Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahoj, jsem už čtyři roky doma s 2 holčičkama. A před těhotenstvím a v prvním těhu jsem nebyla, tak nemocná jako, když se mi narodila první, a pak druhé těhu, a teď škoda mluvit, samá rýma, teplota, chřipka, kašel. Před tím jsem neměla antibiotika asi sedm let. A teď co chvíli. Poraďte, jak mám získat zpět svou imunitu. Vždyť jsem v práci nebyla nikdy takto nemocná. ![]()
Já bych v první řadě poradila, necpat se antibiotiky. Píšeš „rýma, chřipka, kašel“, na to ti stejně nemůžou zabrat, jen si zaděláváš na další problémy. Zkusila bych vitamíny, otužování a třeba změnu jídelníčku. Nevím, zkušenosti s tím nemám, ale tak bych to viděla selským rozumem… ![]()
KPKristy píše:
Já bych v první řadě poradila, necpat se antibiotiky. Píšeš „rýma, chřipka, kašel“, na to ti stejně nemůžou zabrat, jen si zaděláváš na další problémy. Zkusila bych vitamíny, otužování a třeba změnu jídelníčku. Nevím, zkušenosti s tím nemám, ale tak bych to viděla selským rozumem…
naprosto presne ![]()
nachlazeni lecit prirodne,zamerit se na zivotospravu,bylinky,
Zkoušela jsem vitamíny, doplňky, moře ovoce a zeleniny, otužovat se v létě, ale přesto, ATB dostávám až když sotva lezu, teploty přes 39 a neklesají, po třech dnech, takže je neberu, že bych vyloženě nemusela.
mmonica píše:KPKristy píše:naprosto presne
Já bych v první řadě poradila, necpat se antibiotiky. Píšeš „rýma, chřipka, kašel“, na to ti stejně nemůžou zabrat, jen si zaděláváš na další problémy. Zkusila bych vitamíny, otužování a třeba změnu jídelníčku. Nevím, zkušenosti s tím nemám, ale tak bych to viděla selským rozumem…
nachlazeni lecit prirodne,zamerit se na zivotospravu,bylinky,
A hlavně žádný stres!! ![]()
řekla bych, že to bude tím pernamentním nevyspáním již třetím rokem. Stres si nepřipouštím jsem kliďas, ale mnohdy večer nemohu vypnout z toho zapřáhu. ![]()
klárka14 píše:
Zkoušela jsem vitamíny, doplňky, moře ovoce a zeleniny, otužovat se v létě, ale přesto, ATB dostávám až když sotva lezu, teploty přes 39 a neklesají, po třech dnech, takže je neberu, že bych vyloženě nemusela.
vitaminy a doplnky,neni to prave,velke mnozstvi ovoce taky zrovna ne,chce to si precist neco o zasadite strave,v dobe nachlazeni omezit mlecne vyrobky,teploty nesrazet,ale vypotit s cernym bezem a jist cesnek misto antibiotik
klárka14 píše: řekla bych, že to bude tím pernamentním nevyspáním již třetím rokem. Stres si nepřipouštím jsem kliďas, ale mnohdy večer nemohu vypnout z toho zapřáhu.
to znam,ja to sem tam dospim pres den kdyz mala spi,
zkus wobenzym, jsem na tom stejne jako ty a ted co ho mam normalne jsem nechytla chripku od zensky, co na me prskala. a to normalne chytnu fakt vsechno
nechala bych si napsat doporučení na imunologii, aby ti udělaly krevní testy a navíc tam dopodrobna proberou co přesně tě trápí atd… Já jsem nemocná co chvíli, každý druhý měsíc pomalu horečky, bolest v krku… a konečně jsem se tam dostala a začíná se něco dít. Ale jak mi bylo řečeno, je to běh na dlouhou trať…Mě docela pomáhá preventan akut, ale i přes něj jsem onemocněla, ale už to nemělo takovej průběh…cítím se líp. A hlavně jak tu bylo řečeno léčit bez ATB, pokud to vyloženě nejsou hnisavý anginy atd… v nemocnici mi zakázali i léky jako paralen, pokud nebudu mít horečku 39.5 a víc… Hlavně hodně pít, to je strašně důležitý…
I já můžu doporučit Wobenzym
Je to sice dražší záležitost, ale mě teda pomohl moc. Bývala jsem stále na hromadě a od doby, co jsem dala wobenzymovou kúru, nijak závažněji nemocná jsem dlouho nebyla.
klárka14 píše: řekla bych, že to bude tím pernamentním nevyspáním již třetím rokem. Stres si nepřipouštím jsem kliďas, ale mnohdy večer nemohu vypnout z toho zapřáhu.
i to k tomu přispívá plus to že jsi doma a nedostaneš se mezi lidi ti imunitu taky snižuje. Hodně jsem slyšela, že když se maminky vracejí zpět dopráce tak marodí podobně jako děti ve školce
holt izolace no.
a co zkusit kapky z grapefruitových jadérek? Mě to pomohlo na pleť a i na tu imunitu. Mají blahodárné účinky na spoustu věcí:). Poradila mi to kamarádka. Když jsem nemocná, vyhnu se atb, trpěla jsem na záněty dutin..i zánět stř ucha jsem zvládla velice dobře.
taky bývám častěji nemocná co jsem doma s dítětem než předtím.. prostě jseš méně mezi lidmi, víc doma a setkáváš se denně s dětskými bacily co jsou mnohem agresivnější ![]()
u nás to na podzim vypadalo tak, že malý párkrát zakašlal, zasmrkal, přešlo ho to a celé to předal mě a já si to odstonala.
antibiotika - to věřím, že pokud je bereš ve stavu, kdy je ti fakt bídně, tak nejsou mimo mísu, když to není každý měsíc, že.