Jak zabavit 26měsíční batole?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
485
8.2.15 18:27

Jak zabavit 26m

Maminky,

prosím vás poraďte, jak mám zabavit doma 26m batole, které má problémy s jemnou motorikou. Možná ani tak ne problémy, ale jemná motorika není dceřina silná stránka a co jí nejde, to jí nebaví.
Dneska jsem vyzkoušela vkládání obrázků do různých otvorů - vyhází to mistrně rychle. Pak to mám vrátit já. Když jí říkám, že jí pomůžu a děláme to spolu, tak tam strčí max. 5 obrázků a dalších 20 mám udělat sama. Pak mi je vyhází a už si dál hrát nechce.
Dřevěné pexeso pro děti od 1 roku - jen všude hází kostkama a konec.
Malovat - vůbec - mám malovat já. Říká mi co, pak vezme pastelku, začmáře to, takhle asi 5-6 obrázků a konec.
Baví jí číst knížky, ale jsem nemocná, téměř bez hlasu, tak to nejde. Zkoušela jsem modelínu, ale to jí nebaví taky. Chvilku vydrží hrát si s panenkama, dávat do kočárku, přikrývat, povozit, nakrmit, ale tak 10 min a konec. Vaří taky tak 5 min a konec. Lego tak 15 min a konec. Pomáhat mi vařit ani náhodou, tak něco olizovat. Když jí poprosím, aby mi pomohla a něco někam nasypala, tak možná poprvé jo, ale pak to schválně sype jinam a má z toho legraci.
Já už nevím co. Nejde mi o to, že bych chtěla, aby s hrála sama, ale už prostě nevím jak jí zabavit. Kamarádka má stejně starou holčičku a ta si se vším krásně hraje, pořád jen slyším, že jí neumím zabavit, ale já už prostě nevím jak.
Zlepší se to věkem nebo to fakt neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1196
8.2.15 18:48

No jsem zvědavá co kdo napíše, mám to samé s malou, nevydrží u ničeho déle jak 15 minut, a navrch je ještě uřvaná…když jí něco nejde tak s tím švihne a ječí.
Jsem z ní často na nervy :roll:
Edit:
naše pěkně mluví, ale když jí chytne amok, tak ani nečekne a řve. A když má něco dělat, tak nee…maminka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
8.2.15 19:11

Já se bojím, že je to trochu o povaze dítěte. U nás se starší dcera absolutně nechtěla nechat zabavit. Pak už jsme si jen dělali legraci, že je nejspokojenější když si hraju místo ní. A syn pak od malička pravý opak. Stačilo nad něj postavit hrazdičku a půl hodiny spokojeně máchal rukama. A je to tak vlastně doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
8.2.15 19:19

Asi tě nepotěším, mám syna 3,5 roku a je úplně to samé. Nikdy u ničeho nevydržel (vybarvit 5 obrázků - nemyslitelné). Nedokáže se na nic soustředit, natož aby si hrál chvíli sám. Nikdy jsme nevěděli, co s ním dělat. Ve školce to samé, nějaké ruční práce nebo tvoření - neexistuje. Ještě ho tak baví pohyb - skákání po posteli, fotbal, házení atd, ale na to teď nemám fyzickou kapacitu, jsem těhotná.
Jediné, u čeho chvíli vydrží, jsou pohádky. Nechce je ovšem na TV, ale na ipadu, aby si je mohl sám přepínat a přeskakovat „nudné“ pasáže. Supermatky mě ukamenují, ale za mě jediné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
8.2.15 19:27

Bych řekla že máš normální dítě, mám doma to samé a ještě krát 3 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
8.2.15 19:27

@Manticora Doba už je taková, neviděla bych to jako nějaký obrovský problém :kytka: přišlo by to dřív nebo později :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
8.2.15 19:33

@rusovlaska.e A to si nevyhrají společně? My čekáme druhé, doufám, že si časem trochu pohrají. @Nuggetka Někdo zatracuje, někdo ne, já taky myslím, že občasná pohádka neuškodí. Zase u nás nekoukáme na TV :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
8.2.15 19:35

@Manticora Líbí se mi to přeskakování nudných pasáží. :D chytrý kluk :kytka: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
8.2.15 19:52

No hele nevím, syn není tak roztržitý ale u nás funguje hra na hoňku, stavíme z polstaru bunkr, malujeme, prstove barvičky, pomoc pri vaření, prochajdy venku a pohádky i iPad :nevim: snažím se ho neumrtvovat pohadkami ale nekdy jsem taky rada ze aspoň vyžehlim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
8.2.15 19:54

Kdyz hsem nevedela kudykam, tak starsi ‚delala m7×er‘. Dovelje bedny si vlezla a ja ji tam pistpne pridavala papiry (noviny, letaky…) s komentarema jak davam jablucka, mrkev atp a tukla jsem ji na nos se slovy a zapneme mixer. Skubala askubala :-:-D co prstove barvy? Nebo jsem se s holkama koulovala-trhaly a muchlaly jsme noviny a hazely je po sobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
8.2.15 20:08

@loja Nejlepší je vzít dítě ven a utahat (na motorce, hrát na procházce na schovávanou apod., čutat balón). Doma taky střídá činnosti taky tak po těch 10-15 minutách. Myslím, že jemnou motoriku má dobrou, nicméně „tvoření“ typu malování ho nebere, to je moc nuda. Naštěstí ho teda baví pomáhat v domácnosti, u toho neprudí, tak se s ním dá i něco užitečného udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
8.2.15 20:15

@skoromamuška To všechno děláme, ale vydrží u toho jen pár minut. Prstovky má, ale nechce s nimi pracovat, on nesnáší být jakkoliv „zapatlaný“. To samé inteligentní písek. S tím si hraju já :-)
Baví ho herny a centra, to lítá jak splašený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
8.2.15 20:25

Já myslím, že je to normální :nevim: starší dcera mi vydrží akorát u knížky, jinak ji vkládačky, kostičky apod nebaví, rozbít, vysypat, to jo, ale pak se na něco v klidu soustředit, to už ne. Mladší je pravý opak, tak si klidně posedí hodinu nad něčím a zkoumá a zkoumá.

Jestli si to ještě dobře pamatuju ze školy, tak předškolní dítě udrží pozornost 20 minut, takže na malošky nemůžeme mít takové nároky ;)

podporovala bych je v tom, co je baví a jemné motorice věnovala tolik času, kolik dítě zvládne, nijak nehrotit.

Za mě nejlepší hry jsou venku, vzít dítě do parku, do lesa, tam si procvičí motoriku na kamíncích, klaccích, písku až až.

U nás doma frčí hlavně všechno pohybové, odstrkovadla, skákací koník, potom rády vaří - míchají, krájí, ochutnávají. Z hraček spolehlivě zabaví duplo. Plastelína, kynetický písek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30675
8.2.15 20:25

@loja Ze zdravim. Pokud pamatuju z jinych diskusi, mas doma podobneho „potvora“ jako ja… Takze leda vydrzet, jemnou motorikou to neni, nase mala ji ma vybornou a pul minuty se doted sama nezabavi… ( a to ma 32 mesicu). Zato ze synatora ucuravam, ten v 8 mesicich obleza byt a je stridave fascinovan ruznymi predmety, se kterymi si hraje :!.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
8.2.15 20:28

A taky se vžij do dítěte, dítě žije ve světě fantazie, prozkoumává svět, kouká na něj jinak. My máme už vše nalajnované, vše má nějaký řád. Usmysleli jsme si, že kuličku prostrčíme kulatou dírkou, krychli hranatou, ale dítě by to hrozně rádo naopak, proč to nejde tak jak chce? Čím míň hračky dítěti „přikazují“, co má udělat, tím lépe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama

• (4.8) + 18 recenzí