Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda, prosím o zkušenosti těch, které podobný problém řešili
, tj. cvičení, hubnutí, apod. díky ![]()
@Barborika píše:
Ahojda, prosím o zkušenosti těch, které podobný problém řešili, tj. cvičení, hubnutí, apod. díky
Hodně pít, hodně uklízet (prostě aby jsi neměla čas sedět a nemyslela na jídlo), sedy/lehy, pokud na ně nejsi zvyklá, tak první týden 10 ráno a 10 večer, další týden 15 ráno a 15večer, další 20 ráno 20 večer až do 35 ráno a 35 večer, udržovat stálý počet. Doplň dřepy, i ty napomáhají hubnout břichu. Dřepy dle svých možností, jak tě to bude bavit, např 20 dřepů jednou denně v poledne. Ale pamatuj že cviky jsou na zhubutí, ale hlsvně na zpevnění. Břicho hubne hlavně pokud budeš pít denně 2l nesladkého pití (ideálně nesyceného-nafukuje), jíst malé porce!!! díky kterým podpoříš trávení ![]()
@Barborika na pas a celkove bricho je nejdulezitejsi strava. Cvicenim uz ho spis jen zpevnite, ale ploche pekne brisko udelate hlavne stravou. Mne se treba osvedcilo nejist vubec zadne pecivo a samozrejmne rychle cukry a tucne jidla. Dva mesice po porodu jsem mela bricho ploche jak nikdy v zivote
(tuhle dietu jsem ale drzela nedobrovolne, prvni syn trpel hodne na brisko, pul roku jen prorval a jelikoz jsem mela strach aby se to neopakovalo i u druheho, tak jsem vysadila vse co by ho mohlo nadymat ci zpusobovat zacpu, kojila jsem).
Delat jenom sedy-ledy a drepy je nesmysl. Pokud posilovat telo, tak komplexne. Konkretne sedy-ledy pretezuji primy brisni sval a navic naprosta vetsina lidi ma ochable sikme brisni svaly. Krome toho je u sedu-lehu dulezita technika, aby si clovek nehuntoval zada - protoze pokud nejake brisni svaly nema, tak ten cvik taha predevsim zady a krkem a to je spatne… A jenom drepovat je taky k nicemu. Obzvlast pokud zakladatelka zna drepy akorat ze zakladky a nevi, jak se maji delat spravne ![]()
Omez v jidelnicku jednoduche cukry (sladidla, marmelady, cukrovinky, mlecne cokolady, sladke pecivo…), neprecpavej se komplexnimi cukry (testoviny, brambory, pecivo, ryze), dohledni na to, abys mela dost bilkovin (bezny smrtelnik jich ma v dennim prijmu malo) a primerene tuku (zapisuj si jidlo treba do kalorickych tabulek), jez dostatek zeleniny, a pokud nejsi fanda behani, tak hodne chod idealne sviznym tempem (treba 7-10 km denne, jsou na to v telefonu aplikace, ktere funguji jako krokomer a meri to) nebo si 3× tydne zajdi na orbitrek do fitka a ubehni na nem 10 km. Jak nekdo nade mnou pise, tak bricho je predevsim o jidle. Pohybem to hubnuti podporis a nemusis pocitat kazdou kalorii (coz ale neznamena, ze si vecer das k serialu sacek bramburek nebo cokoladu).
Prestat jest bile pecivo a vsechnu takovou mouku (nahradit zitnou), nejest veci kde je cukr. Pridat bilkoviny a i kdyz nekdorekne neni treba, tak si i zacvicit, to jeste zily nikomu neutrhlo.
A jeste nedávno v sama doma ukazovali cviceni na panevni dno to tez kdyz se cvici pomaha brichu, najdi si archiv.
Pry to tam bylo vickrat, ja videla jen kousek jednoho vstupu nahodne.
@quinsley dovolim si nesouhlasit, vsechno je to o vuli a sebekazni!
Jinak ja k tomu vsemu, co tady bylo receno doporucuju jeste kardio. Budes pekne palit tuky. Posilovani je sice fajn, ale je to k prdu, kdyz svaly zustanou skryty pod pneumatikou ![]()
@Barborika mě pomohla jen liposukce na špek v pase
nejlepsi rozhodnutí meho života předtím jsem se 15 let trapila cvičenim apod a stejně špek v pase byl furt
Mně se povedlo jednou. Když jsem měla střevní potíže a strávila dva dny na wc. Břicho jsem měla jak nikdy ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi : ) Máte nějaký další tipy, jak zeštíhlet v pase? Nemám nadváhu,posilováním jsem zhubla v pase 2 cm, ale pak jsme byli na dovolený a mám o dva cm víc. Vím, že vám to možná přijde jako prkotina, ale chtěla bych to zpátky : ) Váhově jsem nepřibyla, jen mám o ty 2 cm víc. Co pomáhá, jaký cviky? Jinak cvičím - posiluju a na orbitreku 4×, 5× týdně a nemyslím, že jím špatně. Piju i hodně vody, zkrátka ty rady, co jsou tady napsaný, celkem dodržuju… Děkuju : )
@Rozinka24 Nejsi jenom nafoukla z nevhodne nebo neobvykle stravy na dovoleny? Zkusila bych brat nejaka probiotika a nejist nic nadymaveho..
Dej si každý den nějaký zakysaný výrobek - jogurt, kefír… po dovolené můžeš mít trochu jiné bakterie, které způsobily mírné nafouknutí, to by mělo tak za 2 týdny přejít. Nebo jsi prostě typ, který geneticky přibírá právě v pase a mírné přibrání se ti projeví tam. Takže pořádnou procházku, jít se proběhnout, vydat nějakou energii a taky střeva rozpohybovat.