Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jen jestli si člověk vymění občanku…
kamarádka byla vdaná v OP ještě rok po rozvodu…
Těžko říct, ještě jsem o tom neslyšela, ale pokud bych já byla rozvedená, asi by mi nebylo moc příjemný, kdyby si někdo zjištoval takhle osobní info o mý osobě a myslím, že tohle nejsou tak závažný data, aby byly veřejně přístupný.
Myslím, že už ani v OP to není povinný údaj, ne ??
Neznáš někoho blízkého toho člověka ?? Nebo by to měli vědět u něj v práci na osobním oddělení…
Lenka512 píše:
Myslím, že už ani v OP to není povinný údaj, ne ??Neznáš někoho blízkého toho člověka ?? Nebo by to měli vědět u něj v práci na osobním oddělení…
Ano, není to povinný údaj. Pokud chce někdo změnu, tak musí sám předložit papír o sňatku nebo rozvodu. Je to stějný jako se zapsáním dětí do OP.
Hm, tak to když se bohužel nemůžeš dané osoby zeptat, tak to nezjistíš.
V registru obyvatel - do něj mají přístup jen některé úřady a policie. Nahlížet do něj jen ze zvědavosti ale pracovníci nesmí! Neměli by… ![]()
Povinný údaj to právě ještě pořád je. V dubnu jsem si to měnila, myslela jsem, že už to nebude povinné, jak hlásaly kdesi a houby.POvinné to je a mám tam rozvedená.
jj povonné to je a správně by se měla změna statusu nahlásit do 10-ti dní od nabytí právní moci. No a OP to je pak uvedeno na zadní straně ![]()
Dobrý den,
poradíte mi, zda se dá někde zjistit, zda je člověk rozvedený? Nemohu se zeptat přímo dané osoby…
Děkuji