Jak vyrovnat pomačkaný klobouk SDH

TAPTINKA
23.10.07 08:49

Ahoj všem, chtěla jsem poprosit o radu, předem děkuji.. :?:

Vzhledem k tomu, že jsem dobrovolná hasička, mám doma vycházkový oblek ke kterému patří i klobouk. Není to levná záležitost a tak jsem se nedivila, že ho chtěla členka jiného sboru půjčit. Příště si to už rozmyslím :? Vše vrátila, ale klobouk je „pomačkaný“ - nevíte jak ho dostat do původního stavu ? :( Bych se styděla někam v něm jít… Na štítku je napsané že je z králíka, je to taková „buřinka“ co mají letušky..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
23.10.07 09:51

Ahoj, co napařit a vyrovnat?

Taky jsem byla dobrovolná hasička ;)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
23.10.07 11:01

Lesina: fajn, nejsem sama „blázen“ :oops:

Napařit.. nedovedu si docela představit jak ? Jako na pařáčku na knedlíky :?: :lol: Narovnat bych věděla - kdybych měla doma takovou tu umělou hlavu - bych to na ní narazila a bylo by. Takhle leda že bych si to narazila na sebe ? Nevim…

Novej je za 500 8O :? :(

• Citovat
  • Upravit
9867
23.10.07 11:42

No, nebyla by špatná taková ta stará konvička na vodu - s hubičkou - prostě ji nechat vařit, aby se pářilo, kloubouk narvat třeba na balónek nebo na stočený ručník nebo třeba na kouli z prádla (narvené fusekle v čepici), pořádně to nad tím napářit a ta plst by se měla vyrovnat - když bude mít oporu.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
23.10.07 18:31

Mě napadlo zkusit si najít přes internet nějaké kloboučnictví a poslat jim dotaz po emailu, nebo tam zavolat. Myslím, že by ti mohli poradit a nemusela bys mít obavu, že něco případně pokazíš.
Sama bohužel žádný zkušenosti nemám.

Tak přeju dobré pořízení

Příspěvek upraven 24.08.20 v 17:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
23.10.07 19:17

Mírně ho napař, ale ne na pařáčku na knedlíky-to by moc a nerovnoměrně navlhnul! Podrž ho nad varnou konvicí nebo nad hrncem s horkou vodou a když nemáš po ruce hlavu umělou, tak ho naraž na svoji :) nebo na hlavu dítka. Balón taky není špatný nápad,ale není nad vlastní hlavu.
Nejsem sice dobrovoný hasič,ale klobouky jsem nosila.

• Citovat
  • Upravit
Fik
13.12.07 13:06

HOLA,
ted jste me potesily, jsem moc rada, ze jsou tu mezi nami i Dobrovolne hasicky…
Taky k nim patrim :wink:

A klobouk k uniforme bohuzel nemam…

• Citovat
  • Upravit
TAPTINKA
14.12.07 08:25

Fik : :D

No ještě jsem to nedělala, ale budu muset, už nám přišla pozvánka na první výročku spřáteleného sboru.. Je to příští sobotu, tak mám co dělat. V sobotu jsem obšívala výložky sutaškou, no to byla komedie 8O

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová