Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,od rána mi je divně.Bolí mě klouby a jen bych ležela.Trochu mě škrabe v krku a začínám pšíkat.Do toho mě štípe v nose.Takže se mi asi rozjíždí chřipka.Počítám že se mi rozjede v úterý nebo ve středa.Potřebovala bych to nějak zastavit,jelikož se v sobotu vdávám a v horečkách nebudu schopná nic.Mám vždycky vysoký přes 39.Vzala jsem si teď Modafen,jelikož nic jiného doma momentálně nemám.Ach jo,zrovna teď. ![]()
Ležet a ležet! Nic jiného Ti na chřipku asi moc nepomůže. Hlavně klid, žádná tělesná námaha. Jestli je to chřipka, měl by být nástup rychlý (klidně i během hodiny). V sobotu už bys mohla být v pořádku. Zaúkoluj rodinu, kamarádky… určitě Ti všichni rádi pomůžou.
Přeji, ať se rychle uzdravíš a svatba se vydaří podle Tvého přání! ![]()
Tak ja ted zrovna koncim nejakou virozu, mela jsem 38 jeden den, to jsem sotva chodila a druhy den jen zvysenou.. dosmrkavam a kasel jsem utlumila leky. Tak preji podobny prubeh. Jinak doporucuju se dopovat vitaminem C, cesnekem, mozna jeste caj na chripku.
Ležet a odpočívat je určitě nejlepší, k tomu vitamíny a něco na podporu imunity - třeba výtažek z hlívy ústřičné.
Mně pomáhá Preventan Akut, když bolí v krku tak Preventan Quatro.
A když bolí v krku víc, tak Bioparox - to je sprej s lokálně působícími antibiotiky. Je volně prodejný, může se dokonce i v těhotenství (tedy v současném letáčku už píšou „jen po poradě s lékařem“, ještě asi před 2 lety tam bylo, že se může).
Přeju rychlé uzdravení a krásnou svatbu! ![]()
necim podobnym ted prochazime doma vsichni.
dospeli se dopujeme modafenem,paralenem hot dring, na odhleneni acc long…
vypada to,ze vse je na ustupu,zustal jen kasel a mirne zahleneni.
Ležet, pít hodně tekutin, ideálně nějaký bylinkový čaj s medem, hodně ovoce, zeleniny, vitamin C, Echinacea… A zapřáhni okolí, ať se o tebe postará ![]()