Jak zlepšit vztahy?

789
6.1.12 14:02

Jak zlepšit vztahy?

Prosím o radu, jak zlepšit vztahy s mými rodiči. Žijeme s mým manželem a s našimi dvěma dětmi u nich v rodinném domku, ale jsme v jiném patře a vlastně máme samostatný byt, až na společný vchod, zahradu a sklep. Moje matka je bohužel generál a ani po mých 10-ti letech manželství neuznává mě jako samostatnou dospělou osobu a mého manžela bere jako dítě. Pořád jen nařizuje, jak se co má udělat, my ve společných prostorách nemůžeme dělat nic, žádné vylepšení, rekonstrukce, úklid, prostě nic. Když něco opravujeme nebo děláme u sebe, tak pořád chodí na kontroly a sleduje každou chybičku. Nic nepochválí. S mými dětmi vychází dobře, ale bohužel, i když žijeme v jednom domě, tak není ochotná mi třeba pohlídat dítě, když jdu pro starší do školky, jít na vycházku s kočárkem…Myslíte, že se to dá ještě nějak změnit? Promluvit s ní jsem už zkoušela, ale ona nemá pocit, že dělá něco špatně. Celé dny sedí u TV a když tam přijdu s malým, který samozřejmě ve svých sedmi měsících výská a povídá, tak jen řekne, ať jsme ticho a zesílí TV. Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
6.1.12 14:06

Podle mě nepomže nic :? Já bych ani dolů k nim nechodila,jestli má takový přístup.A napsala bych sportku a mooooc si přála vyhrát :lol: :lol: :lol: abych mohla do svého :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.1.12 14:07

Myslím, že je nereálné aby se maminka změnila..Je to smutný ,ale je to tak..jí to vyhovuje a nemá důvoc něco měnit..
Zkuste změnit své chování..Zamykat se , neodpovídat na nevyžádané rady, nesnažit se dolézat na návštěvu ( o kterou nestojí)..

A přestat se trápit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
6.1.12 14:09

S tou sportkou,super napad,taky to skusim :think: :mrgreen: jinak ja ti uplne rozumim,jsme na tom stejnem,az na to ze ja jsem bez chlapa.je to masakr,me matka hlida i jak vesim pradlo,a to mame jeste spolecnou kuchyn,tak si to jiste dovedes predstavit,neporadi,jedina rada je prestehovat se.lepsi to nebude,podle meho. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
27281
6.1.12 14:11

Uuuff… tak to ti teda vůbec nezávidím :zed: :zed: :zed:

Podle mě se nedá dělat nic. Buď jasná pravidla a vztahy definitivně na ho… nebo hooodně tolerance, ale počítej s tím, že asi jen z tvé strany :nevim:

Jinak by to nejlépe vyřešilo samozřejmě vlastní bydlení. Klasika. S mímem a mateřskou prakticky skoro nemožná věc. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
6.1.12 14:13

Máme to hoodně podobný, asi až na ten věk. Neumím si představit, že bych tu byla ještě za 5 let třeba :nevim:
Odstěhujte se a budete mít klid, když to nepřešlo za 10 let, nepřejde to vůbec. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.12 14:15

Ahoj omlovám se za anonym, ale je to pro mě choulostivé téma. Já prožívám /prožívala něco takového, ale u nás je to obráceně , já se nastěhovala k manželovi, bylo to u nás naprosto stejné jak ty popisujš byli jsme pro ně jen děti a stále jsme. :zed: /Já jsem s manželem 15let/ nojhorší jsou názory, jsou úplně rozdílne, kontroly v bytě jsme měli na denním pořádku a hlavně, když jsme nebyli doma. Byla jsem z toho psychicky nadně můj to nějak neřešil, pořád jsme se jen hádali a do toho jsem pak otěhotněla, rodiče manžela mi nikdy s ničím nepomohli ani prca nepohlídali, … pak se ve mě něco zlomilo a začala jsem se chovat jako domina celé rodiny, ze začátku to bylo dost složité, samé výčitky, ze strany rodičů, ale nedala jsem se nyní pokud se něco děje tak příjdou za mnou a manželem a ptají se, kontroly již neprobíhají,.. Moje jediná rada zní musíš se zepřít tvým rodičům a musíš jim ukázat, že ty jsi dospělý člověk, se svým názorem, aby to respektovali, jinak se z toho zblázníš. Stanovit si pravidla a musí platit pro každého člena v rodině, jinak to nejde, pokud chceš přijít tak zaklepej, nebo řekni předem. Vy potřebujete také svoje soukromí, které musí dodržovat oni i vy. Co se týká dětí je to opravdu složité, jde vidět, že tvoji rodiče mají bohužel jiné zájmi než vidět vnoučka a s tím asi nic neuděláš.

• Citovat
  • Upravit
789
6.1.12 14:41

No, pro mě je prostě těžký jako by je odříznout a nebavit se s nimi. Oni mají pocit, že my jsme ti, kdo musí dodržovat pravidla, jelikož oni jsou starší. Vůbec nás neberou jako sobě rovné. S malým prostě dolů chodím jen proto, aby mamka neřekla, že na ni kašlu a hlavně tak nějak doufám, že se třeba vzpamatuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.12 14:46
luckyhorse píše:
No, pro mě je prostě těžký jako by je odříznout a nebavit se s nimi. Oni mají pocit, že my jsme ti, kdo musí dodržovat pravidla, jelikož oni jsou starší. Vůbec nás neberou jako sobě rovné. S malým prostě dolů chodím jen proto, aby mamka neřekla, že na ni kašlu a hlavně tak nějak doufám, že se třeba vzpamatuje.

Nebavit se s nimi je blbost, holt si musíš dodat odvahu a konečně být na ně tvrdá, nedá se nic dělat, neboj ono to půjde, ze začátku je to poravdu peklo, ale ono se to srovná, oni na to musí přijít, že nejste jen děti, kteří musí poslouchat.

• Citovat
  • Upravit
8594
6.1.12 14:52

Jedině jít na ni jejíma vlastníma metodoama, abys vyvolala konflikt - urazí se a dá pokoj…snad :nevim: . Jestli nepomohly domluvy, prosby a pod, tak Ti nevím poradit, i když bych ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.12 15:41

máme podobné bydlení jak píšeš my máme vršek oni spodek společná vchod a skep a samozřejmě zahradu, sice na tchníni dost často nadávám ale není to až takové jak píšeš .. já být tebou tak si udělám vlastní vchhod pokud to jen půjde a tvoje mamča si třeba uvědomí že by to chtělo změnu aby třeba viděla vnoučátka atd a samozřejmě ti nemůže chodit dělat kontroli co kde máte nového a kde se co změnilo. Přiznám se že by mě asi kleplo a nedala bych tohle bydlení už bych asi bydlela v nějaké podnájmu byť by to bylo fin. náročné. Obdivuji tě a tvého muže že na to máte nervy :palec: . Držím palce at se to co nejdřív otočí k lepšímu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
6.1.12 15:52

Děkuji moc za rady a podporu. Pokusím se trošku přitvrdit a uvidíme. Vlastní vchod bohužel vybudovat nejde a co se týče vidění vnoučátek…před nějakým časem jsem zkusila tam prostě nechodit, s tím, že mě zajímalo, jak dlouho to vydrží je nevidět a po týdnu jsme se potkali dole na chodbě když jsem šla s malým na procházku, takže ani za týden jí nechyběly. Sousedce vykládá, že se doma nudí (mamka je nezaměstnaná) a když jí sousedka, která má mimochodem taky dvě vnoučata řekne, že se o ně stará a že pomáhá třeba se žehlením, tak moje máti řekne, že to ji nebaví. Prostě má jiné priority a vnoučata jsou na posledním místě. Jediné, co jí nemůžu vytknout je to, že jim teda koupí oblečení nebo hračku, ale přijde mi to, jako kdyby si kupovala jejich přízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
6.1.12 18:08

Já se obávám, že s tím nic neuděláš. Buď si zvyknout nebo se odstěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
9.1.12 15:19
luckyhorse píše:
Prosím o radu, jak zlepšit vztahy s mými rodiči. Žijeme s mým manželem a s našimi dvěma dětmi u nich v rodinném domku, ale jsme v jiném patře a vlastně máme samostatný byt, až na společný vchod, zahradu a sklep. Moje matka je bohužel generál a ani po mých 10-ti letech manželství neuznává mě jako samostatnou dospělou osobu a mého manžela bere jako dítě. Pořád jen nařizuje, jak se co má udělat, my ve společných prostorách nemůžeme dělat nic, žádné vylepšení, rekonstrukce, úklid, prostě nic. Když něco opravujeme nebo děláme u sebe, tak pořád chodí na kontroly a sleduje každou chybičku. Nic nepochválí. S mými dětmi vychází dobře, ale bohužel, i když žijeme v jednom domě, tak není ochotná mi třeba pohlídat dítě, když jdu pro starší do školky, jít na vycházku s kočárkem…Myslíte, že se to dá ještě nějak změnit? Promluvit s ní jsem už zkoušela, ale ona nemá pocit, že dělá něco špatně. Celé dny sedí u TV a když tam přijdu s malým, který samozřejmě ve svých sedmi měsících výská a povídá, tak jen řekne, ať jsme ticho a zesílí TV. Díky za rady

nepíšeš náhodou o mé matce?? ty jo úplně přesně jak jsi to napsala to bohužel je i u nás. :pocitac:
myslím,že jediná rada je se odstehovat…ale když člověk nemá finance,tak to není asi rada vid..
já jsem několikrát xxx krát říkala rodičům hlavně matce,co mi vadí,ale absolutně to bylo k ničemu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
9.1.12 15:23
luckyhorse píše:
Děkuji moc za rady a podporu. Pokusím se trošku přitvrdit a uvidíme. Vlastní vchod bohužel vybudovat nejde a co se týče vidění vnoučátek…před nějakým časem jsem zkusila tam prostě nechodit, s tím, že mě zajímalo, jak dlouho to vydrží je nevidět a po týdnu jsme se potkali dole na chodbě když jsem šla s malým na procházku, takže ani za týden jí nechyběly. Sousedce vykládá, že se doma nudí (mamka je nezaměstnaná) a když jí sousedka, která má mimochodem taky dvě vnoučata řekne, že se o ně stará a že pomáhá třeba se žehlením, tak moje máti řekne, že to ji nebaví. Prostě má jiné priority a vnoučata jsou na posledním místě. Jediné, co jí nemůžu vytknout je to, že jim teda koupí oblečení nebo hračku, ale přijde mi to, jako kdyby si kupovala jejich přízeň.

naše máma taky nemá zájem o vnoučka a ani o nás,jen s úkolama,to přijde a když neposlechnem,tak je zle..chjoo kdyby ta sportka fungovala.máme to uplně stejné jak ty píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová