Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
já bych ji teda pěkně z ostra řekla, co si myslím
samotne ji to nedojde ![]()
No, mě by to asi vydrželo než by malý dopil
ale je fakt, že on pil dost rychle…
Ale jinak asi fakt nebude než být slušná, ale nekompromisní, přeju pevné nervy. A s telefonem bych prostě řekla promiň, teď se mi to nehodí a položila to. A pokud zavolá znovu, tak nebrat.
Hanuska3 píše:
A nebo jí dát najevo že jí máš na háku. Já mám tchýni v baráku, není špatná, ale někdy má období že je to k nevydržení. Taky jsme se hádali v létě, to jsem byla v šestinedělí a ona mi dělala peklo, zrovna když jsem byla ve stresu. To jsem brečela kudy jsem chodila, jen kvůli ní. A ona to hlavně ani neví co mi způsobila. Ale tvoje tchýně, to je teda masakr. Nevim jaká jsi povahově,ale já jsem spíš blbec,dobrák, k ní jsem byla vždycky hrozně hodná a milá a lidi toho právě zneužijou,lidi jsou svině. Promin mi ten výraz. Když ty jsi svině,ted nemyslím tebe, ale všeobecnětak si k tobě lidi nic nedovolí, moje švagrová je pěkná mrcha,na tchýni je drzá a vynadá jí jako malýmu smradovi za cokoliv a k ní tchýně si nedovolí to co ke mně. Mě vyčte ráda kde co, protože mlčím,jsem vůl. Takže i můj partner mi sám říká at jí taky sprdnu někdy a nedám se. Párkrát jsem to zkusila, párkrát jsem jí vynadala když na mě byla drzá a ono to funguje. Musí být člověk průbojnej a drzej. Pak ti lecos neřekne. Napiš mi svůj názor na to. Můj sen je prostě mít vlastní barák a nebydlet s nima dohromady, bud ráda že bydlíte sami.
Taky jsem spíš dobrák. Mamka mě vychovávala v tom, že bych měla na lidech hledat dobré stránky, ale tchýně má smůlu, jak se jednou v někom zklamu, další šanci nedostane.
Někdy nemlčím a o to je to horší. Řeknu jí, že jí děkuju za její názor, ale že si to udělám podle svého… A to je začátek hodinové přednášky na dané téma.
Já zase toužím po babičce, na kterou by šlo použít: Musím to tak dělat, protože mi to řekla doktorka…
Bohužel bude volat dokud si s námi nepromluví, případně se zeptá, kdy se nám to hodí… Beru jako jedinou kliku, že bydlí v takové vzdálenosti, že nesedne do auta a nedojede ![]()
Ahoj.. S tchánovcema mám taky veselo neboj, ale navíc mám i nevlastní matku, zdravotní sestru a děsně chytrou
.. Při prvním těhotenství a krátce po narození dcerky my taky všichni chtěli radit ona a moje babička speciálně.. Skončilo to rafnutím a mou větou, že nemám náladu na tisíc dobrých rad a mám pusu, takže když budu chtít poradit, tak se zeptám.. No od té doby sem tam něco, ale brala jsem si k nim posily.. Kamarádku, přítele atd.. Tchán mi zase začal říkat, že dceru necelé 2 roky mám jen otírat a nekoupat.. V létě
Má atip exém a nesmí se zpotit..
Natvrdo jsem mu řekla, že do toho jak koupu své děti mu teda nic není.. Prej nemám být chytrá.. Tak jsem mu řekla, že jak se koupe on je mi ukradený a jemu ať je ukradený jak já koupu holky, že hygiena je podle mě důležitá.. Je pravda, že to bylo v létě a od té doby jsem ho neviděla..
Asi bych jí to řekla a pak jí s úsměvem vyprovodila ze dveří.. Ať přijde až tě bude respektovat.. A navíc, to že ty nechceš vídat jí a nechat se od ní deptat ještě neznamená, že jí nemůže vidět Tvé dítě nebo děti.. Navíc takhle si vypěstuješ dokonalou averzi jako mám já a pak bude pěkně hnusný to překousávat.. ![]()
Hanuska3 píše:
Jsou takový lidi kteří se nevidí,jsou takoví jací jsou a i kdyby jsi stokrát jim říkala jak jsou negativní a špatní a at si to uvědomí a blabla bla, neuvědomí si to nikdy v životě, protože se necítí býti špatní. To je přesně můj táta, to je hroznej člověk,zlej sobeckej,šíleně lakomej,rádce neskutečnej,ale co je malej na světě, změnil se teda,miluje ho a mě má už taky asi rád a jeho povahu mu nikdo nevysvětlil za celej jeho život a on je i na to pyšnej jakej je a tchýně mojí kamarádky, jsme trochu příbuzní, je to samí asi jako tvoje tchýně. No fakt příšerná, vychovává její dva kluky v uvozovkách sama. Oni mají baráky na stejný zahradě, na jaře v létě jsou všichni na zahradě a ona si tchýně bere kluky do parády. Křičí na ně, cepuje je, i jim dá pár facek když zlobí, to je slyšet až k nám na zahradu, kdybys pominula že je jí 60, řekla bys že je jejich máma. Všem radí co mají dělat, nebo spíš ne radí, takhle to prostě musí bejt jak ona říká a basta.Já bych se odstěhovala a ta snacha už dávno rezignovala. ignoruje to.to na ní vidíš jak už to na ní za ta léta neplatí, je jí to fuk. Já jsem z toho vždycky hotová a ona jen mávne nad tchýní rukou.tak pa,já si od včerejška říkám že jsou horší věci na světě,včera mě moje kamarádka řekla,že mi manžel zahejbá,máme 5měsíční miminko. Dobrý ne? Takže já jsem s nervama v prdeli,ale hlavně pro mě ta kamarádka,spíš známá, skončila,protože tohle se nedělá. Já to nechtěla vědět,lepší je tyhle věci nevědět. Ted mám zkažený vánoce a u vánoc to asi neskončí. Tohle by jako čerstvá maminka neměla vědět,nedokážu se z malého radovat a to mě na tom vadí nejvíc,tak pa a neboj, bude líp,já jsem na tom hůř
No to není hezká situace
.. Mrzí mě, že se tohle vůbec stává.. Ale já za sebe bych radši věděla, než byla ta kdo neví a všichni kolem mě věděli.. Kdysi mi to přítel taky udělal.. Je to hnus. Ale kamarádka mu dala nůž na krk buď jí to řekneš ty nebo já.. Řekl to. A já jí byla vděčná. I když jsem se cítila za hroznou krávu, protože on mě jěště než jsem se to dozvěděla vzal mezi kamarády, kteří o tom věděli a já nevěděla nic.. Cítila jsem se pak ještě hůř, že mě navíc ještě ponížil takhle.. Dva dny po tom, co mi to řekl, jsem zjistila, že jsem těhotná.. V téhle situaci se radit nedá.. Spíš přát pevný nervy. Odpustit se to nedá a zapomenout taky ne. Dá se s tím naučit žít, ale bolí to.. U nás to byla jednorázová záležitost v opilosti po hádce.. Nevím, jak u Vás, ale přeju pevný nervy..
Hanuska3: JJ tohle asi patří jinam.. Nevadí, pokud to nebude vadit ostatním ![]()
No asi, bych po něm vypochodovala, že před 7mi lety jsem byla za blbce a teď je to tu asi znovu, takže ať si je naštvanej jak chce, ale on už jednou máslo na hlavě měl a nemůže se divit.. JJ u mě je to ten stejný přítel, řekla jsem si, že dítě si zaslouží abych mu dala ještě šanci.. Je to asi 4 roky a furt se to vrací. Jak říkám nelze odpustit ani zapomenout, takže s tím žiju. Problémy jsou furt, ale je fajn, když už Ti kamarádka přijde dát info, tak něco konkrétního. Ne nějaký drby.. A děti jsou super, ale pokud tě chlap deptá, tak si to bohužel tolik neužiješ..
Chybí tomu ta pohoda.. Pa pa
Tak to je super
Jsem ráda že všechno dobře dopadlo..
Jinak co se tchýně týká, na zítra se musím obrnit. Niky má 2. narozky a děláme oslavu.. Samozřejmě s tchánovcema.. Ještěže mi dorazí i kámošky, tak snad je nebudu tolik vnímat..
Doufám
synyminis píše:
Tak to je superJsem ráda že všechno dobře dopadlo..
Jinak co se tchýně týká, na zítra se musím obrnit. Niky má 2. narozky a děláme oslavu.. Samozřejmě s tchánovcema.. Ještěže mi dorazí i kámošky, tak snad je nebudu tolik vnímat..
Doufám
teda ty mas odvahu
ja bych nikdy nikoho jineho nepozvala, kdyz vim, ze prijde tchyne ![]()
No já ostatní pozvala dřív, než se k nám pozvala tchýně s tchánem.. ![]()