Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,chtela bych malou radu jak se zachovat.Nemame se s tchyni radi,pres rok se nezdravime a delame ze ani jedna neexistujeme aby jsme se vyhly problemum.Ona mne pomlouvala…muj pritel se s ni taky nebavi.Bydli hned vedle nas a vcera poprosila pritele aby ji odvezl na nakup a prej z ni vypadlo,ze mi taky koupila nejaky kosmeticky balicek aby to nebylo blbe.Ale ja o nic nestojim a rekla sjem ze k ni na vanoce nejdu!Tchanovi zavolame aby si prisel pro darky a na rum,ale s ni o kontakt nestojim.Podle meho ani ona sama neprijde.No a ted mi srotuje hlavou jak se zachovat.Kdyby prisla a dala mi to tak asi ok mam tady pro pripad taky nejaky balicek.Ale kdyz mi to posle po priteli nebo tchanovi tak ji to asi vratim
hlavne do mne nerejpejte ze jsou vanoce
jak byste se zachovaly vy?
![]()
Ahoj Jajo ![]()
já jsem se nemusela (naštěstí kdysi) s tchými
A jsem hodně rázná holka. Takže vím, že kdyby mi dárek přinesla OSOBNĚ ona, tak bych si ho vzala a dala jí co bych měla pro ni (bez zbytečných úsměvů a tak). Kdyby mi to přinesl tchán, tak bych si ho vzala a poprosila ho, jestli by jí mohl ten můj dárek předat. Vzala bych si ho proto, že jednoduše chudák tchán
A vím, že kdyby něco poslala po mém muži, a ten věděl, jak to mezi námi je, tak by ho od ní pro mě nevzal. No a co, že jsou Vánoce?
Milý přece člověk může být kdykoliv. Jiné by to bylo, kdyby si chtěla promluvit a situaci vyřešit ![]()
Takže držím palce, ať to máš brzy jako já teď ![]()
To je smutný že má tolik holek problémy se svojí tchýni.. já s ní mám skoro lepší vztah než s mojí mámou a tohle fakt nechápu.. Je to blbý no..
ale k tématu - pokud by přišla a dala ti ho osobně, dala bych jí ho taky. Nevím, co se mezi vámi stalo tak ani nemůžu psát jestli bych se snažila o zdvořilosti atd.. Pokud ti ho přinese tchán (což je pravděpodobnější), poslala bych její dárek taky po něm ale dar bych přijmula..
Ahoj. Nejsem ve tvé situaci, já měla moc hodnou tchyni (bohužel už nežije), takže nic takového si představit nedovedu.
Ale myslím si, že dárky by se měly dávat proto, že někoho chci obdarovat, a ne proto, co kdybych nějaký dárek dostala.
Jestli mám být upřímná, nedovedu si představit, že bych zvala jen tchána a tchyni nechtěla. Ale jak jsem psala, do vaší situace nevidím.
Presne jsi mne pochopila.Rikam si kdyby jsme se aspon zdravily,ale ona neni schopna otevrit hubu,ja uz ted teda taky ne
proc,akorad jsem delala ze sebe blbku..jo kdyby prisla a chtela to vyresit tak ok ale to pochybuju.V lete jsem se zaprela ze s ni uz nechci mit cokoli spolecneho
jsem zvedava jak to bude,stejne ji ten darek asi vratim
![]()
takze rikate prijmout jo?
asi bych nemela delat zbytecne problemy
jsem strasne palicata
a chci aby vedela ze je mi to jedno ![]()
Se svojí tchýní jsem se neviděla už 5 let a nijak mě to už delší dobudu netrápí, vlastně nezná ani naše děti, ale to už je její problém když o ně nemá zájem. S manželem (jejím synem) se viděli asi 2×. takže Vánoce na tom nic nemění…
přeji Vám všem krásné Vánoce ![]()
Ted uz spolu vychazime, driv jsme se slusne snasely, takze vanoce taky nic moc. Kazdopadne mam jen jednu radu. Tvoje deti se k tobe budou chovat tak, jak vidi, ze se vy chovate ke svym rodicum. Vzala bych rozum do hrsti a zkusila vztahy prevest n slusnou rovinu. Pokud to nejde, pak radim nestykat se vubec. Tohle hrane divadlo je vzdycky naprosto zbytecne.
jajo třeba jí to ale taky vadí že je mezi vámi takovou situace? co kdybyste tam zkusili přijít vy s dárkama a ty bys byla na tchyni milá.. třeba by otočila, třeba to tak chce taky ale nedokáže přijít sama.. ![]()
Ještě mě napadlo, jestli třeba to, že ti koupila dárek, nechce udělat první krok
. Tohle asi musíš vědět jen ty, jak to bylo a je, ale jestli nekomunikuje ani se svým synem, tak jí to určitě mrzí. A možná to všechno dává za vinu tobě a proto se chová tak, jak se chová. Já neříkám, že za to můžeš, jen že ona to tak může vidět. Je to komplikovaný, já to znám bohužel i z druhé strany (jako pozorovatel) a někdy stačí prkotina, která přeroste v téměř neřešitelný problém.
Jestli se můžu optat copak ti tchýně provedla krom nezdravení? přece tohle všechno kvůli něčemu muselo vzniknout ne?
Pak by asi bylo jednodušší radit kdyby jsme tohle věděly ![]()
Já bych se to asi pokusila nějak urovnat, já jsem, ale strašnej měkoun a v rodině mám ráda klid i když si u toho nechám kolikrát sypat popel na hlavu
![]()
a proč se s tchýní nebavíte ?
jestli se můžu zeptat.My máme v rodině něco podobného ale tam je ten problém někde jinde,ne v tchýni ale v tchánovi a pak v postoji syna a jeho přítelkyně.Došlo tam k napadení tchánem a syn se postavil na jeho stranu a jeho přítelkyně také a tchýně byla odmítnuta přesto že ona byla ta napadená.A byla po těžké operaci.
asi bych se snažila vztahy napravit.Já moji tchýni také nemusím ale to proto že proti mě štvala dnes už mého ex že mi dal málo a že mi měl ještě přez držku dát víc a vyhrožovala že mi sebere dceru.
Dneska ji toleruji kvůli dcerce v mezích slušnosti.
jadnoduche , mam skusenost aj od mamy , moja stara mat je strasna bosorka, prevziat darek, hodit do kosa, ona ti tym chce skazit vianoce, tak si nenchaj , nemusis rozbalovat a dakuvat, posli aj ty svoj darek a mas to , moja mama taky kazdy rok kupi starej mame darek, a uplne s kludom jej ho posle , je to predsa manzelova matka , tak ju ticho znasaj ale nerob si z nej vrasky aj ked dobre viem ako tazko to ide, ja som uz poucena z toho co som videla u nasich a teraz praktikujem zial aj u nas a ver ze pokial ta nebude mat cim vytocit tak ju to omrzi ![]()
Holky dekuju za nazory.Ono je strasne tezke rict co jsme si provedly
tahlo se to delsi dobu.Pomlouvala nas u znamejch a znami zase u nas.Porad strasne lze..fakt mi neprijde normalni..pak se dozvim uplne od nezavisleho cloveka ze rika ze je muj pritel debil ze je se mnou a ze ja se tady roztahuju..pak mne prestala sama od sebe zdravit,tak jsem ji prestala taky zdravit a bylo to
vubec mi nechybi.Podotykam ze s moji mati mam vztah strasne krasnej
jsme jak dve pubertacky
pritel rikal ze mu rekla ze taky pro mne ma darkovou kazetu ABY TO NEBYLO BLBE!!! Jinak ona neresila ani moje ani pritelovi narozeniny ani svatky..proto mne to prekvapilo,ze by pro mne mohla neco mit
tak ja si ten darek asi vezmu
i kdyz bych se na nej nejratsi vyprdla
![]()
Ahoj já se s tchýní nestýkám . Mám jednu vyhodu ona je tak glgá že jí to ještě nedošlo že jí mám plný zuby. Na vánoce tam nejezdim a ani nikdy jindy. Manžel jede s klukem sám a pak přijede za mnou k mym rodičům.Přetvařovat se nehodlám nikam to stejně nevede. Manžel je na mé straně chápe že má matku blba ale ctí jí jako matku. Dárky na vánoce řešíme jenom pro děti my si kupujem co potřebujem celý rok . Je to o pohodě a lásce takže dárky jem pro děti. Nevím proč by sis měla nechat kazit vánoce tchýní . Dělej co cítíš.