Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už můžu doresit auto. Bývalá přítelkyně je s jiným. Asi 3 týdny jsme od sebe. Tak si nechám poradit od vás. Auto má podle mě hodnotu asi 65000,–. Možná 60000,–. Nic moc vím
a ona mě vyplatí… ale pro mě auto nebylo nejdůležitější, aby bylo, co nejdražší… Koupili jsme ho na půl. Ale opravy jsme dávali ze společnýho šetření. Ale reálně jsem dával víc peněz já. Řekněme, že z těch 50t, co se dalo do oprav, tak 30t bylo ze šetření, zbytek já. Ona peníze neměla navíc, tak jsem ji chtěl pomoct, aby měla vše. Otec nechápe, že jí ho nechávám a budu si já auto kupovat. Že ji mám vyplatit já, když jsem se tak staral o něj. Mně to auto štěstí nepřineslo. A pořád ji mám rád, tak ji nechci uškodit. Protože vím, že to najednou bude mít celý těžší. S prací bez auta skoro neslučitelny, nebo to bude muset tam nějak změnit. Jezdí i nakupovat babičce třeba do druhýho města každý víkend. Ani si nedovedu představit, jak si sama kupuje auto a vše zařizuje. Asi by to nějak zvládla. A asi nechci zbořit poslední mosty, i když jsou zbořený. Znám ji, popadne ji vnitřně vztek, protože jsem původně řekl, že ji nechám, ať mě vyplatí. A pojede za ním nebo si ho pozve do našeho bývalého bytu. Což strašně nechci. Podle FB spolu nechodí. Respektive asi na 10 minut měl ten borec, že je zadán, zadaný (a pak si dal zas ovdovělý). Pořád někde v hlavě myslím na to, že se jednou k sobě vrátíme. Že jen tohle musela zažít. Zas na druhou stranu je to utopie, protože já bych ji nemohl vzít zpět přece, i když bych asi vzal
A když ji teď seberu auto, tak ji nechám na dně já. Respektive celý jí to strašně ztizim. A bojím se, že spálí i ten poslední můstek a celá se tomu novýmu vztahu otevře. K rozchodu by nedošlo, kdybych se začal chovat jinak, pak možná hledala únik. A když jsem se chtěl změnit, tak už bylo pozdě. Už tomu nedokázala dát šanci. A šla za jiným. Sama mi řekla, že kdyby nebyl on, tak se se mnou nerozejde. Bylo i poznat po rozchodu, kdy si s ním píše a kdy ne. Když ne, tak byla na mě milá a snaživa. Jako by o mě nechtěla přijit. Třeba napsala, že to budou první Vánoce beze mě a udělá mi aspoň salát. A fakt pěkný, a když jo, tak odsekavala nebo mě ignorovala. Teď už si nepíšeme.
Prosim te, zacni zit a neutapej se v planych nadejich. Pokud je nejake stare auto pro tebe prostredkem, jak si ji zavazat, vyplat ji. A jeste dodatek, skudlit se po x letech vztahu o to, kdo dal o dvacet tisic vic, mi prijde takove…prizemni. Vztah neni o ma dati-dal, ale o spoluziti, kdy kazdy prispiva dle svych moznosti k tomu, aby fungoval. Financne, praci na spolecnem domove atd.
Nebudu komentovat zbytek, ale kvůli autu za pár šlupek bych fakt zlou krev nedělala.
Aha, takže když někdo na fb nemá zadaný a ještě ke všemu jméno toho s kým, tak spolu nechodí? V tom případě já se svým mužem x let nejsem
![]()
@Tichošlápek píše:
Nebudu komentovat zbytek, ale kvůli autu za pár šlupek bych fakt zlou krev nedělala.
Chápu. Mně jen přijde, že já si teď budu muset kupovat auto. Já teď musím jezdit autobusem. Já se staral o to auto. A to, že ji ho nechám je jen kvůli tomu, abych ji neublížil. Přitom ona mě vlastně na dně nechala ne?
@Jokerx0111 píše:
Už můžu doresit auto. Bývalá přítelkyně je s jiným. Asi 3 týdny jsme od sebe. Tak si nechám poradit od vás. Auto má podle mě hodnotu asi 65000,–. Možná 60000,–. Nic moc víma ona mě vyplatí… ale pro mě auto nebylo nejdůležitější, aby bylo, co nejdražší… Koupili jsme ho na půl. Ale opravy jsme dávali ze společnýho šetření. Ale reálně jsem dával víc peněz já. Řekněme, že z těch 50t, co se dalo do oprav, tak 30t bylo ze šetření, zbytek já. Ona peníze neměla navíc, tak jsem ji chtěl pomoct, aby měla vše. Otec nechápe, že jí ho nechávám a budu si já auto kupovat. Že ji mám vyplatit já, když jsem se tak staral o něj. Mně to auto štěstí nepřineslo. A pořád ji mám rád, tak ji nechci uškodit. Protože vím, že to najednou bude mít celý těžší. S prací bez auta skoro neslučitelny, nebo to bude muset tam nějak změnit. Jezdí i nakupovat babičce třeba do druhýho města každý víkend. Ani si nedovedu představit, jak si sama kupuje auto a vše zařizuje. Asi by to nějak zvládla. A asi nechci zbořit poslední mosty, i když jsou zbořený. Znám ji, popadne ji vnitřně vztek, protože jsem původně řekl, že ji nechám, ať mě vyplatí. A pojede za ním nebo si ho pozve do našeho bývalého bytu. Což strašně nechci. Podle FB spolu nechodí. Respektive asi na 10 minut měl ten borec, že je zadán, zadaný (a pak si dal zas ovdovělý). Pořád někde v hlavě myslím na to, že se jednou k sobě vrátíme. Že jen tohle musela zažít. Zas na druhou stranu je to utopie, protože já bych ji nemohl vzít zpět přece, i když bych asi vzal
A když ji teď seberu auto, tak ji nechám na dně já. Respektive celý jí to strašně ztizim. A bojím se, že spálí i ten poslední můstek a celá se tomu novýmu vztahu otevře. K rozchodu by nedošlo, kdybych se začal chovat jinak, pak možná hledala únik. A když jsem se chtěl změnit, tak už bylo pozdě. Už tomu nedokázala dát šanci. A šla za jiným. Sama mi řekla, že kdyby nebyl on, tak se se mnou nerozejde. Bylo i poznat po rozchodu, kdy si s ním píše a kdy ne. Když ne, tak byla na mě milá a snaživa. Jako by o mě nechtěla přijit. Třeba napsala, že to budou první Vánoce beze mě a udělá mi aspoň salát. A fakt pěkný, a když jo, tak odsekavala nebo mě ignorovala. Teď už si nepíšeme.
A co těda řešíš? Auto, ex, nebo jejího nového přítele? Na koho je to auto napsaný?
@ontarova.stara píše:
Prosim te, zacni zit a neutapej se v planych nadejich. Pokud je nejake stare auto pro tebe prostredkem, jak si ji zavazat, vyplat ji. A jeste dodatek, skudlit se po x letech vztahu o to, kdo dal o dvacet tisic vic, mi prijde takove…prizemni. Vztah neni o ma dati-dal, ale o spoluziti, kdy kazdy prispiva dle svych moznosti k tomu, aby fungoval. Financne, praci na spolecnem domove atd.
Je to tak souhlasím s tím. Jenže já ji nechával a snažil se dopřávat, aby měla vše
a na sobě vždycky šetřil.. celkově věci pro nás jsem platil hlavně já.. ona na sobě tolik ne, protože to neuměla.. a já ji nikdy neřekl, ať si to nebo to nekupuje… já měl naopak radost, že to má.. a teď ji nechám opravený auto kompletně jenom pro to, abych ji neublížil… já nevím… a proto, aby se tomu novýmu vztahu úplně neotevřela.. ji znám, věřím, že v našem bývalým bytě (platí teď nájem sama) ještě nebyl, ale udělá tohle jako první.. a jak říkám, otevře to úplně…
Ahoj, otec to chápat nemusí. Udělej to tak, jak si myslíš, že je to správně. Slíbil si ji to, tak to nedělěj horší. Je to jenom auto.
@arinecka píše:
A co těda řešíš? Auto, ex, nebo jejího nového přítele? Na koho je to auto napsaný?
Na mě.. ale tak kupovali jsme ho na půl… řeším to, že ji nechci posunout tomu všemu ještě víc.. a zároveň nevím, jestli dělám dobře, že ji ho nechávám.. když ona mě nechala
@Jokerx0111 píše:
Je to tak souhlasím s tím. Jenže já ji nechával a snažil se dopřávat, aby měla všea na sobě vždycky šetřil.. celkově věci pro nás jsem platil hlavně já.. ona na sobě tolik ne, protože to neuměla.. a já ji nikdy neřekl, ať si to nebo to nekupuje… já měl naopak radost, že to má.. a teď ji nechám opravený auto kompletně jenom pro to, abych ji neublížil… já nevím… a proto, aby se tomu novýmu vztahu úplně neotevřela.. ji znám, věřím, že v našem bývalým bytě (platí teď nájem sama) ještě nebyl, ale udělá tohle jako první.. a jak říkám, otevře to úplně…
Hele, fakt tu tecku musis udelat, jinak se nikam nepohnes. Zajdi si treba i k psychologovi pokecat, pokud to nezvladas sam. Ze se s tim tezko srovnavas a tak uplne ses z toho zatim nevzpamatoval, to neni nic neobvykleho a nejakou dobu to trva. X let vztahu nesmazes za mesic. Ale pozor na to, aby sis nezacal v hlave vytvaret vlastni realitu a neprovahal tak x dalsich let.
@ontarova.stara píše:
Hele, fakt tu tecku musis udelat, jinak se nikam nepohnes. Zajdi si treba i k psychologovi pokecat, pokud to nezvladas sam. Ze se s tim tezko srovnavas a tak uplne ses z toho zatim nevzpamatoval, to neni nic neobvykleho a nejakou dobu to trva. X let vztahu nesmazes za mesic. Ale pozor na to, aby sis nezacal v hlave vytvaret vlastni realitu a neprovahal tak x dalsich let.
Já teď neřeším, to co bylo předtím a tak. Ale jenom, jak to udělat správně s tím autem. Samozřejmě zbytek jsem napsal pro dokreslení.
Auto jí nech. Ať ti vyplatí půlku z aktuální hodnoty a ty peníze co jste do toho vrazili prostě odepiš. Ji nech být a udělej za vším tlustou čáru. Soustřeď se na budoucnost a neřeš minulost.
@Pan Dan píše:
Auto jí nech. Ať ti vyplatí půlku z aktuální hodnoty a ty peníze co jste do toho vrazili prostě odepiš. Ji nech být a udělej za vším tlustou čáru. Soustřeď se na budoucnost a neřeš minulost.
Asi jo. Udělám to tak. Jen mě štve, že ona mě na dně nechala, nepomohla mi a šla za jiným místo toho. Teď ji a jemu nechávám auto, který je spravený a super.
@Jokerx0111 píše:
Chápu. Mně jen přijde, že já si teď budu muset kupovat auto. Já teď musím jezdit autobusem. Já se staral o to auto. A to, že ji ho nechám je jen kvůli tomu, abych ji neublížil. Přitom ona mě vlastně na dně nechala ne?
Dostaneš od ní peníze ne? Koupíš si jiný, lepší, hezčí a to, které ti každou jízdou nebude připomínat, jak dobrej s ní byl sex na zadních sedadlech.
@Jokerx0111 píše:
Asi jo. Udělám to tak. Jen mě štve, že ona mě na dně nechala, nepomohla mi a šla za jiným místo toho. Teď ji a jemu nechávám auto, který je spravený a super.
už chápu, proč tě nechala, fňukaly a zoufalce žádná holka nechce,
tak si auto nechej, pošli jí 30 táců a neřeš to, ty ani nevíš, jestli je ti líto sebe nebo auta