Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Uslava píše:
Tebe nejvíc ze všeho štve, že tím autem pojede za ním viď? Na koho je auto napsané?
Na mě. Ani ne zrovna toto, stejně by cestu našla. Štve mě, že bych jí ho pomalé nejradši nechal. Někdo jiný by si ho zas nechal sobě nebo ji vyplatil. A já mám v hlavě teď vybrakovany. Jsem racionální člověk, ale v tomto absolutně neumím přemýšlet… Ani nevím, co mám dělat.. proto se ptám na blbým emiminu, abych si mohl přečíst názory.. i to, že jsem zoufalec.. nikdy jsem před tím nebyl.. tohle mě srazilo no
@Jokerx0111 píše:
No stejně je na mě nebo byla naštvaná, že ty peníze chci. Protože si je musí půjčit od babi nebo nějak vymyslet. Ale zase nechávat ji auto a nechat si to splácet mi přijde jako hovadina. Sám si budu muset přece koupit auto. Tak ty peníze na to potřebuji. A ježdění autobusem a půjčování si auta od rodičů mě fakt nebaví. A hlavně o víkendu, ona si může jet za ním. A já abych přemýšlel, který spoj použiju nebo komu zavolám.
Ona si za ním pojede klidně i autobusem, na to nemá auto žádný vliv jestli s ním bude nebo ne. Nabídni jí přepis auta, ale že ti musí dát půlku. Jak si to ona zařídí nebo kde si půjčí není tvoje starost. Jestli nemá zájem auto si nech ty.
nehledej v tom žádné náznaky nebo kličky.
@Jokerx0111 píše:
Na mě. Ani ne zrovna toto, stejně by cestu našla. Štve mě, že bych jí ho pomalé nejradši nechal. Někdo jiný by si ho zas nechal sobě nebo ji vyplatil. A já mám v hlavě teď vybrakovany. Jsem racionální člověk, ale v tomto absolutně neumím přemýšlet… Ani nevím, co mám dělat.. proto se ptám na blbým emiminu, abych si mohl přečíst názory.. i to, že jsem zoufalec.. nikdy jsem před tím nebyl.. tohle mě srazilo no
Tak si ho vezmi a dej ji půl peněz. Když ti ho nebude chtít dát, nahlas ho jako kradené, oni ti policajti to auto najdou. A už o tom nepřemýšlej. Nic nevymyslis. Jsi nerozhodný. S tím něco delej
@Jokerx0111 Ahoj,
mrzí mě, že je pro Tebe rozchod tak bolestivý, ale očividně by se ten vztah jednou rozpadl, tak buď rád, že k tomu již došlo a můžeš se dříve sebrat a hledat něco perspektivnějšího.
S autem bych se zachoval velkoryse. Taky nebudete zpětně vypočítávat, co kdo dal za jídlo, bydlení, kdoví co ještě. Našel bych inzeráty na stejné vozy (typ, stáří, nájezd) a dohodl se na výplatě 50% hodnoty. Co na to řekne nebo neřekne třeba táta, je jedno. Ty jsi chlap, řešíš své věci sám za sebe. A pokud v ní chceš nechat semínko pochybnosti, že dělá rozchodem chybu, buď při rozchodu velkorysý, prostě chlap.
To jsi zase ty? Snazim se pro tebe mit pochopeni, fakt jo, ale zacinas me stvat. Hlavne tim svym - ja, ja, ja, ja byl taaak hodny a myslel jsem to taaak dobre a ona ta zla to neocenila…. Super auto za sest petek? Ale prosim te. Mne to prijde malicherny. Nechal jsem posledni seriozni exe lepsi auto. Proste jen proto, ze jsem nechtel, aby musela resit komplikace s vozenim deti, praci atd. jen proto, ze jsme se rozesli. A nic jsem za nej nechtel. Nicmene jestli si auto nechas, nenechas, vezmes penize, nevezmes, to by mi prislo jako marginalie. Ale blbe je podle me to, ze do neceho, co by melo byt pragmaticke rozhodnuti, tahas nesmyslne to, jak to na ni zapusobi, cemu se otevre, neotevre, vrati se, nevrati se…. Tim si na sebe licis past. Neco udelas ne proto, ze to tak chces, ale ze doufas, ze to vyvola nejakou reakci, chovani, to se nestane a budes z toho o to vic v pr…. Na to se vykasli. Je pryc, je pryc. Dores to a jdi dal. Zacni zit. Bude jina.
Příspěvek upraven 10.10.22 v 14:04
@Jokerx0111 píše:
Já teď neřeším, to co bylo předtím a tak. Ale jenom, jak to udělat správně s tím autem. Samozřejmě zbytek jsem napsal pro dokreslení.
a jaký je její návrh?
