Jak zjistit u někoho zda je rozvedený?

Anonymní
4.8.10 21:55

Jak zjistit rozvod?

Dobrý den,

poradíte mi, zda se dá někde zjistit, zda je člověk rozvedený? Nemohu se zeptat přímo dané osoby…

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17368
4.8.10 22:06

V občance se to píše, nejde se nenápadně podívat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65386
4.8.10 22:22

Jen jestli si člověk vymění občanku…
kamarádka byla vdaná v OP ještě rok po rozvodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
4.8.10 22:27

Těžko říct, ještě jsem o tom neslyšela, ale pokud bych já byla rozvedená, asi by mi nebylo moc příjemný, kdyby si někdo zjištoval takhle osobní info o mý osobě a myslím, že tohle nejsou tak závažný data, aby byly veřejně přístupný.

• Citovat
  • Upravit
7569
4.8.10 22:30

Myslím, že už ani v OP to není povinný údaj, ne ??

Neznáš někoho blízkého toho člověka ?? Nebo by to měli vědět u něj v práci na osobním oddělení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
4.8.10 22:39
Lenka512 píše:
Myslím, že už ani v OP to není povinný údaj, ne ??Neznáš někoho blízkého toho člověka ?? Nebo by to měli vědět u něj v práci na osobním oddělení…

Ano, není to povinný údaj. Pokud chce někdo změnu, tak musí sám předložit papír o sňatku nebo rozvodu. Je to stějný jako se zapsáním dětí do OP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
4.8.10 23:10

Hm, tak to když se bohužel nemůžeš dané osoby zeptat, tak to nezjistíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
5.8.10 07:56

V registru obyvatel - do něj mají přístup jen některé úřady a policie. Nahlížet do něj jen ze zvědavosti ale pracovníci nesmí! Neměli by… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
5.8.10 08:18

Povinný údaj to právě ještě pořád je. V dubnu jsem si to měnila, myslela jsem, že už to nebude povinné, jak hlásaly kdesi a houby.POvinné to je a mám tam rozvedená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4359
5.8.10 08:28

jj povonné to je a správně by se měla změna statusu nahlásit do 10-ti dní od nabytí právní moci. No a OP to je pak uvedeno na zadní straně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová