Jak zkrotit tchýni ?

3165
8.2.06 19:23

Xxxx

Xxxxx

Příspěvek upraven 31.05.24 v 17:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
720
8.2.06 19:30

Ahoj,vlastní zkušenost nemám(naštěstí),ale od kamarádek to znám. Vyřešily to stěhováním i za cenu hypotéky a doživotního splácení. To jsem tě asi nepotěšila. :cry: Dejte si kafe a stanovte si pravidla hry:kdy k vám může na návštěvu, kdy si půjčit dítě atd. Tak jak to probíhá běžně když nebydlíte pod jednou střechou. Držím ti palce,musí to být na palici :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
8.2.06 20:10

Ahoj,
tak my mame taky zatim spolecne bydleni. Pokud se nekdo do neceho plete, resim to primo, pokud mozno v klidu, ale durazne. Taky z toho duvodu asi vychazim s tchyni primo vyborne.Reknu proste „Ano, ja vim, ze ty to delas tak, delas to dobre, ale ja to radsi delam tak.“ Do vychovy deti si tchyne nastesti netroufa mi kecat, horsi je to s varenim. Musim uznat, ze ona vari jako panbuh a ja jsem proti ni skolacka, ale prece jenom to buzerovani nejsem ochotna poslouchat. Takze ji jednoduse reknu, ze to zvladnu a at si jde odpocinout k televizi, coz vetsinou taky udela. Myslim, ze by sis mela uvedomit, ze Tva tchyne to nemysli zle, ona je proste jen starsi a ma dojem, ze delas spoustu chyb. Nakonec, my asi taky jine nebudeme. Moje matka mi vzdycky rika, ze mam byt rada, dokud me ma kdo buzerovat. Az to nikdo delat nebude, znamena to, ze vsichni starsi jsou mrtvi a ted je rada na mne. Moc jsem neporadila, ale doufam, ze Te to aspon povzbudilo.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ali
4
11.2.06 18:31

Tak to tě moc lituju. Já bydlela s tchýní 2 roky než jsme se mohli přestěhovat a řeknu ti že bych to nepřála ani nejhoršímu nepříteli. Ponižování, nadávky, naschvály, zakazování ( nesměli jsme používat nic co bylo jejich. Ja neměla kde malýmu uvařit, vyprat atd. všechno jsem chodila dělat k našim.) Teď od nich bydlíme pěkný kousek a stejně od ní nemám pokoj. Ta mě snad bude strašit až do smrti ( mojí) :) http://tickers.TickerFactory.com/…1e3/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
11.2.06 20:48

Ahojky, mám za to, že už tu jedna diskuze o tchýních byla, tak zalistuj :D .jinak boj s tchýněmi a maminkami je věčný. Já taky bydlím s tchýní v baráku, každá máme v jiném patře byteček. Já mám to štěstí, že si nemůžu moc stěžovat. Jsou taky věci do kterých mi kecá, hlavně ohledně malého, ale jinak mi sem neleze. To chodím já s malým za ní.Sem tam jedna druhou pozvem na oběd či véču … pokecáme si spolu …
Já tedy nechci nikoho popichovat, ale někdy je tchýně taková semetrika, že ani důrazné a slušné odmítnití, nebo nějaké určování pravidel, s ní absolutně nehne. Naopak to pak může být ještě horší. Bývalá skorotchýně taková byla. jednala se mnou jak s onucí. Nejsem žádná fajnovka, ale jak se mnou jednala … no škoda mluvit.Budiž jí přána snacha dle jejího gusta. . .
Doufej že se to zlepší, až budete bydlet „sami“.Jen hned zpočátku zkus zařídit, aby ti tam nelezla jako domů.
Držím pěsti.
Andělka

• Citovat
  • Upravit
2193
5.5.06 22:24

Ač mám tchýni, tchána i naše ráda, tak bych s nimi nikdy nechtěla bydlet. Vím jak by to dopadlo! Zhádaní všichni. A navíc nikdo nemusí poslouchat jak se občas s manželem chytnem a pak by se mě vyptávali, proč jsme se chytli apod.?Děsivá představa. Brrr… Já si někdy nevidím do huby, takže bych pak litovala toho co bych řekla, kdyby se mi něco nelíbilo. A tak na návštěvě to spolknu a pyskuju až v autě po cestě domů. Ulevím si a zase je vítám příští návštěvu s úsměvem!Ale pokud se mi něco nelíbí, tak to řeknu na rovinu, ale jemně - kdežto u společného bydlení a stálého otravování tchýně (naši jsou ukázněnější) bych asi buchla jako papiňák!Takže pryč od tchýně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
11.5.06 13:24

Ahoj Dacanka,

nic nenaznacuj, ale priamo jej to povedz. Narovinu jej porozpravaj, ako si byvanie s nou pod jednou strechou predstavujes. Hlavne si svokra musi uvedomit, ze ste rovnocenni partneri, inak sa na vas bude stale pozerat ako na deti, na ktore treba dohliadat.

Gabika (zijuca pod jednou strechou so svokrou :wink: )

• Citovat
  • Upravit
3471
31.5.06 21:54

jak zkrotit tchýni

Ahoj Dacanko,
moc dobře vím jak Ti je.Bydlela jsem se svou tchýní přes 6 let pod jednou střechou.Bylo to utrpení,otěhotněla jsem,bylo jestě hůř.Tcýně mimino nechtěla,říkala,že jsem svého manžela uhnala.. Pak se narodil syn a já myslela,že se něco změní.Nezměnilo,jen jsem měla víc práce.Hádky byly na denním pořádku,divím se,že jsem nepřisla o mléko.Pak zemřel tchán a měla jsem pocit,že už hůř být nemůže.Bylo.. Začala si přivlastňovat moje děti a když jsem začala chodit do práce,věděla jsem,že takhle dál už nemůžu.S manželem jsme si přestali rozumět už dávno a nakonec jsme se rozvedli.A tchýně okamžitě přebrala mojí roli a je to tak dodnes.Důležité je,nebýt na tchýni nijak závislá,nenechat si nic líbit jinak si bude dovolovat čím dál víc.Říct jí důrazně.ale v klidu, že tohle nechceš a jestli nemáš ani kuchyň,tak vař klidně provizorně,já to tak taky dělala.Těžko se radí,já vím,ale snaž se hájit své pozice,jinak dopadneš třeba jako já.Držím palce,at´stojí manžel při Tobě.. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
31.5.06 22:31

Ahoj,
já jsem sice s tchánovci nikdy nebydlela, ale už se stalo, že jsem tam pár nocí po sobě přespala. To jsme ještě s manžou neměli dceru. Tak mě vytočila svýma blbýma kecama, že jsem v deset večer bouchal dveřma a modlila se, abych stihla posledí dálkový autobus domů. Tchyně se mi pak přes sms strašně omlouvala, ale dodnes ji nemůžu zapomenout, že mi nadávala do flamendry, ale to bylo až už jsem se obouvala. Nemohla přenést přes srdce, že jsem šla ven na pivo bez manžela, který mi to schvaloval. Navíc jsem tenkrát šla s mými rodiči. Jenže to ona prý nemohla vědět, načež ji do dneška říkám,že je to úplně jedno s kým jsem byla, že si to ke mě neměla vůbec dovolit Mám štěstí v tom, že manžel stojí při mě a jak je nějaký problém u kterého nejsem, ale opírá se ta potvora o mě, tak se mě muž zastane. A když se jedná o naši dceru, tak je to dvojnásob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
31.5.06 22:36

Samozřejmě jsem zapoměla napsat, že má blbé kecy ať se jedná o cokoliv dodneška. Ale já jsem „držka držkovatá“ a už si nic nenechám líbit. Prostě ji stírám a keců ubývá:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.8.06 14:36

jak zkrotit tchýni

Ahojky,
z finančních důvodů, jsme si s přítelem předělali vrchní patro u jeho rodičů. Bydlíme takto teprve rok, takže na nějaké závěry je nejspíš brzy. Mám to možná maličko težší v tom, že je mi teprve 21 let, takže o nějakém respektu ze strany tchýně se rozhodně hovořit nedá. Naštěstí se do chodu naší domácnosti nijak neplete. Jedna z věcí kterou jsme udělali byla, že jsme stanovili pravidla hry! To je myslím hodně důležité. Přeci jenom je to zásah do soukromí obou rodin. Když to tak blbě řeknu, tak jsme si vysvětlili které prostory jsou naše, které jsou jejich a které máme společné. Vždy, když jdou oni k nám nebo opačně, tak se klepe atd. Je fajn, že jsou tchánovci vcelku mladí a po nějakém tom soukromí také touží.
Jsou věci ve kterých se neshodneme a pekelně mi lezou na nervy, jednou s nimi ale bydlíme, a tak nezbývá hledat kompromisy. Ono je velmi lehké říci: „já bych s tchánovcema nikdy nebydlela“, ale když to třeba jinak nejde :?: Nechci tím ale říct, že si má nechat člověk od nich všechno líbit jen proto, že tam s nima bydlí, ale je asi potřeba aby se obě rodiny naučili spolu žít.
Dacanko hlavu vzhůru, bude určitě hned líp až budete mít hotový podkrovní byteček a budete mít vše své. Pak se ale na nějakých pravidlech určitě dohodněte! Protože jak to neuděláte s manželem teď, tak nikdy a budeš trpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
15.7.07 19:44

Ahojky tchýně mi naštěstí nehrozí ale asi brzo mi hrozit bude pratchýně tchánova maminka. Všichni o ní ví jakí je to :-) a tak jsem si stanovila podmínky za kterých jsem se ochotná tam přestěhovat. A ještě to budeme probírat s ní ale jedno manželství už rozvedla a já si do toho kecat nenechám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová