Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@rejžička syn spí ve svém pokoji teda od 6m, ale teď má 27m, nočník má u postele, ale čurá až ráno po probuzení. Je tam tedy zavřený, vyžaduje to a my máme zavřeno do části bytu, kde je ložnice, protože tam máme mladšího, tak aby se nerušili. Do pokoje bych dala postel jen pro ni
už je velká, aby toto pochopila, buď si pro tebe dojde, nebo na nočník. (bacha na uklízecí návyky, často se mi ráno stane, že dveře na wc jsou dokořán, obsah nočníku už je vylit - v ideálním případě se vše trefí do záchodu a wc štětkou čistí vše kolem
)
Zatím tak velké dítě nemám, ale co vím, tak mamka nám před spaním už nedávala moc napít..vybavuju si, jak mi dává skleničku se šťávou a vždycky říkala, ať nechám půlku ségře..tak si myslím, že to dělala z tohoto důvodu, abysme pak necouraly v noci po bytě. ![]()
@Reinka Jo, to znám, mně taky „pomáhá“, jak může.
Štětku má zakázanou, tak se nejvíc vyžívá ve splachování (voda je docela drahá..) a ve vaně často šlohne sprcháč a lije ho na sebe a do vody, dokud nepřijdu a nezatrhnu jí to. ![]()
@verulicek píše:
Zatím tak velké dítě nemám, ale co vím, tak mamka nám před spaním už nedávala moc napít..vybavuju si, jak mi dává skleničku se šťávou a vždycky říkala, ať nechám půlku ségře..tak si myslím, že to dělala z tohoto důvodu, abysme pak necouraly v noci po bytě.
Taky to znám, jenže malá je zvyklá pít hodně, jde se napít i v noci poté, co se vyčůrala. ![]()