Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To nevím, odstěhovat se na druhou stranu republiky
Jsem zvědavá, co ti poradí ![]()
A čím si myslíš, že je dáno, že dvě děti z předchozího manželství nevídá a to tvoje jo? Má k němu nějaký silnější citový vztah, než k těm dvěma, nebo ti to dělá natruc, nebo ho bývalka odradila svým přístupem? Nad tím bych se zkusila zamyslet- když se to nějak povedlo jí, může se to povést i tobě.
Přes peníze by to nějak nešlo? Říct mu, že by tvůj partner kluka rád adoptoval a tím pádem by to bylo plus pro něj- nemusel by platit- i pro tebe- přestal by se s ním vídat a s přítelem byste vytvořili rodinku. Třeba by na tuto možnost slyšel. Ono chtít po něm, aby platil, ale zároveň mu kluka upírat, je trochu chucpe.
Velmi Ti rozumím a vím přesně, co cítíš ![]()
Mám obdobnou zkušenost, jen s tím rozdílem, že EX o syna od cca půl roku nejevil zájem vůbec, a ani si nedovedu představit, že by zájem projevil a chtěl si ho „vzít“, byť jen na odpoledne, natož na víkend ![]()
V mém případě vše vyřešili peníze, že nemusel platit alimenty, které stejně neplatil a nedala jsem na něj žalobu. Syna se vzdal úplně, v rodném listě je již zapsán můj současný manžel ![]()
Takže i toto je jedno z řešení ![]()
Kažodpádně Ti přeji, ať se brzy dohodnete a vše dobře dopadne!
Ahoj, to, co tu popisuješ je hrozné…hlavně pro malého…popravdě vůbec nevím, jak Ti poradit-sama nemám tu zkušenost…Co zajít za dětským psychologem promluvit si o tom, že se malý od otce vrací rozhozený, pláče, že EX evidentně popuzuje synka proti Tobě?Dle mého soudu, pokud se nezajímá o předchozí děti, zájem opadne i u malého, třeba po rozvodu-možná je to od něj nějaký naschvál a až se rozvedete a definitivně se odstřihnete, odpadne jeho zájem i o malého-to by asi byla ideální varianta…Otci styk se synem zakázat nemůžeš, to je jasné a ani soud, by s touto byť jen myšlenkou neoperoval…Máš to teda těžké, holka, fakt nezávidím…-( Držím pěstě ať vše dobře dopadne…drž se!
Nejdůležitější je Tvůj syn. Je asi lehké říct, že by se na něj nemělo přenášet nic negativního, ale tomuhle Tvůj ex zřejmě nerozumí. Já bych pro začátek šla okamžitě k dětskému psychologovi, je to to nejlepší, děti se snadněji otevřou. A potom se dá pracovat i se soudem. Soud musí být vždy na straně dítěte. A Tvého přítele bych do toho tak moc netahala, není to jeho otec a dítěti se nemá takhle rychle míchat jistotama, co si pak má myslet. Přeju Ti ať to řešíš s odborníkem ať je Tvůj malý ok.
pokud mas pocit, ze maleho byvaly nejak ovlivnuje negativne, tak bych nejdriv pozadala na socialce nebo na soudu o „kontrolovany“ styk otce s ditetem pod dohledem socialky. Aby oni posoudili, jak se chova k malemu, jak s nim komunikuje, jak se o nej umi postarat apod.
No, drzim palce, aby se to vyresilo k vasi spokojenosti a ja bych opravdu nejdriv zkusila tu socialku, neodstrihavala bych exmanzela rovnou, protoze bys mohla ublizit nejenom jemu (ex, coz je Ti asi jedno), ale i malemu… a to ted nevis… mohl by Ti to jednou vycist… no, uvidis.
A napis, jak to dopada. Myslim na vas.
![]()
Příspěvek upraven 15.03.12 v 12:12
me2dova píše:
A čím si myslíš, že je dáno, že dvě děti z předchozího manželství nevídá a to tvoje jo? Má k němu nějaký silnější citový vztah, než k těm dvěma, nebo ti to dělá natruc, nebo ho bývalka odradila svým přístupem? Nad tím bych se zkusila zamyslet- když se to nějak povedlo jí, může se to povést i tobě.