Jestli to chápu správně, ty jí to auto chceš nechat, nechceš ani peníze, ale kecá ti do toho tvůj otec, a ty se teď bojíš, jestli je to správně?
Jsi dospělý muž, tak to snad vymyslíš sám, ne? Pokud máš peněz dost a chceš být trochu za haura, tak jí ho nech. Pokud to chceš spravedlivě, auto si nechte ocenit a cenu rozdělit napůl a tu ti ona zaplatí, a auto na ní přepíšeš (když ty ho nechceš). Kolik kdo do čeho vrazil asi nevymyslíš, jestli ty víc do auta, ona víc do prášků na praní, ty do večeří a ona do dovolené.
Nedělej si na mozku uzel z něčeho tak triviálního. A tátovi řekni, že si to vyřešíš sám, že nepotřebuješ pro desetitisícovou položku samozvaného finančního poradce ![]()
@Jokerx0111 píše:
Asi jo. Udělám to tak. Jen mě štve, že ona mě na dně nechala, nepomohla mi a šla za jiným místo toho. Teď ji a jemu nechávám auto, který je spravený a super.
Sám jsi psal - K rozchodu by nedošlo, kdybych se začal chovat jinak, pak možná hledala únik. A když jsem se chtěl změnit, tak už bylo pozdě. A že ti to auto štěstí nepřineslo. Moc se v tom babráš. Atˇti prostě dá polovinu aktuální ceny a uzavři to. Hlavně aby si to auto přepsala na sebe, mám z tebe pocit, že by mohl být ještě problém.
@Jokerx0111 píše:
Asi jo. Udělám to tak. Jen mě štve, že ona mě na dně nechala, nepomohla mi a šla za jiným místo toho. Teď ji a jemu nechávám auto, který je spravený a super.
Ser na auto. Hoď to za hlavu nebabrej se v tom co bylo včera a soustřeď se na to co bude zítra.
@Pan Dan píše:
Ser na auto. Hoď to za hlavu nebabrej se v tom co bylo včera a soustřeď se na to co bude zítra.
Jojo. To se snažím. Sedím v prázdným bytě, přepínám programy a když si uvědomím, co všechno skončilo a co jsem přišel, tak to bez alkoholu nedám, abych se neuklidnil. Je to fakt super
se to líp říká než dělá no…
@Jokerx0111 píše:
Jojo. To se snažím. Sedím v prázdným bytě, přepínám programy a když si uvědomím, co všechno skončilo a co jsem přišel, tak to bez alkoholu nedám, abych se neuklidnil. Je to fakt superse to líp říká než dělá no…
Zase se netvar, ze jsi jediny, kdo se nekdy rozesel.
@Dirndljager píše:
Zase se netvar, ze jsi jediny, kdo se nekdy rozesel.
Nejsem. Ale asi moje osobnost, když miluje, tak miluje navždy no. Dávám do toho citově a myšlením vše, co mám, i když to v reálu tak nevypadá (to je asi hlavní chyba). Nebo nevím. Já jsem v reálu jinak obrovský flegmatik a každý to o mně vždy říkal. Ale tohle asi neumím vzdávat ten pocit, že něco skončí a je to navždy pryč. Plus tady se přidává k tomu, že je s někým jiným. Omlouvám se všem, co moje příspěvky čtou no… Já se rozhodl pro ni a teď začínám od znovu a nevím, jestli někdy ještě někoho potkám, koho budu milovat.
@Jokerx0111 píše:
Nejsem. Ale asi moje osobnost, když miluje, tak miluje navždy no. Dávám do toho citově a myšlením vše, co mám, i když to v reálu tak nevypadá (to je asi hlavní chyba). Nebo nevím. Já jsem v reálu jinak obrovský flegmatik a každý to o mně vždy říkal. Ale tohle asi neumím vzdávat ten pocit, že něco skončí a je to navždy pryč. Plus tady se přidává k tomu, že je s někým jiným. Omlouvám se všem, co moje příspěvky čtou no… Já se rozhodl pro ni a teď začínám od znovu a nevím, jestli někdy ještě někoho potkám, koho budu milovat.
Klidně ji můžeš milovat navždy. Nech ji to auto, odstehuj se jinam, a pořád ji můžeš milovat. To ti nikdo nevezme. Nikdo ti neřekl, že milovanému se odpouští všechno? Miluj ji
až do smrti, postav na tom celý svůj život, nikdy nedostaneš ani kapku lásky zpět, ale tobě to přece vadit nebude. Až budeš starý, budeš šťastný, že jsi ji miloval navždy a vůbec ti nebude vadit, že jsi si kvůli jedné, co si dovolila tě mít plně zuby, zničil celý svůj život. A třeba to tak chceš.
Tebe nejvíc ze všeho štve, že tím autem pojede za ním viď? Na koho je auto napsané?