Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni, potřebovala bych poradit, jak zabavit měsíční mimi. Plně kojím, v noci spinká a usíná dobře (budí se po třech až čtyřech hodinách), ale ve dne toho moc nenaspí. Po kojení na chvíli zabere, ale pak se vzbudí a řve. Jediné, co ho uklidní, je zase ho přiložit k prsu. V konečném důsledku pak kojím x-krát denně, vpodstatě vždy po hodině. Myslím ale, že hlad nemá, jenom si chvíli cucne a pak jen tak dudá (navíc máme průměrný denní přírůstek 40g denně, takže hladem to nebude). Dudlík vyplivuje. Na spaní zavinujeme podle karpa. Zkouším to i na spaní ve dne, ale stejně se budí, navíc ale nevím, jestli je to dobře, aby byl pořád zavinutý, pak se přece nebude moct vyvíjet… Nevím co s ním, nic nezabírá, ani chování, kolotoč… Prostě nedokáže být vzhůru a neřvat…
S měsíčním? to si myslím, že tak akorát: nakrmit, pochovat, na bříško, ukázat chrastítko, přebalit, spát. Víc asi měsíční nepředvede ![]()
Dceru sem měla v šestinedělí snad pořád u prsu…jeee, to bylo pohodaaa
pokud nemáš doma ještě další miminko…tak prcka prostě nech u prsa
dej si k ruce notebook nebo knížku nebo pust film v TV a RELAXUJ a odpocivej s miminkem
dceři je 6měsíců, žádný „prso-závisláček“ není…ba naopak, bohužel
takže no stress, rid se miminkem… nejlepsi „hracka“ je proste prso, chce te citit a ma na to narok
![]()
Mam 4mesicniho kluka, a uz o sestinedei mi skoro nespal pres den.
Zkus jinej dudlik, kdyz ho davas spinkat, tak zatahni zaluzie, a dej do zavinovacky. Nevadi to kdyz bude zavinutej ve spanku.
Ráda bych poradila ale moji kluci v měsíci fakt jen jedli, spali a vylučovali
. Mladší taky nechtěl dudlíka. Spal bez něj, usnul u prsa a spal. Taky jsem ho kojila kdykoliv potřeboval už nevím kolikrát to bylo
Tak nevím, snad holky poradí..
Mala ma 5 tydnu a chvilku se zabavi v hraci dece ci lehatku, nebo si s ni lehnu a povidame si, chvilku ji dam na brisko… moc toho jeste nezvladnou, taky mi pres den nespi dlouho, spi teda casto, ale kratce, pred spanim ji skorovzdy musim unosit. Pro me je jedina zachrana manduka, ve ktere spi hezky
Zavinovat bys měla jen ručičky k tělu, to neuškodí, naopak se tím miminko uklidní. Co se nemá dělat, je zavinutí celého dítěte, tzn. i ovinutí nožiček, jednak to není zdravé na kyčle (neumožňuje to „žabí“ polohu), dvak tím, jak dítě kope nožkama, cvičí bříško a prdíky odchází. Když nožky svážeš, nekope a bříško může bolet. Můžeš zkusit bílý šum nebo pustit nějakou jemnou melodii.
Mam holcicku 2,5m a sice se uz trochu zabavi, ale prso chce porad na spani. vecer mi to neva, ale ted e.den tezce usina v kocarku. dudlu nechce, pak rve, ze nemuxe usnout. sama nevim, co s tim. porad si rikam, ze do min 3m je to maly mimi, ktery me potrebuje citit
Moje mala spi, vzbudi se, naji a zase spi, coz by bylo uzasny, ale jediny misto, kde spi je moje bricho, jak ji dam dolu, tak rve( pres den) v noci kde si ustele, tam si lehne ![]()
Myslím, že prdíky taky nebudou ten problém. Začali sme dávat na prdíky baby calm a teď máme klid. Ještě jsem objednala babyvak (satek jsem zavrhla, bylo mi neprijemne byt v tom tak obmotana), ale obavam se, ze kdyz nepomaha chovani, tohle taky nebude to prave orechove. Proste to asi budeme muset „odkojit“ ![]()
@moomi1 mám chlapečky dnes jeden měsíc holčičku 17 měsíců manžel je po těžké autonehodě mimo ohrozění života pomáhá mi jedině švagrová a v noci je malá u ní má 18m chlapečka a já se v noci mohu zbláznit budí e 3-4 h na jídl oale jinak řev když nespí tak řvou ![]()
@matka3deti píše:
@moomi1 mám chlapečky dnes jeden měsíc holčičku 17 měsíců manžel je po těžké autonehodě mimo ohrozění života pomáhá mi jedině švagrová a v noci je malá u ní má 18m chlapečka a já se v noci mohu zbláznit budí e 3-4 h na jídl oale jinak řev když nespí tak řvou
Používej čárky, ano? Prvně jsem myslela, že máš dva chlapečky a měsíční holčičku a manžel je 17 měsíců po nehodě. ![]()
@00000 promin moc je nepoužívám chlapečci jeden měsíc, holčička 17 měsíců, a manžel 2 dny po nehodě