Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,dneska jsem se rozhodla,že přestanu kouřit.Už asi po sté.Ale tentokrát to snad vyjde.Držte mi, prosím, palce a pokud máte nějaká nějakou dobrou vychytávku,tak sem s ní.Díky moc
Ahoj, já přestala kouřit asi pře třemi týdny, tak držím palečky ať to zvládneš ![]()
Nejlepší vychytávka je asi nikdy nezačít, ale to ti nepomůže. Takže držím všechno, co mám, ačkoliv si nedovedu představit tu hrůzu, co prožíváš ![]()
ahoj, tak držím palce. já přestala v den, kdy jsem vysadila HA a hned první cyklus jsem otěhotněla
. takže já to měla jednoduché, já měla velkou motivaci. ale manžel chtěl tenkrát přestat se mnou a přestává do dneška (už je to 2 roky) nepomohla mu ani ta elektronická cigareta
U mě zabralo až těhotenství
Už je to víc jak rok a cigarety se mi úplně hnusí. Držím palce a přeju hlavně pevnou vůli ![]()
V poslední době jsem nekouřila moc, tedy asi tak 5 denně ale to maximálně. No a pak jsem našla //. A nekouřila od té doby, sice to nedopadlo, ale nekouřím dále a moc bych chtěla nezačít znovu, jsou to tedy asi dva měsíce a mě cigareta nechybí. Ale jak říkám, nekouřila jsem moc a navíc jsem dlouho i pořádně nepila, tedy chuť nemám:) držím palce, vím jaké to je. Zkoušela jsem to mockrát:)
ejmy:bože,jak mám udělat,aby se mi taky hnusili?To přišlo samo?
koblizek0434 píše:
ejmy:bože,jak mám udělat,aby se mi taky hnusili?To přišlo samo?
U mě pomohla horečka, měla jsem horečku, tak jsem si šla zapálit a od té doby mi to nechutná… ![]()
já jsem zkoušela Niqitin náplasti - za 3dny mi bylo po nich špatně a tak přešla i chuť na cigárko,tenkrát jsem nekouřila 3 měsíce ale pak jsem zase začala
. Držím palce ať to zvládneš. ![]()
Držím palce! Přítel byl hodně těžký kuřák..dvě krabičky denně nebyly problém. Rozhodl se ze dne na den přestat kouřit a moc mu pomohly žvýkačky. Náplasti byly na prd! Jakmile dostal chuť na cigaretu, vzal si žvýkačku a fakt to vydržel. Ze začátku teda žvýkal v podstatě furt, těch peněz co dal za žvýkačky - hrůza! Ale fakt to zabralo. Chce to opravdu pevnou vůli! Když jsem ho viděla v těch prvních dnech, tak jsem nevěřila, že by mohl vydržet - měl regulérní abstinenční příznaky, klepal se, byl nervózní.. Žvýkačky kupoval asi půl roku, pak už žvýkal jen třeba v hospodě a tak. A nekouří už rok a půl. Tak to nevzdávej ![]()
ahojky, tak já nekouřila samozřejmě celý těhotenství, celých 6 měsíců poté co jsem kojila a teď už sem zase na 3 cigaretách denně, taky si vždycky řikám že mi to za to nestojí…ale prostě.....a jak byl příspěvěk výše, manžílek taky sliboval a nic…takže mě to sere tím víc…vždycky si řikám tak ještě tuhle krabku a konec…jenže…ale od 1.2. do toho du taky!!! Hlavně mi vadí jak člověk smrdí a pak de za svým voňavým mimískem, ale jinak teda zakladatelku chápu, sklouznout zpátky je fakt jednoduchý,já sem toho důkazem
Všechno je to v hlavě,musíš doopravdy chtít.
Kolik si kouřila? krabka/den? dávej si ve stejném intervalu v jakém sis kupovala cigarety stejný peníz stranou.Nevynechej,kdybys kouřila,taky bys peníze na cíga našla.
Budeš koukat za půl roku,co máš peněz.
A budeš vonět! nejen ty,ale i tvoje prádlo,bunda,domov,vše nebude nasáklé kouřem…
Vydrž to! a pak si čuchni ke kuřákovi,jak smrdí!
Přeju pevnou vůli,DOKÁŽEŠ TO,POKUD BUDEŠ VÁŽNĚ CHTÍT!
Držím palce to vydržet.Někdy to není fakt jednoduché a špatně se odolává.Hlavně si nikde nenechávej žádne cigáro (už vůbec né krabičku) v záloze pro případ nouze,to pak nefunguje.Já musela na čas i přestat pít kafe.Nejdříve jsem to snížila na 2 cigarety denně a pak přestala.U někoho je zase lepší to zahodit rovnou.Přeji pevnou vůli.
Tak já kouřila dlouho a celkem hodně a nic by mě nedonutilo přestat,potřebovala jsem silnou motivaci.A tou je pro mě dítě.Jakmile jsem zjistila,že mám v sobě miminko,okamžitě jsem přestala ze dne na den.Malá se má narodit za 3 týdny a já jí už teď děkuji,že mě z toho vyléčila ![]()
Ahoj, jsem sice nekuřák, ale pamatuju si jednu kapitolu, která se zabývala kouřením, z knihy od OSHA.
Pracoval tam s tím, že kuřáci můžou vzniknout i tak, že jim v dětství nebylo dostatečně dopřáno využívat sací reflex - matka přestala kojit, dětem se nedával dudlík, ap.
Znovu připomínám, nejsem kuřák a ani toto neberu jako 100% bernou minci. Jen, pokud bychom toto připustili, mohlo by pomoci pít nápoje skrze brčko, v noci si cucat palec (mmch - to tam doporučoval) a jakkoliv jinak nahradit to sání.
Držím palce!