Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já nechci být za rýpalku a rozhodně nejsem supermatka- také občas koukáme na pohádky. Ale právě televize, iPody, mobily i rádio jsou všechno věci, které soustředění vůbec neprospívají. My se teda snažíme minimalizovat, nepouštíme televizi jako kulisu a hodně vybíráme pohádky. Některé jsou tak šíleně rychlé, blikající, trhané, že ty děti z toho musí být totálně zblblé, je tam spousta podnětů a „obyčejné“ činnosti jako skládání a kreslení je potom nebaví.
Díky moc za rady. Bohužel ven to nejde, protože mám chřipku jak brno. Taky jsem těhotná, takže venkovní aktivity jsou teď na pár dní pasé a celkově jich je už taky méně, protože tohle těhotenství je pro mě fakt děsné. Občas bych potřebovala si sednout na chvíli doma a jen u něčeho asistovat než honit tu naši tryskomyš po venku na motorce. A venku se stejně nevylítá, jí prostě bolí nožičky po pár krocích a řve, že chce nosit nebo do kočáru.
Jsem ráda, že nemám jediná takového poděsa. Nicméně jak je ještě zabavujete právě doma?
Pohádky pouštíme, každý večer 45 min, abych vůbec stihla uvařit večeři, oběd na druhý den.
@Manticora to záleží na povaze dětí a momentální náladě jsou i chvíle kdy z úžasem sledujeme děti, jak nás půl hodiny nepotřebují a jsou dny kdy jen řešíš aby si neubližovaly. Čím jsou starší tím je to lepší ![]()
@loja U nas ted docela frci nalepky, bila lepici pasta, ale mala je starsi. Okolo dvou let mela rada prstove barvy (natirala se tim od hlavy k pate, no, neco zustalo i na papire). Taky celkem rada vsechno otirala mokrym hadrem. Ted miluje trideni odpadu, ale to taky neni denne. A jinak ven, ven, ven za kazdou cenu… Taky jsem minuly tyden chcipala, ale aspon jednou jsme ven vzdy sli, jinak bych se zblazila.
@Hobitka Ty prstovky zkusím koupit. Ale dnešní ranní scéna nad rukou zamazanou od másla mi nedává moc naděje, že by to bylo to pravé ořechové. Navíc ode dneška už jsme nemocné obě, takže o to větší sranda to bude.
@loja To mas jak s cim, mala doma hysterci nad kazdym smetickem na podlaze, ve vane… a pak venku se vali v pisku a jeste ho ochutnava
. Jeste jsem mela z papirnictvi takove dobre obrazky, byly bile, kdyz se pretrely vodou, tak se menily na barevne. No, neni to na cely den, ale taky to malou okolo 2 let bavilo (ale to obdobi mam tak trochu v mlze, jak se pred dcerinymi 2. narozeninami narodil synator). Modelinu jsem delala domaci z mouky (200 g), soli (100 g), vody (neco pres 100 ml - zacit se 100 a pridavat po troskach) (+ pripadne trochu potravinarske barvy), ta kupovana barevna nema moc uspech doted.