Jak zabránit styku dítěte s mým exmanželem

Anonymní
15.3.12 11:52

Jak zabránit styku dítěte s mým exmanželem

Ahoj,

Omlouvám se za inko, ale tahle věc je pro měl opravdu hodně citlivá.

Jde mi o to, s manželem pravě prochazíme rozvodovým řízením. Máme spolu dva a pul roky syna, na kterého jsem v podstatě od začátku sama. Jak se malý narodil, tak se manžel raději zdržoval více v praci, netrávil s nami cas, az nakonec praskla jeho nevěra. Nebudu tu popisovat co se dělo pak. Ale jako chlap a človek se u me manžel naprosto shodil. Děli se různé nechutnosti, az jsem to nakonec psychicky nevydržela a od manžela odešla. Po case jsem si našla přítele, ktery se o malého i me dokáže postarat, je oporou… Malého bere jak vlastniho…
A ted k problému. Vim, že me spousta z Vás odsoudí, ale přemýšlím nad tim uz dlouho a i kdyz i samotne se to tak nějak morálně příčí, tak vim, že tohle je asi jedine řešení do budoucna, jak vyřešit nas problém. A to zamezit styku dítěte se svým biolog. otcem. Maly, kdyz přijede od svého biolog. otce, tak je rozhozeny. Dva dny je plactivy, odtahuje se ode me i od přítele. Kolikrát po návštěvě svého otce onemocněl. Vrací se špinavý. Příteli nez odjel říkával v příhodě táta, kdyz se vrati, tak dva dny nekomunikuje, přítele naprosto ignoruje. Proste nevim přesně co se na tech návštěvách deje, nevim zda EX syna nějak očkuje proti me a příteli. Myslim si, že je to e stylu totální anarchie, kdy maly smí vsechno, vse se mu koupi a dovolí… Žádná výchova, zádné pravidla… Snažila jsem se s EX tuto situaci resit, ale naše komunikace je na bodu mrazu a tak to dopadlo jak jinak, nez hadkou.
Je mi jasné, že u soudu neuspěju, jde mit o to, zda nekdo mel podobny problém a jak ho resil, kdyz se nejde s EX domluvit. Zda proste bylo dite jednou treba nemocné, pak jste byli pryč apod.? Soudně nemáme styk upraveny, záleží pouze na nasi dohodě… Jeste podotknu, že muj EX ma dve deti s předchozího manzelstvi, ani jedno nevida. Tak jsem cekala, že to tak bude i u nas, ale bohužel si EX syna bere, cca každy týden na den.

Prosim, chapu že to tato diskuze je: kontroverzni. Opravdu nechci aby se to :potlesk: zde semlelo v hádku, prosim ty, které se s tímto problémem neztotoznuji, at si o me mysli cokoliv a radeji nepřispíváji..... I me je z toho všelijak, to mi věřte, ale opravdu uz nevim, jak z tohoto ven. Všem kdo mi napise cokoliv k tematu, jak situaci resit, patri muj obrovsky dik…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3352
15.3.12 12:00

To nevím, odstěhovat se na druhou stranu republiky :nevim: Jsem zvědavá, co ti poradí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
15.3.12 12:02

A čím si myslíš, že je dáno, že dvě děti z předchozího manželství nevídá a to tvoje jo? Má k němu nějaký silnější citový vztah, než k těm dvěma, nebo ti to dělá natruc, nebo ho bývalka odradila svým přístupem? Nad tím bych se zkusila zamyslet- když se to nějak povedlo jí, může se to povést i tobě.
Přes peníze by to nějak nešlo? Říct mu, že by tvůj partner kluka rád adoptoval a tím pádem by to bylo plus pro něj- nemusel by platit- i pro tebe- přestal by se s ním vídat a s přítelem byste vytvořili rodinku. Třeba by na tuto možnost slyšel. Ono chtít po něm, aby platil, ale zároveň mu kluka upírat, je trochu chucpe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.12 12:03

Velmi Ti rozumím a vím přesně, co cítíš :hug:
Mám obdobnou zkušenost, jen s tím rozdílem, že EX o syna od cca půl roku nejevil zájem vůbec, a ani si nedovedu představit, že by zájem projevil a chtěl si ho „vzít“, byť jen na odpoledne, natož na víkend :evil:
V mém případě vše vyřešili peníze, že nemusel platit alimenty, které stejně neplatil a nedala jsem na něj žalobu. Syna se vzdal úplně, v rodném listě je již zapsán můj současný manžel :kytka:
Takže i toto je jedno z řešení :roll:
Kažodpádně Ti přeji, ať se brzy dohodnete a vše dobře dopadne!

