Olíbává, ocucává moje dítě

Anonymní
2.1.12 08:28

Olibava/ocucava moje dite

Jak zamezit tchyni, aby stale dokola nepusinkovala nase dite? Prece ji nemuzu porad dokola tvrdit,ze stale nebylo ockovane, aby ho nenakazila? Priserne mi to leze na nervy. Poradte.

PS. Vadi mi to nejen u ni, ale i u ostatniho pribuzenstva, kdyz takhle pusinkuji. Na hlavicce a na rucickach, ktery pak strka do pusinky.

Jo a trochu stitiva jsem od prirody.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3119
2.1.12 08:38
Anonymní píše:
Jak zamezit tchyni, aby stale dokola nepusinkovala nase dite? Prece ji nemuzu porad dokola tvrdit,ze stale nebylo ockovane, aby ho nenakazila? Priserne mi to leze na nervy. Poradte.

PS. Vadi mi to nejen u ni, ale i u ostatniho pribuzenstva, kdyz takhle pusinkuji. Na hlavicce a na rucickach, ktery pak strka do pusinky.

Jo a trochu stitiva jsem od prirody.

ahoj já to řekla všem hned v porodnici, že si nepřeji, aby kdokoliv dával pusinky malé, že to můžou jen rodiče. Možná se na mě koukali jak na blázna,ale jsem na tohle taky přecitlivělá. takže pokud ti to vadí, řekni jí na rovinu, že prostě je miminko maličké a že si nepřeješ aby ho opusinkovávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
2.1.12 08:50

Když si to nepřeješ,tak to na rovinu řekni ;) Ty jsi máma,tak si urči pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.1.12 09:01

Já mám asi divnou rodinu, ale u nás nikdo nemá tendence malýho nějak „oslintávat“ to dělám jen já :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
2.1.12 09:01

Já to mám vyřešený, na moje dítě nebude šahat nikdo, kdo kouří. Mají zahulený oblečky a prcek by smrděl. Natož aby ho pusinkovali. Jsem cíněná už z toho, že si dovolí jít kouřit ven a pak se v těch hadrech válí po sedačce a na křeslech. Pak tam sednu já (sedne klidně i na moje místo), a když si odnáším mimčo na kojení do ložnice, abych nekojila před něma, tak se musím na posezení do postele celá svlíkat.

Příspěvek upraven 04.02.16 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
2.1.12 09:11

Zbývá jenom opakovat to pořád dotyčným dokola, ale ani to není záruka úspěchu. :nevim: Možná bude rychlejší se obrnit sama a zmírnit své obavy. Podle mně tělesným kontaktem tohoto druhu dítěti hrozí maximálně sezónní nemoci, očkování na to nemá žádný vliv, pokud teda jste rodina bez tuberáků a žloutenkářů. Naopak, tímhle kontaktem s okolím si prcek utváří imunitu. I když asi esteticky přijatelnější než vlhký hubanec od tchýně mi přijde olizování hraček a ručiček, vyvarování se sterilizování kdečeho atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
2.1.12 10:34

U nás to taky nikdo moc nedělal…ale zkus napsat na velký papír napsat"NEPUSINKOVAT", a všude vyvěsit, i na mimčo přidělat ! :D :D
A až se tchýně zeptá proč? tak řekni, že to má všude jasně napsané. A rázně řekni, že si to nepřeješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
2.1.12 12:40

Jako taky by se mi to nelíbilo. Ale toho, že ještě není dítě očkovaný bych se tolik nebála. Tetanus pusinkama rozhodně nechytne. Ty ostatní taky moc nehrozí. To bych se víc bála běžných nemocí - chřipka atd. Na to se v zimě můžeš snadno vymluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
2.1.12 14:37

Hmmm, taky chci vidět, jak tomuto zabráním… :? Moje zubařka mě upozornila, že do roka dvou lépe dítě vůbec nepusinkovat na pusinku (nebo asi olizovat někde kde si to samo strčí do pusinky), a to kvůli streptokokovi, kterého mají v ústech dospělí. Ten sice není mimču nějak zdravotně nebezpečný, ale spolehlivě se mu díky němu zkazí první zoubky.
A upřímně - ani mně by nebylo příjemný dostávat pusinky od příbuzných, tak proč by to mělo být u miminka v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.1.12 14:48

Tak nezbyva nez ji to neustale opakovat, ze si to neprejes.
Ja osobne bych zatrhla jen pusinkovani na pusinku a vyzadovala umyvani rukou pred tim, jak si bude chtit nekdo hrat s mimcem. Lidi si to ani neuvedomujou, jak spinavy maji ruce. Nejvic bakterii je pry na klavesnici mobilu nebo pocitace… no a vsadim boty, ze ani ty si nejdes umejt ruce a rovnou sahnes na malyho :lol:
Jinak bych to nijak nehrotila, bud rada, ze tchynca ma miminko rada. A nikdo z pribuzenstva snad nechce tvoje dite zabit ne?
Za chvilku ti mimino bude vesele ocucavat venku sutry a strkat si do pusy vajgly a doma pantofle. Obzvlast lahoda je, kdyz najdes batole, jak je zakousnuty do kolecka od kocarku 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
2.1.12 20:43

Problém je asi v tom, že se štítíš a tchýni asi nemáš ráda. Já vždycky říkám, buďte rády, že vaše dítě má někdo rád. Je to krásné a navíc, snad i ty budeš ráda dávat lásku a třeba i ty pusinky svým vnukům, vnučkám. Mě na tchýni vadilo taky dost věcí, ale když dávala najevo city k mým dětem, to mě hřálo u srdce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.12 20:46
Jenika píše:
Problém je asi v tom, že se štítíš a tchýni asi nemáš ráda. Já vždycky říkám, buďte rády, že vaše dítě má někdo rád. Je to krásné a navíc, snad i ty budeš ráda dávat lásku a třeba i ty pusinky svým vnukům, vnučkám. Mě na tchýni vadilo taky dost věcí, ale když dávala najevo city k mým dětem, to mě hřálo u srdce.

No jo, to mas pravdu. Se vsim, co jsi napsala. Vcetne toho, ze rada ji nemam. Ze zacatku jsem mela, ale pak si to u me pokazila. Asi to byva vzajemny, musi to totiz vycitit.

• Citovat
  • Upravit
6569
2.1.12 20:49
danyk píše:
Já to mám vyřešený, na moje dítě nebude šahat nikdo, kdo kouří. Mají zahulený oblečky a Pavlík by smrděl. Natož aby ho pusinkovali. Jsem cíněná už z toho, že si dovolí jít kouřit ven a pak se v těch hadrech válí po sedačce a na křeslech. Pak tam sednu já (sedne klidně i na moje místo), a když si odnáším mimčo na kojení do ložnice, abych nekojila před něma, tak se musím na posezení do postele celá svlíkat.

8o 8o 8o Tak to je už trochu moc, ne? Neodsuzuji, jen už mi to připadá trochu za hranicí nějaké fobie, chorobného strachu. Celá se svlékat, protože si na sedačku sedl kuřák? Co děláš po cestě MHD, po návštěvě čekárny u Dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
2.1.12 21:28

Ahoj holky, s vyvalenýma očima to tady pročítám … mamka manžela je zlatá a moje mamka taky … snad nezměním názor. Ale co se týče toho, co píše zakladatelka, tak bych asi neviděla nic lepšího, než prostě opakovat a opakovat. Jako já manželovýmu taťkovi - malou chce pořád chovat. Ona na to není moc zvyklá, tak se jí to moc nelíbí. A když kňourá, tak s ní začne jakoby třepat (ne v pravém slova smyslu :) ) A já, manžel i jeho mamka neustále opakujeme, ať s ní netřepe … nebo když ji dám na chvilku do autosedačky, nebo k nim přijedeme a ona se v ní dospává, tak jí pořád houpe. Řekneme „nehoupat“ a za dvě minuty zase houpe … a to pořád dokola.
Jiank mi to připomíná, jak mi vyprávěla mamka, že na mě do kočárku moje prababička prskala … ale mamka si chudák nemohla dovolit nic říct, ale byla vzteky bez sebe … Někdy mě to udivuje, tak kdyby ty ženský zapoměli, jaký to bylo, když měli ony miminko a co jim vadilo …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
2.1.12 22:03
Ester13 píše:
Tak to je už trochu moc, ne? Neodsuzuji, jen už mi to připadá trochu za hranicí nějaké fobie, chorobného strachu. Celá se svlékat, protože si na sedačku sedl kuřák? Co děláš po cestě MHD, po návštěvě čekárny u Dr?

Mně vadí, jak to smrdí, když přijde čerstvě z venku, kde kouřila, to je pro nekuřáka hodně cítit a já to teda pak cejtím úplně všude. Bacilů se nebojím.

Příspěvek upraven 04.02.16 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová