Problémy s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1150
24.2.12 09:23

Milá Anonymní, každá rada drahá. Můj problém s tchyní je koukám úplný prd. Jenom kdybyste to htěli řešit přes polici, tak to půjde přes obec s rozšířenou působností (magistrát), kde je přestupkové oddělení. Totiž máte mezi sebou příbuzenský vztah. Chtějí nejdříve docílit smíru, takže si pozvou všechny aktéry a budete tam před úředníkama všichni, dostanete pokutu všichni (cca 1000,–) a nic moc se nevyřeší. Takže utéci co nejdál a nedat o vás vědět, jak někdo psal. Držím palce a je mi líto syna i vás rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.12 22:08

Dobrý den, nechci zakládat novou diskusi, proto píšu sem. Spřítelem jsme žili v jednom domě s tchánovcema. Nedělalo to dobrotu a po porodu dcerky už vubec né. Přítel přišel o práci a dluhy rostly né velké a tak jsme si pujčili od jeho rodiču 8tisíc. Dokonce platil i nájem jeho rodičum. Už 3 měsíce bydlíme na druhem koci čr…A JÁ včera přišla na fb neodhlásila jsem se jen jsem tto vykřížkovala. Mezitím napsala tchýně jak se máme a co malá, ale já jsem na to přišla až ráno. A přítel volal tchánovi tak jsem říkala že se omlouvám tchýni že jsem si toho všimla až ráno…a tchán říkal že prej přítel má na fb vzkaz…(.ahoj že děkouju za odpověd Zuzce jak se máte a co malá, je vidět že nás už nepotřebujete, tak se mějte a až nás budeš chtít slyšetnebo si psát, tak napiš jen správu na face. nebudu se vnucovat, ale ty prachy ti nenechám, dělá to dohromady za nájem, co jsem ti půjčila ze svého a co jsem si vzala na tvé dluhy půjčku skoro 20tis. tak bych je ráda viděla po hromadě. čau)… jak by jste reágovali na thole vubec jí nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
8.11.12 22:17

No, to je moc smutné. Tchyne je zraněná, že neni ve asi blízkosti, tak kope. Však peníze co nejdrive vraťte a bude klid. Dvacítka bude vrácena rychle. Držím palce.
Jo, a od toho je rodina, aby si jeji clenove vzajemne pomáhali.

• Citovat
  • Upravit
1769
8.11.12 22:18

@adelajdaocko 8o neuveritelny!!! nevim co na to rict, jen ze mi tvoje tchyne desne pripomina moji babicku: hodne stesti preji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.12 22:19
@kaštinka píše:
No, to je moc smutné. Tchyne je zraněná, že neni ve asi blízkosti, tak kope. Však peníze co nejdrive vraťte a bude klid. Dvacítka bude vrácena rychle. Držím palce.
Jo, a od toho je rodina, aby si jeji clenove vzajemne pomáhali.

děkuji, já jsem jí napsala že jí je dáme ale nechápu proč tohle píše a ubližuje příteli když to má řešit semnou tak jsem zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
8.11.12 22:24

Ještě kdyz se vcituji, může to souviset s pocitem, že uz mě brzy syn nebude potrebovat. Je dospěly, bydlí daleko, finančně se zaopatri, tak ještě mi dluží, ještě mě vlastne potrebuje, tak musi „být hodny“ neodmlouvat, reagovat vždy na vzkazy na fb, jsem jeho matka a nyni jdu do starého železa… Myslím, že nejvice řeší, že ji uz nepotřebujete, je před ni max. odchod do důchodu a smrt. Proste syndrom prázdného hnízda. Je těžké se s tím vyrovnat.

• Citovat
  • Upravit
8.11.12 22:27
@kaštinka píše:
Ještě kdyz se vcituji, může to souviset s pocitem, že uz mě brzy syn nebude potrebovat. Je dospěly, bydlí daleko, finančně se zaopatri, tak ještě mi dluží, ještě mě vlastne potrebuje, tak musi „být hodny“ neodmlouvat, reagovat vždy na vzkazy na fb, jsem jeho matka a nyni jdu do starého železa… Myslím, že nejvice řeší, že ji uz nepotřebujete, je před ni max. odchod do důchodu a smrt. Proste syndrom prázdného hnízda. Je těžké se s tím vyrovnat.

to mě taky napadlo, něco na tom asi bude.Ale proč tak zákeřně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
8.11.12 22:37

Asi sama nejedná férově, třeba si myslí, že s tou zprávou na FB to byl záměr, nechápe, že někdo může mluvit pravdu, že je to jen její blud, sama asi něco podobného dělá, když by měla řešit něco nepříjemného, navíc půjčení peněz z jejího pohledu pro vás není příjemná záležitost… je v životní etapě, která je asi nejtěžší, tak proto i nepěkné konání…

• Citovat
  • Upravit
StřeLenka
27.11.12 21:21

Ahoj. Nevim, jestli je to normální. Už nad tím přemýšlím dlouho. Když tchýně nevidí vnučku (kojenec) třeba přes měsíc, tak se mi vůbec neozve, aby se zeptala, jak se má. Věřím tomu, že kdybychom tam nebyli i půl roku, tak nás neřeší. Jakmile tam ale přijedeme, tak se od ní nehne na krok. Je to normální?

• Citovat
  • Upravit
12743
27.11.12 21:28

@StřeLenka
asi jo. moje tchýně mi nevolá, nepíše, neptá sem nezajímá se. synovi je 10 měsíců a viděla ho 3× :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.12 21:37

Synovi je 16m a tchýně ho viděla 3×… bydlíme od sebe 250km, my k nim nejedeme protože je tam problém se spaním. manžel k nim ale jede tak jednou za 2m na návštěvu a vždy je k nám zve, že by je vzal sebou autem a oni se vždycky nějak vymluví. když u nás byli tak by taky tchýně malémo nejradši pořád měla, ale jinak taky sami nezavolají, nic. mrzí mě to, že je malý ani nebude znát…

• Citovat
  • Upravit
751
27.11.12 21:41

@StřeLenka Moje tchýně s námi nekomunikuje radši vubec. Nepíše ani pritelovi k Vánocům, narozeninám prostě k ničemu. Bydlí s dcerou v jiném meste a o ostatní děti se nezajima vůbec. K zadne hadce nikdy nedošlo, takže taky nechapu tenhle přístup. Během 14dni bych měla porodit a vubec člověk přemýšlí nad tim, jestli ji to vubec mame dát vedet, aby jí to náhodou nejak neobtezovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
27.11.12 21:42

To my od sebe bydlíme 3 km. je to jen přes pole :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
27.11.12 21:44

A nevíte důvod? Že by- sejde z očí, sejde z mysli? Tchýně se vůbec neozve, i když jí nevidí několik týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
27.11.12 21:46

Ale když s ní je, tak jí nechce dát z ruky. Proč tyhle dva extrémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová