Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, potřebovala bych poradit, znát váš názor.
Ono to neni vyloženě problémy, ale moje tchýně pořád říká jednu větu a mě to leze na nervy a nevím, jestli se mám už nějak ohradit a enbo to nechat být.. Jde o takovou prkotinu, ale vytáčí mě..
Bydleli jsme na jejich bytě a to pořád bylo.. na manžala.. Jedeme k tobě, ty to tady máš pěkné, ty sis koupil nové potahy, prostě on. Já nic
Brala jsem to, tak že bydlíme na jejich bytě.Budem se stěhovat do rodinného domu, co mi naši odkázali. Myslela jsem, že se to změní ale opět…
Tak jak pokračuješ, už si tam měl dělníky, a prý máš pěknou kuchyň!!!!!!! to mě dostalo nejvíc a to pokaždé sedím vedle něj.. A pořád jak budeš malovat, budeš mět, to a to..
Naposledy teď na návětěvě, už máš hotovou koupelnu a si spokojený..No já vím, že je to blbost, ale prosě mě o tak vytáčí, že prostě pořád jenom on!!!!
Vztahy máme normální, nějak se nehádáme, jinak mě respektuje i ve výchově , prostě normálka, ale toto mě vyloženě štve…Za měsíc se stěhujem a budem je zvát a už vidm, jak bude říkat.. Ty máš Pavle pěknou koupelku a jak sis nechal pěkně vymalovat atd. a přitom toto všechno vybírám já…
Mlčely byste a vykašlaly se na to a nebo už něco mám říct…
Vadí mi, že nikdy neřekne máte to tady pěkné, máte pěknou kuchyň atd. ![]()
Já bych asi normálně slušně řekla,že se mi to dotýká a vadí.Pokud máte normální vztahy,tak by to měla v pohodě pobrat a respektovat.Taky by mi to vadilo a nenechala bych to být.
Ahoj,
musím reagovat, protože mě by to taky děsně žralo
Asi bych zasáhla a zdůraznila, že MY máme pěknou koupelnu, a že Pavel to nezařizoval, ale já
Třeba si časem zvykne
Jinak bych to moc neřešila, akorát bych se tomu snad už jen pousmála ![]()
A manzělovi si to říkala? Myslím, že je nejlepší, kdyby on sám opravoval tchyni: My maminko…nebo: tuhle barvu vybírala Lenka… děkuji, to NÁM koupila Kačka ![]()
Kvačku: a tchýně říká Petříčku, Ty máš pěknou kuchyň?
Pokud ne a jen se na něj dívá, řekla bych: „děkuji, však jsem ji vybírala sama“ ![]()
Pokud by ani toto nezabralo, moudrému napověz, hloupého kopni ![]()
Mě by to nejspíš štvalo a normálně bych jí to řekla, i když jde v podstatě o prkotinu…Mám kamaráda, který dělá to samé, bydlí s přítelkyní a to je pořád … u mě doma, moje televize, moje nová lednička, moje, moje, moje,…nikdy neřekl u nás, nebo naše. Jeho kočce to asi nevadí, protože jsem nikdy neslyšela, že by se proti tomu ozvala. Ale mě to děsně štve, tak ho neustále opravuju, musí být ze mě teda nadšený ![]()
Já bych ji jen normálně řekla…Nemyslím si, že má Pavel pěknou koupelnu, ale že ji máme oba…a pokud bude dělat nevšímáka, tak pokaždé na takovou větu, kdy řekne, že on…tak s klidem odpovědět…Nemyslím si, že on má to a to, ale že to máme oba…nebo možná než něco stihne říct…tak to jsem vybrala krásnou barvu do obýváku, nebo nábytek, nebo kachle…
Mně osobně by to asi bylo jedno, že to říká, jen na manžela…ale pokud to tobě vadí, tak ji opravovat…jednou by ji to mohlo přestat bavit…zvlášť, když bydlíte ve tvé nemovitosti ![]()
Pokud se jinak bavíte normálně, asi to bude nejspíš jen její takový zvyk, který tobě leze na nervy a tchýně si to ani neuvědomuje. Zkusila bych to zmínit jen tak v legraci, že to je vás obou, zasmát se tomu a nijak to nerozpitvávat. Případně zase pořád o všem říkat, že jste si zařídili, udělali, vymalovali…
Jéé to jsem poslouchala při každé návštěvě. A už si z toho dělám prču…že když je to všechno jeho, tak ať se o to stará…poslední dobou to už tchýně neříká, asi jí to došlo ![]()
Já bych čekala, že se ozve manžel, že maminku usměrní a řekne, taky se mi to moc líbí, to dělala, vybrala, zařídila… moja a je to naše koupelna, náš koberec a pod. to on tam jen sedí a nechá si chválit koupelnu, na které máš největší podíl ty? Zkusila bych to vysvětlit manželovi a požádala bych ho, aby mamince domluvil…
No pokud to tchýně nemyslí jízlivě či zle, tak by mě spíš štvalo ,že se neozve Pavlíček a neřekne ,že je to hlavně moje zásluha..
Možná se stydíš svěřit manželovi, že ti to vadí..Tak v tom případě se musíš před tchýní pochválit sama..
Já osobně, kdyby zase začla, tak bych jí skočila do řeči a udělala jí dloouhou přednášku o tom jak , kde , proč a jak jsem to všechno vybrala, zařídila a zkompletovala..Možná by jí potom došel dech.
Ještě bych dodala, že byt byl můj a vybavení jsem kupovala a vybírala já. Ale on si dle tchýně i vaří a tak. To je prostě defekt, ale už to nevnímám - neposlouchám. Ostatní víme svoje, to stačí ![]()
Tak třeba je návštěva sedíme vedle sebe a ona začne pavle prý máš pěknou kuchyň - tchán ji viděl a dal jsi tam to a to nebo ne.. a jak si tam nechal vymalovat ![]()
Kamarádkya mi poradila říct, že něco na ten způsob ,ž e tam budu bydlet i já ne jenom on
..
I kdy někde přijedem tak i před rodinou říká, jak to tam má Pavel pěkně udělané
.
manželovi jsem to říkala, ten když něco koupím tak řekne , že já, ale nezájem za chivlku opět jenom on ![]()
mně to tchyně občas dělá taky, tak se chystám jak jí řeknu: „Zdeni, ale to je i moje“ jakože teda sranda hahaha
zatím jen sbírám odvahu, protože vztahy máme fakt dobrý, ale je to drsňačka a mám z ní stále trochu respekt, ale určitě se bát tebou nějak ohradím, protože u vás už mi to přijde moc
Tak to moje tchýně mi vleze do bytu a prošmejdí od koupelny až do ložnice,a slídí co mám nového.Takže buď v klidu ![]()