Přes peníze by to nějak nešlo? Říct mu, že by tvůj partner kluka rád adoptoval a tím pádem by to bylo plus pro něj- nemusel by platit- i pro tebe- přestal by se s ním vídat a s přítelem byste vytvořili rodinku. Třeba by na tuto možnost slyšel. Ono chtít po něm, aby platil, ale zároveň mu kluka upírat, je trochu chucpe.
Moc díky. Vztah s jeho bývalou je problematicky. Oni to jsou dvojčata a od zacatku co otehotnela, tak byli spekulace, zda jsou vubec mého EX. Takze asi proto. Pritel se i tak vyjádřil, že az se rozvedu, vse bude právně ok, rad by syna adoptoval. S tim, že muj EX by teda nemusel platit, nic. O tom muj EX nechce ani slyšet, ba naopak, pry jak se o neco pokusím, tak zařídí, že kluka neuvidím já. Vim, že jen vyhrožuje, ale i tak mi neni příjemné. Ono i kazde předání syna probíhá se scénami. Jsme s EX domluveni, že mi ho nejdéle v sedm přiveze, v osm koupeme a pak jde spinkat. Kolikrát mi ho na trůn přiveze v pul deváté, telefon nezveda a tak to kazda máma pochopí, že mi uz kolikrát pro roli v hlave různé scénáře… ![]()
Nehledě na to, že situaci uz špatně snáší i muj pritel… Chapu ho, loučit se se synem, kdy mu rika „Tati paa“ a přijede dite, které ho cca dva dny totálně ignoruje, nechce k nemu i kdyby se pritel stavěl na hlavu.. Pak ho to přejde, začne byt zas normalni, no a za tri čtyři dny to tu je znova…
![]()
A nevim čím to, ale jak syn vidi svého biolog. otce, tak se na nej vzdy směje a chce k nemu… ![]()
Hm… když jsem četla název diskuse, tak jsem si říkala, co to je za hysterku, která brání dítěti ve styku s biologickým otcem.
Po přečtení příspěvku chápu
.
Hele, co se zkusit obrátit na nějaký sociální odbor? Nevím, možná je můj nápad hloupý, ale oni by měli přece být na straně dítěte a bio-otec jednoznačně dítěti ubližuje po psych. stránce.
Přeju sílu! ![]()
Takže v úvodu jsi napsala, že nechceš aby přispěl někdo kdo s tebou nesouhlasí- to je taky dobrý ..no já nesouhlasím, ale nemám potřebu tě napadat, takže se pokusím vyjádřit jen ohledně praktických věcí - po BM chceš alimenty- platí je??, ale nepřeješ si aby vídal malého … No a kdyby ses s ním teda domluvila, že ti nebude platit ale nebude vídat malýho ? Na to bys kývla?
Jinak asi porada s právníkem, ale zbavit někoho rodičovských práv jen proto, že byl zmetek partner - což byl - bezesporu …není jen tak.
A ke zbytku mlčím …ALE je to nesnadný ![]()
V podstatě to tu již bylo řečeno: zanít k psychologovi a ještě bych zašla za sociální pracovnicí-určitě bude vědět jak tyto situace řešit. Např. možnost úpravy styku za přítomnosti další osoby apod. Přeji hodně štěstí.
Holky moc děkuju…
Já spíš cekala smršť, co jsem to za matku, že chce bránit styku dítěte s jeho otcem. Ale uz opravdu nevim kudy kam. Myslíte, že dětský psycholog pomůže u takhle malého dítěte? Nemam zadnou zkušenost, tak se ptám jak blbec… ![]()
Sisulík píše:
Takže v úvodu jsi napsala, že nechceš aby přispěl někdo kdo s tebou nesouhlasí- to je taky dobrý ..no já nesouhlasím, ale nemám potřebu tě napadat, takže se pokusím vyjádřit jen ohledně praktických věcí - po BM chceš alimenty- platí je??, ale nepřeješ si aby vídal malého … No a kdyby ses s ním teda domluvila, že ti nebude platit ale nebude vídat malýho ? Na to bys kývla?
Jinak asi porada s právníkem, ale zbavit někoho rodičovských práv jen proto, že byl zmetek partner - což byl - bezesporu …není jen tak.
A ke zbytku mlčím …ALE je to nesnadný
Asi jsem to napsala blbe. Nemyslela jsem to tak, že „pište jen kdo se mnou souhlasíte“, to ne, jen bych proste byla hrozne nerada kdyby se to strhla v nejakou hádku. Opravdu se přiznám, že jich mám více nez dost, tak nechci vyvolávat jeste neco tady, kde to mám rada a povazuji to tu za relax…
Naopak jsem rada i za názor druhé strany, samozřejmě bych po manželovi nechtěla aby platit a kluka nevidal. I to jsem navrhovala, at mi přestane platit, přestane se zajímat… Ale bohužel naopak reakce takova, že zařídí abych kluka neviděla já, že na to ma lidi… ![]()
Když on asist. styk nic nevyřeší.Osobní zkušenost.Náš otec ho měl taky a jak krásně hrál vzorného otce ![]()
Já třeba přemýšlím o tom že se odstěhuji někam hodně daleko.
Já mám tak trochu dojem, že už proto, že ex o dvě děcka „jakoby“ přišel, tak toho tvého se bude snažit za každou cenu vídat a vychovávat ho. Chápu, že je to těžký a ještě i hodně bude, ale vážně ti radím, nebraň jim ve styku. I syn by ti to jednou mohl vyčíst. A pokud je ex jinak spolehlivej, kluka má rád, nechlastá, nebije ho atp, nech je, ať jsou taky spolu. Je to těžký pro všechny.Zatni zuby a vydrž.
děláš to pro syna, sama píšeš, že má tátu rád a směje se na něj, když ho vidí…
Ahoj,
Omlouvám se za inko, ale tahle věc je pro měl opravdu hodně citlivá.
Jde mi o to, s manželem pravě prochazíme rozvodovým řízením. Máme spolu dva a pul roky syna, na kterého jsem v podstatě od začátku sama. Jak se malý narodil, tak se manžel raději zdržoval více v praci, netrávil s nami cas, az nakonec praskla jeho nevěra. Nebudu tu popisovat co se dělo pak. Ale jako chlap a človek se u me manžel naprosto shodil. Děli se různé nechutnosti, az jsem to nakonec psychicky nevydržela a od manžela odešla. Po case jsem si našla přítele, ktery se o malého i me dokáže postarat, je oporou… Malého bere jak vlastniho…
A ted k problému. Vim, že me spousta z Vás odsoudí, ale přemýšlím nad tim uz dlouho a i kdyz i samotne se to tak nějak morálně příčí, tak vim, že tohle je asi jedine řešení do budoucna, jak vyřešit nas problém. A to zamezit styku dítěte se svým biolog. otcem. Maly, kdyz přijede od svého biolog. otce, tak je rozhozeny. Dva dny je plactivy, odtahuje se ode me i od přítele. Kolikrát po návštěvě svého otce onemocněl. Vrací se špinavý. Příteli nez odjel říkával v příhodě táta, kdyz se vrati, tak dva dny nekomunikuje, přítele naprosto ignoruje. Proste nevim přesně co se na tech návštěvách deje, nevim zda EX syna nějak očkuje proti me a příteli. Myslim si, že je to e stylu totální anarchie, kdy maly smí vsechno, vse se mu koupi a dovolí… Žádná výchova, zádné pravidla… Snažila jsem se s EX tuto situaci resit, ale naše komunikace je na bodu mrazu a tak to dopadlo jak jinak, nez hadkou.
Je mi jasné, že u soudu neuspěju, jde mit o to, zda nekdo mel podobny problém a jak ho resil, kdyz se nejde s EX domluvit. Zda proste bylo dite jednou treba nemocné, pak jste byli pryč apod.? Soudně nemáme styk upraveny, záleží pouze na nasi dohodě… Jeste podotknu, že muj EX ma dve deti s předchozího manzelstvi, ani jedno nevida. Tak jsem cekala, že to tak bude i u nas, ale bohužel si EX syna bere, cca každy týden na den.
Prosim, chapu že to tato diskuze je: kontroverzni. Opravdu nechci aby se to
zde semlelo v hádku, prosim ty, které se s tímto problémem neztotoznuji, at si o me mysli cokoliv a radeji nepřispíváji..... I me je z toho všelijak, to mi věřte, ale opravdu uz nevim, jak z tohoto ven. Všem kdo mi napise cokoliv k tematu, jak situaci resit, patri muj obrovsky dik…