Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Mě se dobře osvědčil jelen na fleky. I na příkrmy jako červená řepa.
Chtela jsem poradit to zlucovy mydlo, ale vidim, ze uz jsi zkousela. Ja pouzivala to, ale pak jsem zlenivela a zacla prat na 95 a pridavat perkarbonat.
@Kolicek95 mít pleny od použití do praní namočené v kýblu s mýdlovou vodou. A používat Perlan nebo separačky.
@Kolicek95 píše:
Mám problém s praním vaječiny. Nepoužívám separačky, protože na to jsem strašně líná, prostě jsem smířená, že budou plenky trochu flekaté a většinou jsem měla sem tam jen nějaký světlý flíček. Ale poslední tři praní mi zůstaly pleny žluté, jak kdyby se nepraly vůbec. Čím to může být? Peru v Denkmit na barevné, na 60, 3hodiny 40 minut, vody je dost, plenek mám mám sotva půl bubnu. Není to tím, že je pračka málo naplněná? Mám k tomu hodit ručníky, aby se to více třelo o sebe?Peru obden, ale ty novorozenecké pleny asi nejsou zatím tak velké, aby mi tu pračku zaplnily. Zkoušela jsem potírat žlučovým mýdlem a bez výsledku.
Ja prala plenky vzdycky na 95 a byly bez skvrn.asi nizka teplota.
Ano, prát na víc je řešení, pokud mas čtvercové plenky nebo disany. Kalhotkove by se zničily. Já ty ctvercovky Peru na 95 běžně, strikam Vanishem, dávám tam perkarbonat a zmekcovac vody a mám je bělostne bílé, ale ty flicky úplně zmizí až po druhým cyklu
po prvním jsou vždy vidět. Kalhotkove Peru na 60 na parní program a taktéž flicky zmizí až po druhem cyklu. Malej zas tolik nekaka tak to mám vysledovany
![]()
@Semtex no já tam mám právě hlavně vkládačky (používám nejvíce AI2), několik čtverců, ale i pár AIO a ty nechci zničit. Ten Vanish by mohl zabrat. Nejhorší je, že malá sice kaká málo, ale při prdění jí tam vždycky něco málo šplouchne, takže mám zažlucený všechny pleny
.
@Kolicek95 a kolik je holčičce? Mne malej taky takhle kakal asi do dvou měsíců a od ty doby zase pro změnu nekaka skoro vůbec
tak třeba se to u vás taky časem upraví a plínky se pak i stihnou poradne vyprat ![]()
@Semtex 8 týdnů. Já už od konce šestinedělí vyhlížím každý den, kdy už tomuto bude konec. Teď jsi mi dala naději, že už to nebude trvat tak dlouho. ![]()
Mám problém s praním vaječiny. Nepoužívám separačky, protože na to jsem strašně líná, prostě jsem smířená, že budou plenky trochu flekaté a většinou jsem měla sem tam jen nějaký světlý flíček. Ale poslední tři praní mi zůstaly pleny žluté, jak kdyby se nepraly vůbec. Čím to může být? Peru v Denkmit na barevné, na 60, 3hodiny 40 minut, vody je dost, plenek mám mám sotva půl bubnu. Není to tím, že je pračka málo naplněná? Mám k tomu hodit ručníky, aby se to více třelo o sebe?
Peru obden, ale ty novorozenecké pleny asi nejsou zatím tak velké, aby mi tu pračku zaplnily. Zkoušela jsem potírat žlučovým mýdlem a bez výsledku.