• Citovat
  • Upravit
3221
15.3.12 12:06

Ahoj, to, co tu popisuješ je hrozné…hlavně pro malého…popravdě vůbec nevím, jak Ti poradit-sama nemám tu zkušenost…Co zajít za dětským psychologem promluvit si o tom, že se malý od otce vrací rozhozený, pláče, že EX evidentně popuzuje synka proti Tobě?Dle mého soudu, pokud se nezajímá o předchozí děti, zájem opadne i u malého, třeba po rozvodu-možná je to od něj nějaký naschvál a až se rozvedete a definitivně se odstřihnete, odpadne jeho zájem i o malého-to by asi byla ideální varianta…Otci styk se synem zakázat nemůžeš, to je jasné a ani soud, by s touto byť jen myšlenkou neoperoval…Máš to teda těžké, holka, fakt nezávidím…-( Držím pěstě ať vše dobře dopadne…drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
15.3.12 12:09

Nejdůležitější je Tvůj syn. Je asi lehké říct, že by se na něj nemělo přenášet nic negativního, ale tomuhle Tvůj ex zřejmě nerozumí. Já bych pro začátek šla okamžitě k dětskému psychologovi, je to to nejlepší, děti se snadněji otevřou. A potom se dá pracovat i se soudem. Soud musí být vždy na straně dítěte. A Tvého přítele bych do toho tak moc netahala, není to jeho otec a dítěti se nemá takhle rychle míchat jistotama, co si pak má myslet. Přeju Ti ať to řešíš s odborníkem ať je Tvůj malý ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
15.3.12 12:09

pokud mas pocit, ze maleho byvaly nejak ovlivnuje negativne, tak bych nejdriv pozadala na socialce nebo na soudu o „kontrolovany“ styk otce s ditetem pod dohledem socialky. Aby oni posoudili, jak se chova k malemu, jak s nim komunikuje, jak se o nej umi postarat apod.

No, drzim palce, aby se to vyresilo k vasi spokojenosti a ja bych opravdu nejdriv zkusila tu socialku, neodstrihavala bych exmanzela rovnou, protoze bys mohla ublizit nejenom jemu (ex, coz je Ti asi jedno), ale i malemu… a to ted nevis… mohl by Ti to jednou vycist… no, uvidis.

A napis, jak to dopada. Myslim na vas. :hug: :hug: :hug:

Příspěvek upraven 15.03.12 v 12:12

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.12 12:11
me2dova píše:
A čím si myslíš, že je dáno, že dvě děti z předchozího manželství nevídá a to tvoje jo? Má k němu nějaký silnější citový vztah, než k těm dvěma, nebo ti to dělá natruc, nebo ho bývalka odradila svým přístupem? Nad tím bych se zkusila zamyslet- když se to nějak povedlo jí, může se to povést i tobě.
Přes peníze by to nějak nešlo? Říct mu, že by tvůj partner kluka rád adoptoval a tím pádem by to bylo plus pro něj- nemusel by platit- i pro tebe- přestal by se s ním vídat a s přítelem byste vytvořili rodinku. Třeba by na tuto možnost slyšel. Ono chtít po něm, aby platil, ale zároveň mu kluka upírat, je trochu chucpe.

Moc díky. Vztah s jeho bývalou je problematicky. Oni to jsou dvojčata a od zacatku co otehotnela, tak byli spekulace, zda jsou vubec mého EX. Takze asi proto. Pritel se i tak vyjádřil, že az se rozvedu, vse bude právně ok, rad by syna adoptoval. S tim, že muj EX by teda nemusel platit, nic. O tom muj EX nechce ani slyšet, ba naopak, pry jak se o neco pokusím, tak zařídí, že kluka neuvidím já. Vim, že jen vyhrožuje, ale i tak mi neni příjemné. Ono i kazde předání syna probíhá se scénami. Jsme s EX domluveni, že mi ho nejdéle v sedm přiveze, v osm koupeme a pak jde spinkat. Kolikrát mi ho na trůn přiveze v pul deváté, telefon nezveda a tak to kazda máma pochopí, že mi uz kolikrát pro roli v hlave různé scénáře… :(
Nehledě na to, že situaci uz špatně snáší i muj pritel… Chapu ho, loučit se se synem, kdy mu rika „Tati paa“ a přijede dite, které ho cca dva dny totálně ignoruje, nechce k nemu i kdyby se pritel stavěl na hlavu.. Pak ho to přejde, začne byt zas normalni, no a za tri čtyři dny to tu je znova… :zed: :zed: :zed:
A nevim čím to, ale jak syn vidi svého biolog. otce, tak se na nej vzdy směje a chce k nemu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3200
15.3.12 12:14

Hm… když jsem četla název diskuse, tak jsem si říkala, co to je za hysterku, která brání dítěti ve styku s biologickým otcem.
Po přečtení příspěvku chápu :( .

Hele, co se zkusit obrátit na nějaký sociální odbor? Nevím, možná je můj nápad hloupý, ale oni by měli přece být na straně dítěte a bio-otec jednoznačně dítěti ubližuje po psych. stránce.

Přeju sílu! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
15.3.12 12:16

Takže v úvodu jsi napsala, že nechceš aby přispěl někdo kdo s tebou nesouhlasí- to je taky dobrý ..no já nesouhlasím, ale nemám potřebu tě napadat, takže se pokusím vyjádřit jen ohledně praktických věcí - po BM chceš alimenty- platí je??, ale nepřeješ si aby vídal malého … No a kdyby ses s ním teda domluvila, že ti nebude platit ale nebude vídat malýho ? Na to bys kývla?
Jinak asi porada s právníkem, ale zbavit někoho rodičovských práv jen proto, že byl zmetek partner - což byl - bezesporu …není jen tak.
A ke zbytku mlčím …ALE je to nesnadný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
15.3.12 12:19

V podstatě to tu již bylo řečeno: zanít k psychologovi a ještě bych zašla za sociální pracovnicí-určitě bude vědět jak tyto situace řešit. Např. možnost úpravy styku za přítomnosti další osoby apod. Přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.12 12:20

Holky moc děkuju… :kytka: Já spíš cekala smršť, co jsem to za matku, že chce bránit styku dítěte s jeho otcem. Ale uz opravdu nevim kudy kam. Myslíte, že dětský psycholog pomůže u takhle malého dítěte? Nemam zadnou zkušenost, tak se ptám jak blbec… :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.12 12:24
Sisulík píše:
Takže v úvodu jsi napsala, že nechceš aby přispěl někdo kdo s tebou nesouhlasí- to je taky dobrý ..no já nesouhlasím, ale nemám potřebu tě napadat, takže se pokusím vyjádřit jen ohledně praktických věcí - po BM chceš alimenty- platí je??, ale nepřeješ si aby vídal malého … No a kdyby ses s ním teda domluvila, že ti nebude platit ale nebude vídat malýho ? Na to bys kývla?
Jinak asi porada s právníkem, ale zbavit někoho rodičovských práv jen proto, že byl zmetek partner - což byl - bezesporu …není jen tak.
A ke zbytku mlčím …ALE je to nesnadný :mrgreen:

Asi jsem to napsala blbe. Nemyslela jsem to tak, že „pište jen kdo se mnou souhlasíte“, to ne, jen bych proste byla hrozne nerada kdyby se to strhla v nejakou hádku. Opravdu se přiznám, že jich mám více nez dost, tak nechci vyvolávat jeste neco tady, kde to mám rada a povazuji to tu za relax… :) Naopak jsem rada i za názor druhé strany, samozřejmě bych po manželovi nechtěla aby platit a kluka nevidal. I to jsem navrhovala, at mi přestane platit, přestane se zajímat… Ale bohužel naopak reakce takova, že zařídí abych kluka neviděla já, že na to ma lidi… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.12 12:25

anonym 2

Když on asist. styk nic nevyřeší.Osobní zkušenost.Náš otec ho měl taky a jak krásně hrál vzorného otce :,(
Já třeba přemýšlím o tom že se odstěhuji někam hodně daleko.

• Citovat
  • Upravit
1703
15.3.12 12:33

Já mám tak trochu dojem, že už proto, že ex o dvě děcka „jakoby“ přišel, tak toho tvého se bude snažit za každou cenu vídat a vychovávat ho. Chápu, že je to těžký a ještě i hodně bude, ale vážně ti radím, nebraň jim ve styku. I syn by ti to jednou mohl vyčíst. A pokud je ex jinak spolehlivej, kluka má rád, nechlastá, nebije ho atp, nech je, ať jsou taky spolu. Je to těžký pro všechny.Zatni zuby a vydrž. :hug: děláš to pro syna, sama píšeš, že má tátu rád a směje se na něj, když ho vidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí