vyprat a strčit do pračky, to nekupuju

• Citovat
  • Upravit
81521
13.5.23 10:03
@Bellino píše:
Ahoj holky, prosím Vás, jak vyprat tenhle turistický batoh, zn Husky. Vyroben z polyesteru 100%. Četla jsem, že ideál je namočit ho ve vodě, hubkou nebo kartáčkem vyčistit nečistoty a skvrny, pak dát třeba do ložního povlečení a dát klidně do pračky maximálně 40 stupňů
Nezničí se tím? A je možné dát do pračky k tomu ještě něco? Třeba prádlo stejného materiálu? Že se má pak nechat volně vyschnout to vím, jde mi jen o to vyprání
Nerada bych zničila batoh, pračku nebo jiné věci.

Tento nemám, nicméně všechny batohy ( Deuter, Osprey) peru normálně v pračce se vším, na 4O. Vyndám všechny výstuhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
16.5.23 20:01

Batohy vždy peru ručně.. je to jistota.. ačkoliv se mi to ještě nestalo, tak se může v pračce vzpříčit a pak následně potrhat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný