Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jestli je do nízamilovaný, tak to stejně bude jako když mluvíte do zdi. já bych chvíli počkala až opadne takové to poblouznění a jemu dojde, že ztrácí rodinu.
…kdyby byla aspoň pěkná, ale teda nic moc není… ale za 4 měsíce ho má omotaného jako beránka
Osobně bych mu do života nemluvila. Je to jeho život a může si dělat co chce.
A můžu Ti potvrdit z vlastní zkušenosti, že s tím nic neuděláš. Jen musíte najít kompromis.
Můj táta se oženil před skoro 15 lety, radost jsme z toho neměli, neboť doposud máme pocit, že to bylo z „vypočítavosti“, aby „macecha“ byla zabezpečená, kdyby její děti zůstaly v zahraničí. Nakonec jsou její děti zde, ona i v důchodě poskakuje kolem nich a jejich vnoučat (nás a našich si nevšimne), otec je dá se říci stále sám, pokud si ona nenajde chvilku a nedorazí domů. Její názory jsou přenesené od jiných, vlastní nemá. Sice jsem nikdy neprotestovala, ale zjistila jsem, že nejlepší je najít zlatou střední cestu, abychom s ní nějak vyšly, dětem vysvětlujeme, proč je situace taková a taková, proč její vnoučata jsou u ní na tom takhle a naši takhle (děda rozdíly nedělá) a jdeme dál…
taky to vím, že je to jeho život a jeho věc jen mě to mrzí a myslím že čím víc s ním bude tím to bude horší, děkuju za názory a zkušenosti musím se snažit no dělat, že je vše v poho asi že?
Já takhle přišla o dědu, když žila babička tak to byl nejlepší děda na světě a poté co si našel novou paní se změnil, pořád na nás hází špínu a on nám to pak vyčítá a dělá zle, táhne se to už mnoho let a vysvětlování, domlouvání a otvírání dědovi oči fakt nepomáhá, jako by s milovanou babičkou odešel i on…
Ahoj, mám takový problémek s mým tátou. Potřebuji poradit ja se chovat. Moji rodiče jsou asi 9let rozvedení. Rozvedli se, když mi bylo 26 let. Rozvod mě a ani mé bratry nijak nepoznamenal a máme všichni spolu celkem hezký vztah. Moje maminka má přítele a je vše ok. Můj táta měl přítelkyni a s tou se asi před půl rokem rozešel byli spolu cc8let. Těžko to nesl a začal jsi hledat přítelkyni přes inzerát našel jsi jednu takovou paní. A my jsme byli rádi, protože se zdálo, že je v pohodě. Jenže z té jeho přítelkyně se vyklubala taková hrozná ženská nejsem zaujatá, ale opravdu je to hysterka, pořád se lituje nechá se živit asi po 14 dnech se nastěhovala k němu do baráku nemá moc ráda děti své děti opustila když nejmladšímu bylo 12let odjela do německa až teď se vrátila a to má ten syn 20let takže pochopitelně se s ní její děti nic moc nebaví. Můj táta to asi nevidí něco jsem mu i naznačila, že je trošku divná, ale on vypadá že je s ní spokojený vůbec nechodí za vnoučaty hodně se změnil. Co myslíte mám dát najevo té jeho, že jí moc nemusím nebo mu to říct nebo se na to vykašlat a nechat to být. Mrzí mě to a nemrzí to jen mě i mé bratry všichni vidíme, že už to není taková táta a děda jako před tím. moje dcera 8let už k němu nechce, kvůli té jeho přítelkyni, že si s ní nehraje a jen jim nadává aby něco nerozlili atd.. Jsem s toho zoufalá, nikdy jsem s ním jako dítě úplně nevycházela dobře, ale potom se to změnilo a mám ho ráda, ale tu jeho opravdu nemůžu už ani vystát. Musím se hodně držet mám strach že jednou bouchnu jako papiňák a bude zle a navždy ho ztratím. Raději napíšu jako anonym.