Vánoce s příbuznými

9079
22.12.11 09:31

Vánoce s příbuznými

Ahoj holky
Jak trávíte vánoce? Jste třeba u svých rodičů s dětmi nebo třeba u rodíčů manžela na štědrovečerní večeři? Já jsem to odmítla, protože tchýni nemam ráda a jsem ta nejhorší. A když jsem to odmítla, tak se pak sama pozvala na návštěvu po večeři a to jsem jí taky zakázala (pozvala sama sebe s tchánem, švagrouvou a jejím chlapem a ani by jsem se nedivila, kdyby ještě její rodiče) K Vánocům nám dala dárek na ho… a malá zase určitě dostane dárek od čongů, ketrý poletí do popelnice za ostatními.

A jak to máte s nakupováním dárku svým sourozencům. Mě se nechce kupovat dárky švagrové a jejímu chlapovi. Možná jsem divná, ale příjde mi to zbytečné a na mateřské nemá člověk moc peněz a oni to nechapou. Nejprve jsme se domluvili, že si nic dávat nebudem a ona se hned chlubí, že něco koupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
22.12.11 09:38

ahoj
pred detmi to bylo napinave, jelikoz jsem k tchyni na Vanoce nechtela, chtela jsem byt doma, ale ne vzdy jsem to uhadala. Jakmile se narodily deti, tak jsem rozhodla, ze na Stedry den jsme doma, at se deje co chce a pak 25 klidne prijedeme. Darky kupuju ja i cele manzelovo rodine (pokud bych to nechala na nem, tak koupi na posledni chvili neco zbytecne draheho), ja nakoupim s radnym predstihem a levneji.

mimochodem te tve bych koupila opravdu jen nejakou drobnost, viz vanocni svicka atd. proste symbolicky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
22.12.11 09:38

Vánoce travíme doma,letos s moji mámou,jinak by byla na Vánoce sama.Sourozencům dárky nekupuju,jen nejmladšímu bráchavi,je mu 16.Dárky nekupuji ani synovcům,švagrovým,kupuji dětem,manža+rodiče+tchánovci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
22.12.11 09:42

Kdysi moje aktivní švagrová na udobření všech vztahů chtěla uspořádat večeři štědro u nás :cert: .Tcháni,babi+teta,oni 2+3děti a vlastně já 2v1,starší syn a chlap 8o ,naštěstí mají tcháni dost rozumu a zamítli to s tím,že každý má být v ten den doma na svém.A po večeři se taky s nikým nenavštěvujeme,až 1 a 2 svátek.A dárky,tak ty kupuji jen tchánům,mé mamce,babi a teta s přítelovy strany a mé babi a dědovi,dětem a chlapovi.Nikdo si nestěžuje,jsme takhle domluvení.Narozeniny obdarováváme každého člena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
22.12.11 09:45

My jsme na Štědrý den doma. CO jsme svoji, tak jsme byli vždycky spolu. Na druhý svátek jedeme ke tchýni a někdy zvládneme i tchána. Na druhej pak k našim a tam jsme 2-3dny (jedeme přes 100km).
Dárky kupujeme rodičům, a drobnosti babičkám a dědům. Sourozencům nic, jen synovci a neteřím - také drobnost kolem 100,–. Jsme tak dohodnutý, švagrová to občas přežene a koupí něco dražšího, ale argumetuje tím že kupuje jeden dárek a já musím dva. Tak to neřeším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
22.12.11 09:46

Tak u nás jsme na štědrý den doma s malou a manželem.Chci být prostě jen se svojí nejbližší rodinou.A 26. přijede na sváteční oběd můj taťka.S tchýní a tchánem se nestýkáme a zbytek rodiny mám 400km daleko,ti tu byli minulý týden.Takže máme svátky v klidu.Sestra taky přemýšlela, že by byli všichni třeba u nich,ale já chci být doma,kde má malá svoje věci a máme tu svůj klid, svůj stromeček…

• Citovat
  • Upravit
zichisek
22.12.11 09:47

Jo a dárky se u nás kupují převážně dětem.Prarodiče dostanou kalendáře s DVD a sestra s přítelem dostanou cedulku na dveře :)

• Citovat
  • Upravit
542
22.12.11 09:50

ahoj bertíku :mavam: ty pořád řešíš tu tchýni, co?ted jako bonus i ostatní členy rodinky :) no nezávidím ti holka.. jinak u nás chtíc nechtíc musely být nakoupené dárky pro celou rodinu od manžela, se švagrovou jsme se sice domluvily že dárečky budou jen pro děti, ale s mužem jsme se rozodli, že všichni byli tento rok moc hodní a každý něco pěknýho dostane, holt taky nemám takovou situaci, mrzí mě,že ty vztahy jsou u vás nic moc,pro rodinu od manžela delám všechno ráda pač je ráda mám, ale kdyby to bylo naopak, tak jen ze slušnosti koupím nějakou flašku a konec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.12.11 09:50

Večeři máme sami, pak rozbalíme dárečky, jdeme k přítele rodičům nahoru do patra, rozbalíme tam a ještě jdeme i k mojí babi a taťkovi - bydlí pár baráků vedle.
U babi se sejdeme i s tetou, strejdou, sestřenkou, je to hezké, nevadí mi to.

Dárky mým sourozencům a sestřence kupuju, nemají ještě děti (a asi dlouho mít nebudou :D ), oni vždycky koupí Majdě, tak já jim taky nějakou drobnost jenom.
Přítele sourozenci už děti mají, tak tam si nekupujeme nic (ani dětem, dárků mají dost a ještě mají u těch rodičů…). Je to oboustranná dobrovolná domluva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.12.11 09:52

My jsme na Vánoce s mojí mamkou, ale ona bydlí hned vedle. Takže jsme vlastně celý den doma a k ní jdeme až večer. Příští rok bude změna, kdy přijde ona k nám.
Jinak ke tchýni jsme jezdívali 25. nebo 26., ale letos jsme omluvení ;)

Sourozence nemám, ale se švagrovou jsme domluvené, že si nic kupovat nebudeme a obdarujeme jen děti.

• Citovat
  • Upravit
5230
22.12.11 09:54

Od svatby trávíme Štědrý den sami, návštěvy příbuzných pácháme až další svátky, jeden svátek u našich, druhej u manželovo rodičů. Všem to vyhovuje a nikdy jsme to ani tak neměli, když jsme byli děti, babička u nás byla až když umřel děda a ona by tak musela být na Vánoce sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
22.12.11 09:56

A dárky dáváme sourozencům a jejich rodinám, rodičům, babičkám. Ostatním jen symbolicky, protože oni nám taky většinou něco dají, vídáme se často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
22.12.11 09:57

jinak nás čeká cesta 23ho z berlína do prahy a 24ho z prahy do českýho těšína , takže i na takovou obět jdu kvůli tomu,že si moc přáli být s námi na štědrý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
22.12.11 09:59
Tea 24 píše:
ahoj bertíku :mavam: ty pořád řešíš tu tchýni, co?ted jako bonus i ostatní členy rodinky :) no nezávidím ti holka.. jinak u nás chtíc nechtíc musely být nakoupené dárky pro celou rodinu od manžela, se švagrovou jsme se sice domluvily že dárečky budou jen pro děti, ale s mužem jsme se rozodli, že všichni byli tento rok moc hodní a každý něco pěknýho dostane, holt taky nemám takovou situaci, mrzí mě,že ty vztahy jsou u vás nic moc,pro rodinu od manžela delám všechno ráda pač je ráda mám, ale kdyby to bylo naopak, tak jen ze slušnosti koupím nějakou flašku a konec

Jééé ahoj. Jo jo. Pořád na hovn… a ke to čím dál hjorší. Tchýně je prostě kavka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
22.12.11 10:04

Na štědrý den jsme sami, nikoho nezveme ani nikam nechodíme. Na první svátek hned po obědě se jede k mojí babičce, tam se sejde celá rodina z mé strany kromě mamky a jejího muže (naši jsou rozvedení). Na druhý svátek k nám přijdou švagrová s tchánem (tchýně už nežije) na oběd, pokecáme a odpoledne jedem k mamce, kde jsme až do večera. Pak padnem vysílením. :lol:
Dárky kupuji manželovi a synkovi, pak devítiletému bráškovi. Sestře a taťkovi předplácím časopis. Mají to dohromady. K tomu jim kupuji drobnosti typu kalendář, kávu, čaj. S mamkou si nic nedáváme, jsme tak už několik let domluvení. Babičce kupuji různé dobrůtky, letos med a platíčko sušeného ovoce. Tchánovi kupuje jen manžel za nás za oba, švagrové vždycky něco pěkného koupím. Ona mi taky dává pěkné dárky. Ale my se máme docela rády. Tož tak, no.
Na nový rok chodíme k tchánovi a švagrové na oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová