Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, ráda bych vyvařila kapesníky, ale ještě nikdy jsem podobnou činnost nedělala, tak můžete mi prosím někdo popsat podrobnej postup? Mají se před vyvařením vyprat? Prala jsem kapesníky v pračce na 60, ale zůstaly tam fleky… ![]()
no to je jednoduche- dej je do pracky na 90 st. nebop na 100, pokud mas
Jinak se s tim nedelej - vyvarovat kapesniky v hrnci na plotne, kdyz mas pracku je nesmysl
Díky, já myslela, že se to dělá jen na plotně
![]()
Díky díky díky
nemas zac, jsme rada, ze jsme po case zase neco zvladla…A nezoufej, ja taky nekdy vymyslim koniny ![]()
Ahojky Popilio,
já teda vyvařuju útěrky a né kapesníky. A to klasicky v hrnci na plotně. Né po každé, ale když jsou už moc flekaté. Do pračky to na 90 dát nemůžu, to by naše hliníkové rozvody elektřiny nezvládli.
Takže dám normálně do velkého hrnce strčím tam ty útěrky nasypu normální prášek co mám na praní (Persil) a zavařím a pak nechám vařit třeba 15 minut. Promíchám jen ze začátku pak už se to nemusí. Pak strčím do pračky i s tou vodou na nechám projet normálním programem. Jsou pak nádherně bílé a bez fleků.
Tak hodně zdaru. Ahoj Iva.
Tak jsem kapesníky včera vyprala na 90°, ale stejně byli flekatý, takže vyvařit a pak znovu vyprat? Nejde to bez toho praní??? Včera jak jsem je prala tak nebyla pračka naplněná ani ze čtvrtiny… ![]()