Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, tak počítám, že rady budou na jedno brdo - ODSTĚHOVAT SE! a budeš mít svatý pokoj…
Rosslyn o to se snažíme už druhý rok, jenže byty se s v našem městě neprodávají a pokud neprodáme, jiný nekoupíme, zase se kvůli bábě nazahypotékuju…
Taky se obávám, že odstěhovat bude prakticky jedoné řešení, ale není to asi tak jednoduché. Já bych jí pro začátek sebrala klíče a zakázala k vám chodit, když nedodržuje pravidla ![]()
Jste v jejím domě, nebo jen vy bytě ve stejné bytovce?
Já bych se taky odstěhovala a výmluvy, že to nejde neberu jako argument. Mě když tchýně nabídla, že budeme bydlet u nich, tak jsem teda odmítla bydlet i ve stejné vesnici. Sice byla chvíli protivná, ale pak v pohodě. Sice jsme tam nějakou dobu bydleli, bez dětí a jěště jsem dodělávali školu, byla v pohodě, ochotná obětavá, ale přesto jsem řekla, že ne, že chceme být sami a příťa stál za mnou i když by se někdy hodilo mít babičku při ruce, ale i tak jsem ráda, že v neděli jedeme do svýho. ![]()
Anonymní píše:
Rosslyn o to se snažíme už druhý rok, jenže byty se s v našem městě neprodávají a pokud neprodáme, jiný nekoupíme, zase se kvůli bábě nazahypotékuju…
no ono kdyby jak ty píšeš bába, bydlela v bytě tak by ti nic jinýho nezbylo.
v bytě, máme vlastní byt v jedné bytovce.. ona má menší byt pár pater nad náma.. výmluvy to nejsou, nekradem.. bydlet v jednom domě, kde by to bylo napsaný na ni a šlo jen o sbalení věcí tak jsem dávno pryč.. takhle to jde o dost hůře…
A to nejde prodat? Tak určitě bych ji nedala klíče. Nevím já to vidím jinak než ty, to je jen můj názor, raději se odstšhovat než toto.
A jak je to s tím, že si k vám chodí kdy chce? Ona má klíče?
Ahoj,
mám obavu, že s někým nehne ani dopis. Takže to bude na houby. V první řadě bych vyměnila zámek a nový klíč tchýni nedala. byt bych zkusila pronajmout, ten váš a koupit si vlastní. Ten pronájem by vám mohl platit hypotéku na byt nový. Jiné řešení než odejít do jiného města není.
Vyměnit fabky a hotovo nepustím jí do bytu a nazdar. V nejhorším si najít jiné bydlení, byt pronajmout, když je váš a dát ho do realitky. Čekat až se prodá a pak si koupit něco někde jinde.
Taky bych ji sebrala klice, kdyz chce na navstevu at se predem domluvi.. ![]()
Já to asi nechápu, vy máte vlastní byt a tchýně k vám chodí kdy chce? Tak to je potom váš problém, že jste jí dali klíče a nebo, že jste ještě nevyměnili zámek když tohle dělá. Vy se musíte postarat o svoji spokojenost, nikdo jiný to za vás neudělá.
Já jsem myslela, že bydlíte spolu v rodinném domě se společným vchodem.
Podle mě teda nevím, co jsi čekala od této diskuse, ale dopisem to rozhodně nespravíš, spíš naopak.
Chci se tu jen vypovídat.. mám s tchýní už 4 roky, od té doby co jsme se nastěhovala do domu kde bydlí i ona, vztah uplně na ho*no. Chodí mi do bytu kdy chce, bere si děti bez předešlé domluvy, neoznámí nic, bere si věci ze skříně, brávala si do bytu cizí návštěvy, do mého bytu, mé domácnosti.. všude pomlouvá, posílá na mě jiné lidi když si dovolím něco říct… Chlap stojí za mnoua brání mě jak jen to jde ale ji je fuk zda ji něco říkám já nebo on, výsledkem je vžd yjen to, že se urazí, nebo vulgárně ječí co si to dovolujem po ní chtít.. přitom si nemyslím, že by byla hloupá ani zlá… to proč to vůbec dělá vlastně nechápu, je sama, posledního člena rodiny jsem ji vlastně vzala já, když se odstěhoval nejmladší syn.. nevim, podstatný je, že už dál nemůžu, od posledního konfliktu se snažím sepsat dopis, naivně si myslim, že to třeba pojme a bude dobře, na stranu druhou se bojim, že z toho bude ještě větší rošáda… já už chci klid sakra.. hlavně ted před Vánocema..