Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stalo se to někomu? Mě bohužel před měsícem, přítel jel na služební cestu a cosi se tam odehrálo s kolegyní. Nemohu pochopit proč, měli jsme tak harmonický vztah, on se se mnou všude chlubil a pak tohle… Snažím se s tím vyrovnat, trápí mě to proč? Ale chlapy to maj trochu jinak, takže si myslím, že odpověď ani neni. V září máme mít svatbu a já mám teď dost rozčarované pocity.
Ahoj, prvně mě to moc mrzí…
Otázkou je o co vlastně šlo, jak se k tomu staví on???Jak si se to dozvěděla…??
On ti to řekl sám? Omluvil se ti aspoň? Hodně záleží na okolnostech, ale upřímně, v době zásnub, to je fakt docela námět k zamyšlení, pokud mu to jen tak projde, co bude dělat po svatbě? Můj typ - pokud mu dáš ještě šanci, svatbu bych odložila na později.
Ahoj Mischel,
ráda bych ti poradila, ale sama nevim jak se s nevěrou vyrovnat. Můj přítel mě podvádí a už to asi nějakej ten pátek bude. Přišla jsem na to teď o víkendu a jsem v 5 měsíci
Já se z toho zhroutila a budu se od něj stěhovat pryč, ať si tu svojí nádheru třeba naloží do octa a vystaví u nás v ložnici!! Ty udělej co uznáš za vhodný, ale já bych si ho teda nebrala!! Udělal to jednou, udělá to znovu… a jak dlouho spolu jste?
Vůbec se ti nedivím, že máš rozčarované pocity. Můj chlap si 2 měsíce před svatbou přivedl domů kolegyni (prej nemá kde spát a bla bla bla) vynadala jsem mu do debilů, jí do šlapek (protože on mi o ní už měsíc vyprávěl, jak měla v práci každýho, jak to je rajda a bla bla bla). Chtěla jsem se sbalit a odejít k rodičům (ale přeci ho tam s tou kurvou nenechám samotnou, že?). Dušoval se, že s ní nic neměl a já mu to uvěřila (i když mě to občas žere a myslím si, že to klidně mohlo být jinak). Každopádně jsme se vzali a čekáme naše první mimčo. Tenkrát jsem tu svatbu chtěla zrušit, ale nakonec jsem to rozdýchala.
Myslím, že to dokážeš překousnout, ale nesmí se to opakovat a musíte to překonat oba. Abys mu to pak při každé vypjatější situace nevrazila a nevyčetla ![]()
Ahoj, mně se to teda naštěstí nestalo, ale bohužel souhlasím s ostatními. Já bych svatbu zrušila a bylo by mi jedno za jakých okolností se to stalo. Stalo se a jaknebo proč už je v tuto chvíli nepodstatné. Tak bych to brala já.
Sisi90 - to snad ani není možný
Přeji hodně sil !
ahoj, to je mi líto. ale myslím že není pravda, že chlapi to mají trochu jinak. na to musí být povaha. a bála bych se, že se to bude opakovat. na druhou stranu, já jsem dřív taky dokázala být nevěrná člověku, kterýho jsem milovala. jen kvůli sexu, že se mi ten na jednu noc líbil. ale teď už ne. na to toho svýho až moc miluju, že nedovolím, abych o něj kvůli tomu přišla. prostě mu to neudělám, to vím.
jak se k tomu staví ten Tvůj ? to je právě strašně důležité.
jo a dělala bych teď fóry, aby si tě znovu tak trochu vybojoval. ozbroj se přáteli, choď mezi lidi i bez něj, aby si nemyslel, že jsi z něho celá vedle a že se celá třeseš, že si Tě vezme, i když Tě podvedl.
no, to by asi záleželo, co se všechno stalo a jestli ty informace, co máš, jsou opravdu věrohodné (někdy dokáží být ženské mrchy a ledacos si „přikrášlit“ jen proto, že je chlap zadaný a ony by ho samy chtěly
)
Sama bych nevěru nerozdýchala. Před svatbou určitě ne. Já si blbec jednoho takového vzala (i když to nebylo po zásnubách) a nakonec jsem se s ním stejně rozvedla, škoda několika ztracených let ![]()
Po svatbě a s dětma to je pak asi zase už něco trochu jiného… no, nevím ![]()
Možná se dá odpustit, ale zapomenout ne. I když jsem nechtěla, hodně jsem se tím trápila ![]()
Nevěra je v dlouhodobém šťatsném vztahu, kde jsou oba partneři otevření bv komunikaci a mají fungující sex, vždycky překvapením a člověk se ptá proč. Může to být: podlehnutí situaci, alkohol, snaha si ještě před svatbou něčeho užít (blbé a hloupé ale chlapi jsou někdy divní) nebo nejho vnitřní a třeba i nevědomá nespokojenost s čímkoliv. Myslím, že většina lidí, kteří nepodvání s 4mi % alkoholu to dělá proto, že hledá něco, co nemá. Pokud to tedy nechceš řešit rozchodem, což není řešení suituace ale útěk od problému, pak si musíš upřímně říct, jestli to budeš umět zkousnout a upřímně z něj dostat, proč to udělal, co hledá , že mu to ty nedáváš,co má ona co ty ne. BVez křiku, hádek. Zeptat se, jestli chce pokračovat ve vztaghu a jestli ano a bude bojovat, pak mu pomoz. Jestli se sám přiznal, trápí se a miluje Tě, jen prostě udělal blbost, dá se proti tomu podle mě bojovat a už se to enmusí stát.Odsunem svatby se nic nevyřeší. To je můj názor. NESCHVALUJU nevěru, jen si myslím , že i když to moc bolí, všechno zničit a utéct a plakat, že je to hajzl že mě podváděl…to nic neřeší.
To je mi líto. Mě by to neuvěřitelně ranilo a dokonce bych uvažovala o zrušení, nebo odložení svatby. Jen ať ví, že jistou tě rozhodně nemá! Můžete spolu i nadále být a nějak s tím, co se stalo pracovat, ale svatbu bych asi odložila.
neodpustit a odejit dokud muzes…me byl neverny,odpustila jsem…pak zas a ja blba zas odpustila…otehotnela jsem a zjistila,ze to udelal i kdyz jsem cekala jeho dite…neodesla jsem jen kvuli male…od te doby klid,mala ma 5 mesicu a opet mam tuseni…nevim co dal…proste lidi se nemeni…dokud nemas deti a zavazky,tak ho kopni do zadku,budes s nim jen nestastna…ver mi ![]()
Asi bych se sebrala a alespoň na čas si od něj dala pauzu, spíš bych ho ale opustila. Určitě bych se nehnala do svatby. V mém případě bych nevěru neodpustila, nevím jak Ty. Nevěra bolí a rozchod ještě víc. Věřím, že se i bojíš ostudy a samoty, ale pokud to udělal jednou, je dost pravděpodobné, že to udělá zas.
Kalla1412 píše:
Nevěra je v dlouhodobém šťatsném vztahu, kde jsou oba partneři otevření bv komunikaci a mají fungující sex, vždycky překvapením a člověk se ptá proč. Může to být: podlehnutí situaci, alkohol, snaha si ještě před svatbou něčeho užít (blbé a hloupé ale chlapi jsou někdy divní) nebo nejho vnitřní a třeba i nevědomá nespokojenost s čímkoliv. Myslím, že většina lidí, kteří nepodvání s 4mi % alkoholu to dělá proto, že hledá něco, co nemá. Pokud to tedy nechceš řešit rozchodem, což není řešení suituace ale útěk od problému, pak si musíš upřímně říct, jestli to budeš umět zkousnout a upřímně z něj dostat, proč to udělal, co hledá , že mu to ty nedáváš,co má ona co ty ne. BVez křiku, hádek. Zeptat se, jestli chce pokračovat ve vztaghu a jestli ano a bude bojovat, pak mu pomoz. Jestli se sám přiznal, trápí se a miluje Tě, jen prostě udělal blbost, dá se proti tomu podle mě bojovat a už se to enmusí stát.Odsunem svatby se nic nevyřeší. To je můj názor. NESCHVALUJU nevěru, jen si myslím , že i když to moc bolí, všechno zničit a utéct a plakat, že je to hajzl že mě podváděl…to nic neřeší.
Výstižně a pravdivě napsáno!
Záleží na tom, zda to byl jednorázový úlet (sex na jednu noc mě potom, co jsem s mužem prožila v posledních měsících, už vážně netankuje) nebo jestli je mezi nimi nějaký vztah, je to kolegyně, budou se zřejmě vídat dál v práci, budou mít spoustu času na to se sblížit, zamilovat…
Já bych svatbu minimálně odložila. Nenech ho, aby mu to jentak prošlo, aby měl pocit, že se vlastně nic nestalo.