Tchánovci versus vlastní rodiče

9
8.12.11 10:08

tchánovci versus vlastní rodiče

co si myslíte o situaci, kdy mnohem finančně zajištěnější tchánovci nikdy nenabídnou pomocnou ruku, když řešíme různé finanční záležitosti - zatímco mé vlastní rodiče v podstatě kdykoliv pomohou.A to jejich finanční zázemí je minimálně poloviční. Včera jsem se napsala tchánovcům mail, kde jsem jim od srdce řekla, jak je vnímám. Nebyla to jen otázka peněz, ale i jiných problémů, rozhodla jsem se, že když jsem v tom, že napíšu vše, co jsem nikdy neměla chuť ani sílu řešit.
Celá situace je samo sebou tak obšírné téma, že nemá smysl zde vypisovat detaily - to byste asi neměly chuť číst.
Zajímalo by mě, zda byste s nimi vůbec něco takového řešili či nechali celou věc být? Nenapsala jsem jim to, proto, abych z nich vytřískala nějaký prachy, či čekala nějakou změnu i v ostatních záležitostech, spíše jsem to v sobě celou tu dobu dusila, nesčetněkrát jsme to doma probírali s manželem, takže jsem se odhodlala k takovému počinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
8.12.11 10:12

A nebojíš se, co to udělá s manželem 8o ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
8.12.11 10:12

Ahoj, nevím co se mezi vámi stalo ještě jiného, ale myslím si, že to jestli finančně vypomůžou nebo ne je na nich, rozhodně nemají povinnost, a určitě bych jim to nevyčítala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12794
8.12.11 10:13

A poprosily jste je nekdy s manzelem o pomoc?asi se ptam mozna blbe…a myslim ze nes posilat mail by bylo lepsi promluvit si s nima osobne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689

No já si hlavně myslím, že by bylo lepší říct to osobně než napsat email :nevim: Dál k tomu nemám co říct, jelikož jsi nic bližšího nenapsala, jen o penězích a k tomu nemá smysl se snad vyjadřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166

Já bych určitě neřešila věci sms nebo mailem, ale osobně..To mi přijde neslušné..A nikdy jsem neřešila jak si lidi žijou, a pokud dobře, jak se staví k věcem. Je to v nich a tohle by měl taky řešit i manžel osobně, ne jen ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.12.11 10:18

manžel o mém mailu ví, dle jeho slov „souhlasí v podstatě se vším, co jsem v mailu popsala“ akorát v tom nevidí smysl - prostě takoví jsou a nepředěláme je (což je pravda, jsem si toho vědomá, ale jsem přímočařejší a nemám ráda tutlání věcí, popř. pouze rozebírání doma s manželem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.12.11 10:21
kuumba píše:
manžel o mém mailu ví, dle jeho slov „souhlasí v podstatě se vším, co jsem v mailu popsala“ akorát v tom nevidí smysl - prostě takoví jsou a nepředěláme je (což je pravda, jsem si toho vědomá, ale jsem přímočařejší a nemám ráda tutlání věcí, popř. pouze rozebírání doma s manželem)

V pořádku, ale o tom si máte popovídat, a ne psát mailem. Toť podstatný rozdíl…A předělat je nepředěláte, čekat finanční pomoc je jedna věc, poprosit o finanční pomoc je druhá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.12.11 10:22

měli jste jim to říct do očí spolu s manželem aby viděli, že je to i jeho názor a ne jenom tvoje zaujatost
no a co se týče peněz-tvůj manžel by je měl o peníze požádat sám s tím, že tvoji rodiče vás podporují, ale rozhodně je nesmí nutit, každýho věc
já s tchánovcema bydlím pod střechou a vracíme si i hrneček mléka-někdo si bude ťukat na čelo, ale nemusíme si pak vyčítat, kdo komu dal víc-tak to dopadlo s mými rodiči kdy si nesedli nakonec s babičkou-vyčítala i 2vajíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.11 10:22

Absolutně nechápu proč by vám tchánovci měli dávat peníze :think: vy nejste dospělí nebo jak a že vám vaši pomáhaj to je jejich věc nemužeš do toho nikoho nutit .osobně by mě bylo trapný škemrat někde u rodiny o peníze jsem dospělá mám dvě ruce postarám se sama .

• Citovat
  • Upravit
4246
8.12.11 10:23

Neřešila bych to, páč tchánovci nejsou povinni vám pomoct. Když nechtějí, tak nechtějí, ale rozhodně bych jim neposílala mail a nevyčítala bych jim to… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976

Tak co se týče financí, já bych se styděla vzít si peníze jak od rodičů mých tak partnerových, vždycky jsem si stála za tím že se o sebe postarám sama. Nevím jaké máte ostatní problémy, ale rozhodně bych je neřešila po mailu, přece jenom jsou to rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie

nevím, jaké máte mezi sebou vztahy, ale nikdy bych od mých rodičů ani tchánovců nečekala finanční zaopatření, byť by jim to jejich situace umožňovala 8o a když bych byla jó v loji, tak za nimi přišla a o pomoc je požádala, ale i tak přeci mají právo odmítnout :nevim:

Příspěvek upraven 08.12.11 v 10:25

• Citovat
  • Upravit
13943
8.12.11 10:24

Tak já teda mail za přímočarý rozhodně nepovažuju. Mailem můžeš řešit věci, když nemáte příležitost se vidět, nebo když se s vámi třeba vidět nechtějí a není jiná možnost, jak někomu sdělit, co mám na srdci.
Co se týká peněz, taky si nemyslím, že by měli rodiče povinnost pomáhat dospělým dětem. Starali se snad o ně dost, dokud nestáli na vlastních nohou.. Teď jste taky dospělí, postarat se máte vy sami. A pokud někdo z rodiny CHCE pomoct, tak proč ne. Ale nemůžeš jedné straně vyčítat, že se nestará tak jak strana druhá.
Pokud máte mezi sebou i jiné rozepře, měl by to v první řadě řešit manžel z pozice syna. Pokud na to nemá žaludek nebo odvahu, pak bych se do toho angažovala, ale jedině osobně a s manželem po boku. Aby to totiž nebylo pak ještě horší. Nemyslím, že mail by mohl pomoct zlepšit vztahy (ale to vlastně ani nečekáš).

Příspěvek upraven 08.12.11 v 10:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
8.12.11 10:24

Mám to doma asi podobně jako ty. Nepsala bych email, protože to nemá smysl. Nemysli si, že je nějak předěláš. Po několika letech jsem to vzdala a nezmění se nic ani když jsou děti. MUSÍŠ TO BRÁT TAKOVÉ JAKÉ TO JE. Žij si svůj život a o ně se nestarej. Nezlob se na mě, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová