Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
74paja píše:
Tak nezbyva nez ji to neustale opakovat, ze si to neprejes.
Ja osobne bych zatrhla jen pusinkovani na pusinku a vyzadovala umyvani rukou pred tim, jak si bude chtit nekdo hrat s mimcem. Lidi si to ani neuvedomujou, jak spinavy maji ruce. Nejvic bakterii je pry na klavesnici mobilu nebo pocitace… no a vsadim boty, ze ani ty si nejdes umejt ruce a rovnou sahnes na malyho
Jinak bych to nijak nehrotila, bud rada, ze tchynca ma miminko rada. A nikdo z pribuzenstva snad nechce tvoje dite zabit ne?
Za chvilku ti mimino bude vesele ocucavat venku sutry a strkat si do pusy vajgly a doma pantofle. Obzvlast lahoda je, kdyz najdes batole, jak je zakousnuty do kolecka od kocarku
jooo, kolečka od kočárku jsou úžasná pochoutka
od té doby, co mi je viki ožužlal už neřeším absolutně nic ![]()
zakladatelko, víš, máš dvě možnosti. buď budeš donekonečna opakovat, že ti to vadí a riskuješ nabourání vzájemného vztahu a nebo se nad to pokusíš povznést. upřímně, myslím, že dítěti to neublíží a byla bych ráda, za tu péči ![]()
Upřímně si mzslím, že to dítěti ublížit může. Například opar (herpes) se přenáší právě cucacími příbuznými na potomstvo a zrovna tak sposta bakterií (včetně Streptococus mutans, způsobující zubní kaz). Já to musel řešit s rodiči své manželky, i když psychologové doporučují, aby každý z manželů hájil integritu rodiný vůči SVÝM příbuzným - takže by to měla řešit manželka, jenže ta je na to jak leklá ryba, bohužel. Submisivní.
S tchyní se ještě jakž takž domluvím, nejdřív sice odmítne, vznikne napětí, ale pak to respektuje (a nějak prosadí i v rodině).
S tchánem se nedokážu domluvit vůbec, poněvadž má narcistní poruchu osobnosti. Zkrátka musí mít vždycky pravdu, i kdyby neměl. S ním si ani nepokecám jako chlap s chlapem, jakýkoliv pokus o debatu končí hádkou, protože pokec si nepředstavuji jako kývání kdejakému nesmyslu. ![]()
To je pravda ten opar sranda fakt neni.Většina lidí je prej přenašečem toho viru.
U nas se ocucava rocnak, dostane od maminky manzilka treba 100 pus vsude, hlavicka, tvare, krk.. a me to rposte vadi
nedovedu si to nejak vysvetlit, ale nejvic asi „hygienicky“, pak je tak divne puchnouci
zaroven je mi divny abysme tchynce rikali at s tim pusinkovanim rocniho decka zmirni… co myslite, jsme divni kdyz se nam to prici? ja sama na to mezi- pribuzenske pusinkovani moc nejsem
ale proste me to mrzi, tchynka ma vnoucka moc rada ale vadi mi to, a vsichni mu libaji ruce… rikam si zda nejsem ujeta, jsem moc rada ze naseho prcka zboznujou
ale tohle je na me moc… ma to taky tak nekdo?
My na projevy citu v rodine nikdy nebyli, takze jedini, kdo pusinkuje, jsme my (nastesti!) ![]()
@Anonymní píše:
U nas se ocucava rocnak, dostane od maminky manzilka treba 100 pus vsude, hlavicka, tvare, krk.. a me to rposte vadinedovedu si to nejak vysvetlit, ale nejvic asi „hygienicky“, pak je tak divne puchnouci
zaroven je mi divny abysme tchynce rikali at s tim pusinkovanim rocniho decka zmirni… co myslite, jsme divni kdyz se nam to prici? ja sama na to mezi- pribuzenske pusinkovani moc nejsem
ale proste me to mrzi, tchynka ma vnoucka moc rada ale vadi mi to, a vsichni mu libaji ruce… rikam si zda nejsem ujeta, jsem moc rada ze naseho prcka zboznujou
ty máš s tchýní nějáký konflikt?
@Anonymní píše:
U nas se ocucava rocnak, dostane od maminky manzilka treba 100 pus vsude, hlavicka, tvare, krk.. a me to rposte vadinedovedu si to nejak vysvetlit, ale nejvic asi „hygienicky“, pak je tak divne puchnouci
Tohle ocimavani mi taky vadi, zvlast jedne pribuzne opravdu fest pachne z pusy, takze ja po odchodu mimino, batole vzala vodou nebo vlhcenymi ubrousky, ale nemela jsem problem tchyni i pribuznym rict, ze to s tim olibovanim prehaneji a kdyz jednou tchyne obzvlast nechutne prskala miminu na tvar az jeji sliny litaly
tak jsem ji normalne rekla, ze je fakt nechutne a manzel mi pritakal, takze se sice urazila, ale uz neprskala a to doslova…
Náš dvouleťák teda objímá a dává pusinku rád. Těm nejbližším samozřejmě, ale není pro mě nic hezčího než když se třeba rozběhne k dědovi, obejme ho a dá mu pusu. Nemocný od narození kromě 1 menší rýmy nebyl nikdy. Pokud si přibuzí myjou ruce, netrpí závažnými nemocemi, při chřipce nechodí na návštěvu, nekouří a jsou čistotní a dítěti je kontakt příjemný, tak to takový problém není ne?
Ať to vyřeší manžel;)
Já tohle taky nemám ráda.. Mám takovou babičku, která nás neustále pusinkovala, byli jsme celý voblemcaní. Nenáviděla jsem to. Časem se dcera začne určitě bránit..;) ˇÚplně tě chápu, buď to vydrž a malou potom osprchuj
nebo ať manžel řekne, ať trochu ubere.
Jsem šťastná, že mám tchýni, která ač kluky miluje, dá jim jednu pusinku při příchodu a jednu při odchodu.:-D
Když dva dělají totéž, není to totéž…
Klasika z emimina
Babička -maminka malého miluje, babička-tchyně je na na něm „závislá“.
babička-maminka si ho užívá, babička-tchyně se ho snaží ukrást.
Babička-maminka líbá, babička-tchyně ocucává.
Chyba bývá spíš v přijímači než ve vysílači.
Ja jsem trochu studeny cumak a na nejaky ocicmavani mych deti teda nejsem vůbec stavena. nastesti to v naší rodine děla tez pouze tchyne. oslintat ditko pomalu od hlavy az k pate, strcit mu oblicej az k jeho, pusinkovat mu ruce…brrr. tak jsem ji jednou bezelstne rekla, at si da pozor at ji u toho nevypadne proteza
no, a od te doby uz to mym detem nedela.
pro rypalky, s tchyni mame fajn vztah, my spolu normalne takhle vtipkujeme, jsem slusna, vykam ji, ale srandu si delame často ![]()
Tchynka je jinak super, problem s ni nemam
to jen pro dokresleni, myslim ze si rozumime, jen nejsem z rise ocucavacu.. a je mi to proste neprijemne… jen sem si rikala, jeslti nejsem divna… nemusim mit dite ocucane od hlavy az k pate… pak mam asi chybu v prijimaci ![]()
@Anonymní píše:
Tchynka je jinak super, problem s ni nemamto jen pro dokresleni, myslim ze si rozumime, jen nejsem z rise ocucavacu.. a je mi to proste neprijemne… jen sem si rikala, jeslti nejsem divna… nemusim mit dite ocucane od hlavy az k pate… pak mam asi chybu v prijimaci
A ditěti to taky vadí?