Babička rozmazluje

116
23.11.11 06:09

Jsem ze všeho hotová.....

Ahojky, vlastně ani nevím, zda to patří přesně do tohoto tématu. Mám téměř tříletou holčičku, z finančních důvodů jsem se vrátila předčasně do práce, do té doby,než šla malá do školky, tak jí hlídala manželova maminka, která s námi bydlí v domě. Problém je, že malá jak chodí do školky, tak je ob týden nemocná (chřipka, zánět středního ucha, horečka s afty, popřípadě hnisavá rýma apod.). Já nemám možnost s ní marodit, asi by mě vyhodili, tudíž jí opět hlídá babička. Jenže ji rozmazluje, dělá jí, co jí na očích vidí (zavírá se s ní do skříně, cokoliv si řekne, to má, a i třeba nevhodné věci) a ona to pak vyžaduje i po nás. A pokud to nedostane, tak ječí. Malá je typ, že se na ni musí malinko houknout, aby s ní člověk pohnul, ale babi to dělat nebude, protože by jí prý malá neměla ráda. Jinak je to takové to klasické vzdorovité tříleté dítko, co mu všechno říkáte 10 x a když si něco zamane, tak s ním nehnete, resp. hnete ale silou. No a já už toho včera měla dost, jelikož jak je malá nemocná, tak v noci pláče a já jsem se asi týden pořádně nevyspala (asi 4 hodinky denně přerušovaně), chodím na 8 -10 hodin do práce, odpoledne když přijdu, tak musím obstarat domácnost, skákat kolem malé, večer jí vykoupat a přečíst pohádku (jelikož to od manžela nechce a navíc je to jediný čas, který přes týden trávíme opravdu spolu), pak s ní lehnu, usnu a nic. Včera ovšem celý večer kňourala, ječela, mrčela, když jsem se jí ptala, zda ji něco nebolí, tak nééé, po hodině nepřetržitého kňourání u jakékoliv činnosti už jsem na ni houkla, ať toho kouká nechat, že na to nejsem zvědavá, pak na ni houknul i manžel. No a babička hned přilítla, co na malou pořád řveme a že si ji vezme do péče, když ji nezvládáme a kdesi cosi. Já jsem jen opravdu unavená a holt jsem to nezvládla, nemlátím jí, jen jsem jí okřikla, protože jsem to ječení nevydržela. A když šla malá spát, tak jsem u ní chvilku ležela a jak jsem se chtěla zvednout, tak opět jekot. PO hodině jsem to opět psychicky nevydržela a šla jem si zařvat do koupelny, jenže tchýně to opět slyšela a začala na mě zezdola řvát, že jsem hrozná a na malou řvu a že si to nezaslouží, u ní je hodná. dělám někde ve výchově malé chybu, chápu to, jen mě hrozně štve, že mě tchýně okřikuje jak malýho fracka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44197
23.11.11 06:20

To jste na tom s jedním dítětem, při bydlení ve společném domě s tchýní, tak špatně, že si Ty nebo manžel nemůžete vzít pár dní paragraf? Nebo jí zařídit jiné hlídání?

Toto bych si líbit nenechala, asi není možnost jiná, než si hlídání zařídit jinak, protože s takovou babičkou se asi nedomluvíš. Navíc, ona si bude klást podmínky, protože ví, že „vy potřebujete ji“. A taky hlídá malou už moc dlouho. Pravidla měla být nastavena od začátku, zvlášť, když dítě tráví u babičky nějaký čas denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
23.11.11 07:01

Každá rada drahá pokud bydlíte s tchýní která ti každý den hlídá to je těžké sama bych nevěděla co dělat když jí řekneš ať si hledí svého a nechá výchovu VAŠEHO dítěte na vás tak se nejspíš urazí a řekne že už vám hlídat nebude, zkus si s ní promluvit a říct, že prostě když budeš doma tak přebíráš výchovu ty a že si nepřeješ aby tě před dítětem okřikovala, jinak já mám větší dítě a když dojdu večer z práce tak je to pak o nervy úplně ti rozumím bohužel doba je taková nejde si říct mám dlouhou pracovní dobu tak zůstanu s dítětem doma… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
23.11.11 07:12

No, kazdopadne si to vyjasni s tchyni.
Bud pojedete podle stejnych pravidel - nebo alespon kompromisu, nebo to budes muset vyresit jinak, skolkou, skolickou nebo chuvou. Pokud ma mala skoro tri roky, do nejake skolky by ti ji mohli vzit - pokud maji tedy volno no… :think:
Taky by z ni mohl vyrust pekny „frace“ - promin za to slovo, neni to nic osobniho, protoze si zvykne „poroucet“ (cozu uz ted kapek je), babicka ji v tom jeste podporuje a vy jste s ni malo, aby si uvedomila, ze se jede podle vasich pozadavku a ne podle tchyninych… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
23.11.11 07:34

Ahoj,
bydlet v jedné domácnosti s tchýní, není žádný med. Na jednu stranu je to super, že je hlídání hned po ruce, na druhou stranu jsou tady určitá omezení. Je dobré si stanovit určitá pravidla. Tchýně dopoledne, když jsi v práci, ty a manžel po návratu z práce. Malé se to taky zprvu nebude líbit, když je zvyklá na babi, ale naučí se. Ty nemoci…po nástupu do kolektivu je to takhle vždycky…co my si toho užili :roll: Chce to trpělivost, možná i nějaké vitamíny na podporu imunity, a pro tebe odpočinek…to pak budeš klidnější. Ono když je člověk nevyspaný, tak se vše vidí černějc než to je.
Děti rády zkouší, co jim povolíme…vydrž, určitě to děláš co nejlépe. :hug: :kytka: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
23.11.11 07:37
palošek píše:
Ahoj,
bydlet v jedné domácnosti s tchýní, není žádný med. Na jednu stranu je to super, že je hlídání hned po ruce, na druhou stranu jsou tady určitá omezení. Je dobré si stanovit určitá pravidla. Tchýně dopoledne, když jsi v práci, ty a manžel po návratu z práce. Malé se to taky zprvu nebude líbit, když je zvyklá na babi, ale naučí se. Ty nemoci…po nástupu do kolektivu je to takhle vždycky…co my si toho užili :roll: Chce to trpělivost, možná i nějaké vitamíny na podporu imunity, a pro tebe odpočinek…to pak budeš klidnější. Ono když je člověk nevyspaný, tak se vše vidí černějc než to je.
Děti rády zkouší, co jim povolíme…vydrž, určitě to děláš co nejlépe. :hug: :kytka: :)

souhlasím s paloškem, nejsem si jistá podle toho co píšeš, jeslti je dostatečně zapojen manžel a jestli ti zbývá taky nějaká byť malá chvilka jen pro tebe :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
23.11.11 07:37

Barca 12345 - zakl. psala, že malá chodí do školky, ale že věčně marodí. :think: Co se týká rozmazlování prarodiči, je potřeba dát najevo, že vy jste rodiče a podle vás se pojede. Jasně, že člověk musí bejt vděčnej za hlídání, dneska si málokdo může dovolit být ob týden doma s nemocným prckem. Ale tchýně nepochopí, že dítě se nemůže jenom rozmazlovat, že je pro jeho dobro, aby mělo nastavený mantinely, tak to fungovat nebude. Na rozmazlování bude bita jen dcerka, protože dřív nebo později to přeroste tak daleko, že se na ni bude muset „houknout“ čím dál důrazněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
23.11.11 07:43
Míša8808 píše:
Barca 12345 - zakl. psala, že malá chodí do školky, ale že věčně marodí. :think: Co se týká rozmazlování prarodiči, je potřeba dát najevo, že vy jste rodiče a podle vás se pojede. Jasně, že člověk musí bejt vděčnej za hlídání, dneska si málokdo může dovolit být ob týden doma s nemocným prckem. Ale tchýně nepochopí, že dítě se nemůže jenom rozmazlovat, že je pro jeho dobro, aby mělo nastavený mantinely, tak to fungovat nebude. Na rozmazlování bude bita jen dcerka, protože dřív nebo později to přeroste tak daleko, že se na ni bude muset „houknout“ čím dál důrazněji.

Pardon, hned tak po ranu mi ta veta uplne vypadla!!! :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
23.11.11 08:14

Mně tchýně malého taky tak pokazila, že jsem návštěvy u Ní utla na minimum! Bydlíme v dvojdomku a nevyhneme se vzájemnému potkávání, bohužel! Příjde mi, že si ho prostě kupuje kde čím :nevim:
Je to k zlosti, ale už jsme tu a nedá se nic dělat! Já ubrala trochu víc z mého přivýdělku a jsem s dětmi a přítel si vzal ještě práci navíc :nevim:
Zatím to tak jde! Uvidíme, co bude dál! Až půjdu zase do práce, tak už vidím chlapa, jak bez problému děti posílá za babičkou a sám si dělá, co je libo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22031
23.11.11 08:51

Já budu zase nepopulární, to je mi jasné - ale myslím, že tohle je naprosto přirozený vývoj situace. Pokud je babička zapojována do celodenního hlídání (a tím pádem do výchovy) v takovém rozsahu, tak k těmhle problémům zákonitě musí dojít.

A ani se babičce moc nedivím. Ona dítě hlídá celé dny, používá svoje metody - a jí to funguje. Nepolemizuju o tom, nakolik jsou ty metody správné (věřím, že nejsou), ale ona to dělá s nejlepším úmyslem (ostatně své dítě už vychovala) a s dítětem konflikty nemá. Pak přijde maminka, začne používat metody svoje a ono to nefunguje, dítě neposlouchá, kňourá, až z toho vznikne kravál - no tak prostě podle babičky bude někde chyba… ;) U milované vnučky těžko, tak to musí být v mamince…

Obávám se, že pokud není možnost omezit babiččino hlídání a k nemocnému dítěti si buď brát paragraf (Ty nebo manžel) nebo najít někoho dalšího, kdo by se v hlídání střídal, situace se nezlepší.

Chápu, že Tě to štve, že se cítíš dotčená, lítostivá - ale tchyně se ze svého hlediska nechová nijak nepochopitelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
23.11.11 08:53

Ale jde si udělat i svá pravidla od začátku, prostě se trochu na něčem domluvit… Je to těžká situace, já jsem na to teda o hodně líp a to už jsem byla taky na pepku, jak může být někdo takovej :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.11.11 09:11

Ahoj, tak předně nejseš divná, ale tchýně se plete do čeho nemá :cert: přes 12 let bydlim s tchýni v jednom domě tak vim moc dobře o čem mluvim .......jde o to nastavit jasný hranice, nejdřív po dobrym a když to nejde tak holt po zlym ..ale není to jen na tobě, je to i na manželovi …nám tohle dělala taky, byla schopná ve 2 vnoci nám bušit na dveře co tomu dítěti děláme :roll: a to jen proto, že se třeba v noci vzbudil a brečel (představte si mimina občas brečej :lol:) pak to samý když bylo Jiříkovi cca kolem těch 3 let a měl vztekací období, to taky hned lítala dolů .....no co s tim na férovku sme jí řekli, že neví o co jde a at´se do nás nemontuje, říkal jí to i tchán svše slušně .výsledek žádnej dělala to znova, no tak se mužskej nasral řekl jí, že ví hovno vo co jde, tak at´ maže zpátky nahoru a od tý doby byl klid :mrgreen: sice občas ještě vystrčí růžky, ale já si nic líbit nenechala a ted po těch 12 letech už je to uplně v pohodě a normálně se i bavíme a vim, že mě respektuje, ale dalo to sakra práci :lol: takže držim palce a přeju pevný nervy ;)

jo a to samé k tomu rozmazlování nenech si to líbit, nebo jak píše Barča budeš mít z malý pěkně rozmazlenýho fakana :? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
23.11.11 09:14

A prijde ti tvuj manzel nejakej rozmazlenej? Dyt ho vychovala prave ta, co ti hlida dcerku. Ja bych babicku, ktera se s malou schovava ve skrini brala!
Ono kdyz nekomu sveris dite na hlidani, tak musis pocitat s tim, ze ten clovek neudela vsechno podle tebe. Pokud si myslis, ze budes vic v pohode, kdyz ti babicka nebude hlidat, tak ji dej hlidat nekomu jinymu.
Docela chapu, ze je toho na tebe moc. Tolik nemoci za sebou, to energii neprida nikomu. Rozhozena by byla i mamina, ktera je doma. Ty jeste chodis do prace, je to proste normalni unava a stres. A pripada mi, ze za to ted obvinujes vsechny okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
23.11.11 09:16

Pokud nemáš oporu v chlapovi, těžko sama něco zmůzeš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.11.11 09:19

Bohunka - jo ano ona své dítě vychovala otázka je jak že :lol: nevím jak u zakladatelky, ale u nás tchýně ze švagra udělala něco tak nesamostatnýho a rozmazlenýho, že ještě v 37 letech si chodí denně k mamince na jídlo (a to obědy i večeře), sám nic nezařídí a když jeho žena je v práci a on doma, tak jejich dceru cpe taky mamince :roll: - dodneška sem nepochopila švagrovou že si ho vůbec vzala :mrgreen: - mého muže od stejného osudu zachránilo jen to, že byl od 14 let sám 200 km od domova na vojenskym gymplu, kde měli režim jako na vojně + k tomu měl 2 roky vojny a sakra se musel o sebe ostarat ........a já nedopustim, aby něco takovýho udělala z mejch kluků .....jo ona to udělá ze švagrovo dcery :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová