Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
njn ale co to dítě si od babičky vyslechne ,to nechci radši ani vědět ![]()
Co já si myslím a jestli s tím neuděláš rázný konec tak tě tchýně bude jednou pomlouvat před vaším dítětem až budou o samotě.Nikomu to nepřeju,protože to zažila má kamarádka než jí ruply nervy a bouchla
Bylo to o tom že malá jí neposlouchala(protože babička říkala že nemusím)a babička mě dovolí to a ty né,ty jsi taková a babička nejlepší…atd ![]()
Ahoj Holky, já myslela, že problémy s tchyní mám asi jen já. S manželem jsme spolu 15 let. 5 let marných pokusů a mimi. Povedlo se a máme 8 měsíční dcerku. Bydlí od nás 120km a když jsme se brali měla být hranice minimálně 100km od bydliště (manželovo přání). Na to, že nemá řidičák a autobus jezdí do té naší „prdele“ 2× týdně, tak je u nás pečená, vařená. Po porodu přijela, byla tady 7 dní, na 2 dny odjela a zase 8 dní tady byla. Přitom tady mám svojí mámu. Všechno věděla nejlíp a „strašně“ se urazila, že nebudeme používat hadrové plenky. Kontrolovat plenky malé, jestli jí nemá moc utaženou… Pokus o rozhovor dopadl tak, že jsem chtěla aby u toho byl manžel. Udělal sviňárnu a šla za ním sama a samé skutek utek. Takže jsem to řešila já hovorem. Já jsem ta špatná (manžel ví jaké je a je na mé straně
- to ví malokterý)bráním ji ve styku se synem a s vnučkou. Nevypěstují si mezi sebou žádný vztah. Šílené. Teď máme víkend před náma, že jedeme k nim a už mám střevní neurózu. Je to bývalá učitelka a tak si myslí, že jí všichni budou poslouchat. Není mi 20 (35) a chci svůj klid a máem s jejím synem svou rodinu. Měla by být šťastná, že máme krásnou zdravou decru. Díky za prostor. L.
MALE píše:dobře, že ses jí zbavila, nechápu - ty lidi nejsou normální, jsem sama hrozně zvědavá, až se jednou stanu tchýní jaká já budu… jinak mě je 20 je (tedy 24) a svůj klid chci taky! moje tchýně, když přijede na návštěvu, tak by se sem nejraději nastěhovala a nemá se k odchodu, proto tyto návštěvy toleruji, tak 2krát do roka…
Ahoj Holky, já myslela, že problémy s tchyní mám asi jen já. S manželem jsme spolu 15 let. 5 let marných pokusů a mimi. Povedlo se a máme 8 měsíční dcerku. Bydlí od nás 120km a když jsme se brali měla být hranice minimálně 100km od bydliště (manželovo přání). Na to, že nemá řidičák a autobus jezdí do té naší „prdele“ 2× týdně, tak je u nás pečená, vařená. Po porodu přijela, byla tady 7 dní, na 2 dny odjela a zase 8 dní tady byla. Přitom tady mám svojí mámu. Všechno věděla nejlíp a „strašně“ se urazila, že nebudeme používat hadrové plenky. Kontrolovat plenky malé, jestli jí nemá moc utaženou… Pokus o rozhovor dopadl tak, že jsem chtěla aby u toho byl manžel. Udělal sviňárnu a šla za ním sama a samé skutek utek. Takže jsem to řešila já hovorem. Já jsem ta špatná (manžel ví jaké je a je na mé straně- to ví malokterý)bráním ji ve styku se synem a s vnučkou. Nevypěstují si mezi sebou žádný vztah. Šílené. Teď máme víkend před náma, že jedeme k nim a už mám střevní neurózu. Je to bývalá učitelka a tak si myslí, že jí všichni budou poslouchat. Není mi 20 (35) a chci svůj klid a máem s jejím synem svou rodinu. Měla by být šťastná, že máme krásnou zdravou decru. Díky za prostor. L.
Tak u nás naštestí nehrozí, že by často jezdila a ani nestojí o to, aby byl u nich prcek sám, na to je moc pohodlná a myslím, že přede mnou ho pomlouvat nebude, aby neztratila dekorum. Jestli se vídáme 1× měsíčně tak to je hodně, což je pro mě jediné štěstí.
Male, taky jsem ji u sebe měla po porodu, málem mě to stálo kojení
U nás to je naopak. Já používám látkovky a to je problém. Navíc má malý problémy s bříškem (prdíky a blindí), tak mu před kojením dávám různé kapičky. Když tu byla posledně, tak se snažila pomáhat a neustále mi zasahovala do systému, kdy jsem prostě zvyklá mu to dávat sama. Chytala mu ručičky, hlavu, malý z ní byl akorát vzteklý… Normálně mi už otevírá pusinku na lžičku a nemám s tím žádný problém. Což ona nedovedla pochopit, tak pomáhala celou návštěvu a při odjezdu si povzdychla, že neví, jak to bez ní zvládnu. Když jsem jí odpověděla, že stejně jako doteď, tak se urazila ![]()
Drago, podle mě to je o přístupu obou. Malé dítě by se mělo brzo naučit, že u babičky a doma platí různá pravdila. Tak to aspoň fungovalo, když jsem byla malá a chodila jsem k dědovi. Dokonce počítám i s tím, že moje mamka mu dovolí věci, co já ne. Ale u ní si jsem jistá, že nebude porušovat pravdila a dohody, co si spolu uděláme.
Když přijede, tak s ní jede ven a ptá se mě co má dělat když bude brečet. Aby jí přebalila (nedej Bože kdyby byl kaďoch), to nee
Akorát jak je slaďounká, má už 3 alba. My máme s manželem jeom jedny fotky a to ty, ketré se jim náhodou rozměrově nehodily do alba. Medí mě také to, když k nim přijedu, tak se pro mě úplně cizí lidé ptají, :„tak co Vaše hemeroidy“. To je ale na palici. A to že pak po vsi prohlašuje, že už k nám nemusí tak často, že to tady zvládáme dobře je už jenom k úsměvu. ![]()
NECHCI BÝT JAKO ONA. Omlouvám se, ale mě chytá amok, před její návštěvou ![]()
Přeji lepší víkend než my. Pa L.
MALE píše:
Když přijede, tak s ní jede ven a ptá se mě co má dělat když bude brečet. Aby jí přebalila (nedej Bože kdyby byl kaďoch), to neeAkorát jak je slaďounká, má už 3 alba. My máme s manželem jeom jedny fotky a to ty, ketré se jim náhodou rozměrově nehodily do alba. Medí mě také to, když k nim přijedu, tak se pro mě úplně cizí lidé ptají, :„tak co Vaše hemeroidy“. To je ale na palici. A to že pak po vsi prohlašuje, že už k nám nemusí tak často, že to tady zvládáme dobře je už jenom k úsměvu.
NECHCI BÝT JAKO ONA. Omlouvám se, ale mě chytá amok, před její návštěvou
Přeji lepší víkend než my. Pa L.
Tak to zvládni
Já to mám podobné, jen bydlí blízko a tak celovíkendy nehrozí
ještě to tak. Taky jsem dávala k dispozici malou, aby si oprášila staré dovednosti a přebalila, ale ani jednou. Odmítla. Ale to jak bude přes léto rajzovat po známých a bůh ví kde, to už má teda naplánovaný do puntíku (nehrozí). A taky průběh porodu a naši rodinnou a zdravotní anamnézu ví celé její pracoviště. Už si dávám bacha na pusu. Usměju se, vyslechnu, poděkuju, odmítnu, stejně jsem za asociála. Za zády mě pomluví. Neřešit, nekazit si mateřství zbytečnýma kecama, radama a řešením vztahů, které se nevyšeří. (mnohdy) ![]()
Jestli nás jednou bude před malou pomlouvat, kdo ví, ale je fakt, že moje babička (otcova matka) přede mnou pomlouvala moji maminku a já si dodnes pamatuju takovou tu nenávist k ní (babce) potom. Děti vycítí myslim povahu člověka a to moc dobře. ![]()
Třeba se před malou uřeknu, že táte „magoří“ nebo tak, ale je to přece jenom její babička. Minule vykládala, jak její maminka, si vzala kluky k sobě (cca 200km), když byli nemocní a čeká to samé ode mě. Jsem strašně „ráda“ (nerada), že v tom nejsem sama. Zakladatelce děkuji ![]()
ahoj holky ja se omlouvam ze vam takhle skacu do uz zajetych konverzaci ale musim taky neco napsat moje tchyne ja fajn baba ale bohuzel pritel je jedinacek a ona sama nema manzela ani pritele ani kamaradky jen mistni drbny atak dale pritele vychovavala sama jen s pomoci prarodicu.S prtelem sme uz 7 let z toho 3spolu bydlime bohuzel i s tchyni nez se narodil malej bylo vse o.k.ale po porodu katastrofa do vseho od zacatku kecala kdyz sem ztratila mliko byla to moje chyba pry tim ze sem nepila kojici caje ktere mi ona kupovala haha ted sou malemu skoro tri roky a ja uz silim bohuzel si necham vse libit do doby nez pohar me trpelivosti pretece a to se pak dejou veci kdyz se ji clovek snazi neco rict dela hluchou dobre je mi 22 ale sem ze 4 sourozencu a se vsema sem musela pomahat tak snad nejake zaklady pece o dite mam doslo to uz tak daleko ze me i napadla skocila na me kdyz sem k ni byla otocena zady a jeste sem drzela malyho v naruci
bohuzel kdyz dojde na hadku vyhrozuje ze mi da potlame a kdesi cosi a bohuzel pritel drzi hubu a nic nerekne kdyz neco chce rict jeho matinka ho zprazi at je zticha no a tak je to cele na me ONA JEDINA VI JAK SE VSECKO DELA A KDYZ TO UDELAM PO SVYM URAZI SE A ZALUJ SYNACKOVI JA UZ OPRAVDU NEVIM JAK DA S NI MAM BOJOVAT JE TO HRUUUZA
![]()
Ahoj Anonymní, také to nemáš vůbe lehké. Ty naše tchyně si myslí, že jsou jen ony ty nechytřejší a vše uměj nejlépe. Ikdyž realita je asi jiná (teda u nás). Rodila naposledy před 35 lety a hodně se změnilo. Bydlet s ní pod jednou střechou? To bych nevydržela ani minutu, takže máš můj obdiv a závidím těm šťastným, že mají skvělou tchýni. Jsem ráda, že jsme víkend u ní přežili. Koupit jí dětskou šunku, bez toho aniž by se zeptala předem zda -li to jíme a ovo přesnídávky (které si doma dělám sama - bez cukru) nechci ani psát. Drž jí ať ti neupadne, umyj si ruce když na ní šaháš. A pro zasmání hormony opravdu se mnou pracovali na 120%, protože se mi po porodu poprvé objevila menses. Opravdu POHODA ![]()
Ahoj holky,mám takový problém,s manželem jseme spolem 5 let.Když jsem se k němu nastěhovala bylo s tchýní vše v pohodě,ale postupně se to začlo zhoršovat.Když se narodil syn,tak začla strašně přikazovat co můžu a nesmím.Když jsem jí nechtěla poslouchat,tak mě udala na sociálku,že se o něj nestarám.Stupňovalo se to i do fyzického napadání.Po 2 letech jsme se odstěhovali,ale problémy trvají.Dělá mi problémy v práci,kvůli ní mě i vyhodily,chodí za mími přáteli a vyhrožuje jim,roznáší drby,které nejsou pravdivé atd…Nevím co si s tím mám počít,rozhádala i mou rodinu,takže nemám nikoho,jen manžela a syna.Nevíte někdo jestli se to s ní dá nějak řešit,třeba policie nebo tak.Díky
Anonymní píše:
Ahoj holky,mám takový problém,s manželem jseme spolem 5 let.Když jsem se k němu nastěhovala bylo s tchýní vše v pohodě,ale postupně se to začlo zhoršovat.Když se narodil syn,tak začla strašně přikazovat co můžu a nesmím.Když jsem jí nechtěla poslouchat,tak mě udala na sociálku,že se o něj nestarám.Stupňovalo se to i do fyzického napadání.Po 2 letech jsme se odstěhovali,ale problémy trvají.Dělá mi problémy v práci,kvůli ní mě i vyhodily,chodí za mími přáteli a vyhrožuje jim,roznáší drby,které nejsou pravdivé atd…Nevím co si s tím mám počít,rozhádala i mou rodinu,takže nemám nikoho,jen manžela a syna.Nevíte někdo jestli se to s ní dá nějak řešit,třeba policie nebo tak.Díky
Tý jo
,vemte z manželem a synem nohy na ramena a odstěhujte se od ní co nejdál a aby se nedozvěděla kde bydlíte.Co na to všechno manžel?
Asi bych jí udala za pomluvu.. Třeba by jí to zavřelo pusu.. Co manžel na to? Stěhovat se kvůli ní my přijde blbý, přijdete tak o přátele atd.. Ale pokud byste chtěli začít jinde znova, tak je to taky řešení akorát se nesmí nikdy dozvědět kde jste, protože by to začalo nanovo..
Manžel už byl na ni jednou tak naštvanej,že nebýt toho že si zamkla dveře tak už ji asi zabil.Nejhorší je,že celá její rodina stojí za ní,před nimi hraje divadlo jak je hodná a zdravá,při má brát prášky,protože má schyzofrenii.Ona se tak projevuje je k nám a ještě tak,aby u toho nikdo nebyl.Tchán ten je radši sticha protože mu taky pořád vyhrožuje zabitím.Nevím co s ní dělat,ty její dcerušky s ní tahaj akorát prachy a jinak když se náhodou babičce nějak ublíží tak na nás přiletěj.Jednou nám i poškrábaly auto.
Já se právě ozývám, ale je mi to na nic (pomyslí si, že jsem „mladá, blbá, co nevychovala žádné dítě“ a udělá si to podle sebe).
Když jí řeknu, co mi vadí, tak se urazí, udělá gesto „mladá a blbá“ a příště to je stejné. Dosáhla jsem toho, že přede mnou se chová mile a slušně. Veškeré porazy mi dělá za zády (manžel mi to práská) a nebo citově vydírá.
Akorát se snažím zachovat dítěti babičku.