Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nakoupili jsme malé asi 3 různé deníčky pro miminko, protože v nich byly různé otázky. Málá je teď s námi už 5 měsíců a já s hrůzou zjišťuju, že jsme tam toho moc nenapsali a sem tam máme útržky v telefonu v smskách nebo různě po poznámkách. Šel jsem vyhrabat deníček, co jsem měl jako mimčo já a zjistil jsem, že tam jsou taky asi jen 3 záznamy. Jak to řešíte, vedete vůbec něco takového? Já teď narazil na jednu appku a váhám, jestli to vyzkoušet. Už jste to někdo zkoušel?
Edit adminem: umazán odkaz
Já jsem tenkrát do toho taky byla celá říčná, ale brzy mě to opustilo. Nebyl na to čas no, protože to byl celkem kolotoč a když jsem mohla, tak jsem si svůj volný čas užila jinak, než zrovna vypisováním co a kdy můj milovaný synek udělal… ![]()
Ale nikomu to samozřejmě neberu.
![]()
Ja ho dostala pro první dítě a párkrát jsem tam něco napsala..u druhýho jsem žádný neměla a nejak mě samotnou ani nenapadlo to kupovat…stejně byl takový fofr že jsem neměla absolutně čas něco někam zapisovat…spala jsem tak 2-3h denně a ještě ne v kuse…na nějaké zapisování toho kdy a jak se který dítě uprdlo jsem fakt neměla kapacitu…
Ale chápu se jsou lidi který to baví…jejich věc…mě to nijak extra nebere..
Taky jsem měla velké plány, vydrželo mi to pár měsíců. Prvni dite ma toho zdokumentovano trochu vic než druhé. Hlavně tehotenstvi a ultrazvuky. Pak uz nebyl čas a zaměřila jsem se na fotoknihy, ktere me bavi mnohem vic.
Z nás má taky první dítě docela vše zaplněné, u druhého sem tam něco chybí. Mám nějaké, že první rok vše intenzivne vypsané a pak až do 5 let každé narozeniny atd, a to už jsem nějak nedala
Aplikace jsem nezkousela
Jo aplikace. Tam jsem teda psala docela hodně..jak do aplikace kde se dokumentovalo těhotenství tak pak i do navazující aplikace miminko…u první jsem hodně zaznamenávala třeba i kolik vypila protože byla na um a pila tak nějak různě. Někdy 10 někdy 50 a doktorce se nelíbilo že málo přibírá tak chtěla vědět kolik toho celkem vypije, a taky jsem si zapisovala cca každý měsíc kolik váží a měří…a pak samozřejmě takové ty milníky jako první úsměv, zuby, sed, stoj atd…u mladšího taky, akorát ten byl kojeny takže tam jsem si hlídala spíš abych střídala prsa. A zase ty různý milníky. Jenže když byl mladšímu asi rok tak se koupil nový telefon a přestože jsem to měla mít vše uložené a mělo se to přetáhnout i s údaji tak se to nepretahlo…ze starého telefonu mi údaje zmizely a v novém se neobjevily…takže jsem s tím taky sekla…
Nikdy jsem nebyla zrovna denickova… Ale bavi me fotit, takže deti maji spoustu fotek v albech, ty tvoril deda…
@j.a.n.i1 moje mamka vyrábí každý rok kalendář z fotek co jí naposílám..ke každému měsíci přidá tak deset fotek z toho daného mesice
Deníček nemám…bavilo mě to asi týden. Pak nebyl čas a postupem času ani chuť.
Mám hodně fotek, obrázků atd
@Vladusxx píše: Více
Kde a jaký, ja znam jen měsíční/týdenní, ale tam je vzdy jen jedna fotka k danemu tydnu ci mesici.
@Daddy_Mercury píše: Více
Ahoj,
tak ho nepiš. Není to povinné. Mě deníček nikdo nepsal, já si psala těhotenské a pak už ne. Holky mají fotoalba.
Můj muž má deníček do 2let, má tam opravdu denní záznamy, třeba jen na pár řádků. A ano, je to moc pěkné a dojemné. Ale ne povinné… ![]()
@j.a.n.i1 nikde. Sama si vyrobi koláž z těch fotek, přidá tabulku s kalendářem, nechá vytisknout na fotopapír v copycentru a zalaminuje. Z jedné strany je ten kalendář s jednou hlavní fotkou a z druhé strany pak ty fotky..mamka je taková kreativní
Příspěvek upraven 07.10.26 v 11:07
Mam tři děti - všechny jsou bez deníčku. Nemam ani fotky nikde kromě mobilu. Jsem lempl. Ale deti jsou normalni a rodinné typy.
Já jsem docela dokumentaristka, takže různé záznamy mám, deníček mám takový obyčejný, byl asi od ZP, který mi moc nevyhovoval, ale vyplnila jsem ho. Nicméně jsem si psala i měsíční pokroky na blog, různé věci mám v mobilu a postahované v počítači (je to už docela dávno, takže od té doby se aplikace párkrát změnily).
Novy uzivatel, prvni prispevek a hned promo nejake aplikace. surprise surprise…