Problémy s tchýní

Anonymní
18.12.11 13:09

Problémy s tchýní

Ahoj,
vím, že tohle téma je tu omílané do nekonečna…
Bohužel mám pocit, že některé tchýně nemají soudnost. Když jsem potkala svého manžela, byla jsem rozhodnutá, mít svou tchýni ráda, i když můj muž s ní má celkem vlažný vztah.
Všechny, co na ty své nadávali, jsem vyslechla, ale myslela jsem si, že při troše dobré vůle se dá vyjít s každým. Prvních několik let jsem to dodržela. Byla jsem to já, kdo přesvědčoval manžela, že by měl mamince zavolat, neměl by se s ní hádat, měli bychom jet na návštěvu, když nás zve, měl by jí zvedat telefon, když mu volá… Pak jsme oznámili, že čekáme mimčo. Na začátku to bylo fajn, měla radost, ale postupně se to přehouplo. Začala radit jaké jméno, jaký kočárek, jakou výbavičku. Dokud jen radila, tak to šlo, vše jsem jí odkývala a udělala si to po svém. To se jí nelíbilo, tak začala přikazovat a nakonec i vydírat (když to uděláte podle mě, tak vám dám kočárek, pokud to uděláte takto, tak vaše dítě nebude mít nikdo rád…) Ani to jí nevyšlo. Nejhorší situace nastala po narození mimča. To přijela, aby se podívala. Bohužel to byla chyba. Měla jsem komplikovaný porod, který skončil vexem. Dva týdny jsem si vyčítala, že jsem to nezvládla, že malý musel být 24 hodin beze mě (byla jsem na jipce)… Nakonec jsem se s tím díky maželovi celkem srovnala. No a do toho si nakráčí ona a vyčte mi, že za ten porod můžu já, že to je jen moje chyba a vina, že jsem si měla trvat na sekci (už nebyla možná), že pokud bude mít prcek následky, tak to mám dávat za vinu jen sobě. Neřekla to přímo do očí mně, kojila jsem ve vedlejší místnosti, ale asi jí mohlo být jasné, že to přes otevřené dveře uslyším. No a zase jsem v … Manžel to neví a říkat mu to nechci, protože nechci, aby ji úplně odstříhl.
Do toho mu několikrát týdně volá, aby mi znova zopakovala moudra a rady. Bohužel je nemožné se telefonátu vyhnout. Když mě zapírá, tak mám sedět doma, protože mám dítě, když tvrdí že spím, má mě probudit… Manžel se s ní snažil promluvit, ale dopadlo to tak, že mu zopakovala všechno co mně a nepřipouští si, že je něco špatně…
Omlouvám se za román. Musela jsem se z toho vypsat.
Holky, jak získat zpátky duševní pohodu a radovat se z mimča? (Kontakt s tchýní rozvázat opravdu nechci.) Třeba jen poraďte, jak se vyhnout hovoru (nějakou originální výmluvu :mrgreen: ), hovor dvakrát do týdne přežiju ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
18.12.11 13:20

Mohu vědět proč s ní nechceš rozvázat kontakt?
Já bych jí odstřihla a bylo by vymalováno… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.12.11 13:23

Nic, říct, že jsi po porordu a nepřeješ si s ní rozhovory častěji než uvádíš. Nebo když zavolá a bude tě chtít k telefonu, nechte sluchátko na stole, ať si čeká. Jí to přestane bavit a zavěsí…Řekni, že tě prostě telefonáty ubíjí a obtěžují…a Tchánovi to taky říct, aby si tu svou slepici vychoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
18.12.11 13:24

taky bych se s ní přestala vídat a rozvázala kontakt..já to udělala nedávno když mi tchýně předvedla divadlo typu přetvářka dnes a denně.o malého nemá zájem,neptá se na něj,na nás se nezeptá,je sebestředná a sobecká..a to jsem taky chtěla mít s tchýní dobrý vztah,ale bohužel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
18.12.11 13:25

Já sice nemám problémy s tchýní, zato ale mám pořádné problémy s jinými členy rodiny. Tak dlouho jsem byla ta v pohodě, ta co všechno zvládala, ta co si jen myslela své, až se mě to začalo tak dotýkat, že jsem musela nějaké vztahy ukončit. Jsem sice ta nejhorší, ale je mi to úplně jedno, protože mám konečně klid. Pokud ti nepomůže otevřený rozhovor s tchýní, pravděpodobně ti v rámci zachování duševního zdraví nezbyde nic jinýho, než od ní citově odpoutat. Pokud to nedokážeš, jednou si stejně řekneš dost a začneš na ní být doslova alergická.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
18.12.11 13:26

já už bych se s ní taky neviděla, zvláště když je manžel na tvé straně…co by za to daly některé ženy, aby jim takhle manžel prozřel :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.11 13:29

být tebou, tak nastavím pravidla a za těmi bych si stála. za to jaký si měla porod rozhodně nemůžeš, to by mě zajímalo jak tohle by tvoje tchýně chtěla ovlivnit. Vůbec se tím nenech rozhodit. Hlavně že si ty i mimčo v pořádku. Rozhodně bych si s ní promluvila. Buď chce být babička vašeho mimča a bude se podle toho chovat a nebo že se s ní stýkat nebudete. Nenech se od ní vydírat, do ničeho nutit a aby ti říkala co máš dělat a co ne. Je to tvoje mimčo ne její, ona už si své vychovala a do toho jak ty si to zařídíš nemá co mluvit. Dokud nestanovíš pravidla tak, aby to tobě a tvé rodině vyhovovalo, tak nebudeš v pohodě a budeš se neustále užírat řečma tvé tchýně. Nehledej výmluvy, ale účinné řešení.
já se svou tchýni byla hotová hned, řekla jsem jí co jsem potřebovala a když se jí to nelíbí má smůlu. Vnučku vidět chce a chce se s ní stýkat, tak musí respektovat moje pravidla. A do dnes vycházíme velice dobře.

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
18.12.11 13:29

Co si dovoluje ti říkat, že jsi zkazila porod, nebo že za to můžeš ty???? :cert: :cert:
Máš dvě možnosti, buď se na to povzneseš, nebo jí odstřihneš.Myslím, že nic jiného ti nezbývá. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6638
18.12.11 13:36

Určitě jsi udělala pro své miminko to nejlepší, co bylo v tu chvíli možné, ať už to dopadlo jakkoliv, teď jsi maminka a je jen na tobě (a manželovi), jak se o miminko postaráte a vychováte ho, tchýně ti do toho nemá, co kecat, svoji příležitost měla a asi ji nevyužila dobře, když jí nechce manžel ani navštívit, teď je její role babičky a jestli si ji chce udržet měla by tě začít respektovat.

Myslím, že bys měla omezit kontakt, aspoň do té doby, než najdeš zas rovnováhu :hug: hodně sil a štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
18.12.11 13:57

ježiš, jak tohle může vůbec vypustit z huby? ta baba snad nemá srdce a evidentně ani mozek, fakt se ti divím, že s ní chceš mít stále nějaký kontakt, já bych ji už poslala někam, ale já jsem dosti nasrávací typ, po takovým porodu by mi zkusil někdo jen něco takového naznačit :cert: vykašli se na ni a ať jí to pořádněš vysvětlí manžel, drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
18.12.11 14:01

Pokud s ní nechceš přerušit kontakt, což je od tebe obdivuhodné ;-) tak to musíš razantně začít řešit. Asi bych zvolila variantu „přes mrtvoly“ tj. pokud se ti něco nelíbí, tak říct bez jakéhokoliv přikrášlování a rovnou. Pokud se urazí, ať se urazí, ono ji to přejde :mrgreen: a postupem času ji došťoucháš do rozumných mezí, akorát je to na palici a člověk fakt nesmí ustoupit.
Jo a s tím porodem, to zkus hodit za hlavu nebo ji za to při vhodné příležitosti vynadat. Já jsem horká hlava, takže tohle slyšet z vedlejší místnosti, tak na ní vlítnu rovnou :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
18.12.11 14:23

Máš obrovskou výhodu,že manžel stojí při tobě,takže můžeš jednat…já bych si s ní domluvila schůzku a nebo že by přišla k vám a pěkně si s ní promluvila,píšeš,že s ní kontakt rozvázat nechceš,tak tohle je snad jediná možnost.Řekla bych jí co ti vadí a taky bych jí vysvětlila ten porod,že opravdu za to nemůžeš,že to šlo takhle,jde o to jak se k tomu postaví,třeba se zamyslí a dá ti pokoj,pokud by to bylo všechno na prd,přestala bych se s ní stýkat,protože takové lidi nepředěláš,i kdyby se stavěla na hlavu a akorád tě to bude stresovat a ničit,budeš nad tím přemýšlet místo aby ses soustředila na mimčo a celkově na svou rodinu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
18.12.11 15:06

Ani výmluva „kojení“ nepomáhá? Jestli tomu rozumím dobře, jseš krátce po porodu, takže rozjitřené hormony o to víc tě tohle musí štvát, měla by podpořit a ne uštědřit podpásovku :pocitac:
Líbí se mi metoda nechat ležet mobil na stole klidně s tím, že se malý poblinkal, pokakal, tak to jdeš řešit ;) Občas to proložit tím spaním, s tím, že tě manžel rozhodně budit nebude, protože potřebuješ načerpat síly. Ale bude to kličkovaná, takže jestli by nebylo lepší říct to narovinu a čekat, co z toho bude :think: :nevim:

Já spílám T-mobilu, který vymyslel tarif přátelé v síti, protože mě si do přátel dal táta a je to děs. Volá mi naprosté hlouposti i několikrát za den, nedá se přerušit, musí slyšet, že mi dítě řve a stejně mi vypráví, kde a za kolik sehnal dřevo z depozitu, přitom mně tahle informace je vážně k ničemu, když máme plyn :mrgreen: :pocitac: Někdy je to k zbláznění. Bohužel zhurta na něj nemůžu a ani na to nemám povahu, taky jsem ráda, že nějaké vztahy jsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
18.12.11 15:18
  • .........

Příspěvek upraven 06.02.12 v 09:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.11 15:36

Rozvázat s ní kontakt nechci, protože já sama babičky nepoznala, tak o to nechci připravit své děti. Prcka má moc ráda a hezky se k němu chová. Ty rady myslí dobře. Je to zdravotnice. Takže podle vlastního mínění se chová jak nejlépe může. Bohužel kvůli jejím radám a montování jsem skoro přišla o mléko… Když jsem jí to naznačila, tak to byla samozřejmě moje chyba, protože jsem se neřídila tím, co mi řekla…
Odložit telefon nepomůže, volá manželovi, aby se mohl postarat v danou dobu o prcka a nás nic nerušilo…
Svým způsobem mi jí je líto. Ona je ve své podstatě hodně nešťastná. Neumí se radovat. Všechno vidí černě.
J.a.n.i - vlítla bych na ní, ale měla jsem u prsu krásně pijící dítě, tak jsem to nechala. Přešla jsem to raději mlčky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová