Tchýně mě pomoluvá

Anonymní
10.11.11 08:54

Nevím, jak už to dál řešit

Zase další diskuze o tchýni. :roll: Omlouvám se už předem, chci se svěřit, potřebuji radu. Tchýně mě pomlouvá všude možně, dělá ze mě ve svých příbězích úplné monstrum.(Pomlouvá mě i u lidí, s kterými jsem měla doposud fajn vztahy, mrzí mě to, nechápu to, navíc jsem v šestinedělí, kazí mi radost z miminka).

Shrnu to. Před porodem jsme měly hádku. Kdy já po několika letech trapného usmívání se, jsem se rozhodla říct si na rovinu svůj názor a za ním si stát. Najednou jsem já ta špatná, drbala mě, jaká jsem, co jsem kdy řekla a udělala blbě atd. Pak se narodilo mimi. Snažila jsem se zkraje prostě s respektem a úctou (i přes nechuť, ale co je to babička mého dítěte) je pozvat jak do porodnice a další týden domů na první „povinnou návštěvu“(Byli první kdo dítko viděl, někteří známí prostě respektují šestinedělí, nehrnou se k nám). Pak se to zase vrtlo. Myslela si, že tu asi bude lítat obden, neustále nám volala v 8 ráno - kdy jsme ještě spali, prvně mě, když jsem to nevzala já,volala příteli, pořád dokola - vypli jsme si vyzvánění a prostě ji to nebrali. Nezajímalo ji, ani jak se máme, jak to zvládáme, jestli třeba nechcem pomoct (třeba uvařit, uvítala bych to). Ne, šlo jen o to mít fotky, které hromadně rozesílat a když malá celou návštěvu prospala, tak se strašně divili, že jako pořád spí.(Novorozenec :zed: ) a zajímaly ji dotazy jestli už přišlo porodné - týden po porodu, kdy ani nevíme jestli na něj dosáhnem :zed:

Přítel ji teda nemusí vůbec, už předtím, když jsme se poznali mi vyprávěl, že od mala má s matkou hnusný vztah, který nefunguje díky její povaze a ejhle - před známýma tchýně dělá, jak měli se synem super vztah a s příchodem mě se vztah pokazil, že ho zpracovávám, mám ho, kde jsem ho chtěla mít, já ho navádím proti ní a on mě poslouchá atd.

Docela mě situace trápí, protože i po hádce jsem se snažila s ní vyjít, ale jak je vidět bude mě pomlouvat tak i tak. (Zaměňuje si pojmy, já chci mít v šestinedělí klid - ona roztrubuje, že ji zakazuju vidět vnučkum o které před porodem rozhlašovala, že se na děcko netěší). Teď údajně brečí, při vzpomínce, že nemůže vidět malou.
Zvažuju jakou možnost dál. Přestřihnout kontakty? Pro mě by to byla úleva, stejně mě bude drbat tak jako tak, i přítele.
Největší problém je i to, že bydlí asi 10 minut od nás. S přítelem zvažujeme i odstěhovat se jinam, abychom měli klid, protože tchýně by - jak jsem někde četla měla bydlet tak, aby když k vám jede měla třikrát přestupovat, ale neměla by bydlet tak daleko, aby u vás musela přespat…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
10.11.11 08:57

NO hele jestli mate s pritelem stejnej naroz coz je super, tak budto fakt omezte kontakt a nebo ji dej jasny pravidla…kdy v kolik atd…

A na pomluvy se vykasli at si vyklada co chce, zensky co vi a rodili tak pochopi ze v sestinedeli je jasny ze chces klid atd…vubec se tim nenervuj…prece si to nebude kazit kvuli jedne " krave"… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
10.11.11 08:59

Já bych, zvlášť v šestinedělí, s takovým člověkem nemluvila vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.11 09:02
Já_a_Kačí píše:
Já bych, zvlášť v šestinedělí, s takovým člověkem nemluvila vůbec.

Tak proč to sakra maminky chápou a ona jako matka dvou dětí je „taková kráva“. Zvažuju ji to na další návštěvě prostě peprněji vysvětlit (přítel slíbil, že mě vydatně podpoří)i za cenu toho, že mě prostě dál bude pomlouvat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2673
10.11.11 09:03

Já bych zavažovala se i klidně odstěhovat.Většinou pak ty baby nedaj pokoj nikdy.Buď ráda,že aspoň přítel stojí při tobě.Já bych sní asi úplně omezila kontakt.Protože představa,že mě všude pomluvá a pak mi chodí domu chovat mimino je hrozná :-?
Věnuj se mimču a nenech si to kazit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
10.11.11 09:05

jestli i chlap souhlasi tak se na ni vykaslete.

ja bych si teda takovymhle pristupem radost z miminka kazit nenechala,.. my uz jsme dopredu rekli ze kdo chce uvidi malyho v porodnici ale pak minimalne to sestinedeli at nas nechaji na pokoji a vsichni pochopili, tak uvidime jestli je ta chapavost po porodu neopusti,.. :-)

jinak vnoucat si muzou uzivat do konce zivota tak proc je otravovat v sestinedeli kdy stejne chteji jen byt s mamou nebo spinkat :wink:

• Citovat
  • Upravit
4441
10.11.11 09:07

Ahoj, závidím ti, že aspoň přítel je na tvé straně. Já mám něco podobného, tchýni u nás doma každý den. akorát mě ještě nepomlouvá. Třeba na to taky dojde, až jednoho krásnýho dne vybuchnu a pošlu jí kam slunce nesvítí. Dělám to jako ty - s respektem a úctou (i když nic takového necítím). Ale co bude až se narodí druhý mimi nevim. Jestli šestinedělí bude jako u prvního, kdy u nás byla taky pořád, tak mě rovnou odvezou do Bohnic. Bude se totiž chovat stejně jako ta tvoje tchýně - nepochopí, že chci mít aspoň v šestinedělí klid a že jí NEZAKAZUJU vídat vnoučata.
Pokud je chlap na tvé straně, tak se na ní vyprdněte.

Příspěvek upraven 10.11.11 v 09:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.11 09:08
Lilišák píše:
jestli i chlap souhlasi tak se na ni vykaslete.

ja bych si teda takovymhle pristupem radost z miminka kazit nenechala,.. my uz jsme dopredu rekli ze kdo chce uvidi malyho v porodnici ale pak minimalne to sestinedeli at nas nechaji na pokoji a vsichni pochopili, tak uvidime jestli je ta chapavost po porodu neopusti,.. :-)

No, právě, tahle pní už opruzovala, kdy ji malou „půjčím“. Prostě se mi zdá, že není asi normální nevím. Radost si asik fakt kazit nebudu, navíc přes den mě zaměstnává mimi, tak na to nemyslim, horší je to večer, když usne. :roll:

jinak vnoucat si muzou uzivat do konce zivota tak proc je otravovat v sestinedeli kdy stejne chteji jen byt s mamou nebo spinkat :wink:
  • Citovat
  • Upravit
4034
10.11.11 09:09

Taky bych se odstěhovala, pokud by bylo kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.11 09:09
giraffe11 píše:
Ahoj, závidím ti, že aspoň přítel je na tvé straně. Já mám něco podobného, tchýni u nás doma každý den. akorát mě ještě nepomlouvá. Třeba na to taky dojde, až jednoho krásnýho dne vybuchnu a pošlu jí kam slunce nesvítí. Dělám to jako ty - s respektem a úctou (i když nic takového necítím). Ale co bude až se narodí druhý mimi nevim. Jestli šestinedělí bude jako u prvního, kdy u nás byla taky pořád, tak mě rovnou odvezou do Bohnic. Bude se totiž chovat stejně jako ta tvoje tchýně - nepochopí, že chci mít aspoň v šestinedělí klid a že jí NEZAKAZUJU vídat vnoučata.
Pokud je chlap na tvé straně, tak se na ní vyprdněte.

Noo, myslela jsem taky, že chodí na návštěvy a nepomlouvá a pak jsem se dozvěděla takové perličky, co mi vyrazily dech.

• Citovat
  • Upravit
3230
10.11.11 09:12

O známé se neboj, lidi vnímají nejen ušima :hug: . Řeči nenávistné ukňourané babice versus mladá šťastná maminka - i chováním se projevuje povaha člověka a tu oni vycítí.

Pokud jste s přítelem zajedno a nevypadá to, že ti to jednou bude vyčítat, domluvila bych se na tom, že s ní promluví on. Před tebou, řekne jí, že chcete být sami, že váš svět je miminko a ne ona a že ji rádi uvidíte, např. vždy první středu v měsíci. Pokud byste se od ní chtěli odstřihnout úplně, doporučuju vyměnit telefonní čísla, zaklepe-li na dveře nezvat dál a na ulici slušně zdravit. Rodinu nepopíráme, ale kamarádi být nemusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.11.11 09:29

já být tebou, pomluvy neřeším. Kdo tě zná, ví svoje, kdo tě nezná, třeba uvěří tchýni třeba ne. Kdybych se měla věšet kvůli tomu, kdo a čím mě pomluvil, tak tu nejsem už dávno.
Co se jí zbavit tím, že jí řeknete fajn -přijď každý den vozit - nebudete ji mít doma, a budeš mít 2 hodiny pro sebe -pro spánek, úklid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
10.11.11 09:31

Není tvůj přítel náhodou můj ex? Na popis, hlavně jeho matky, to dokonale sedí :lol:
Každopádně gratuluji k miminku, nenech se terorizovat a užívej si :wink:
Já jsem u extchýně byla taky vždycinky mrcha, jakmile jsem si udělala svůj názor a nechtěla jsem ctít ten její. Když jsem neposlechla, bylo mi natřeno, že jsem jejího syna uplně zblbla a změnila a jak rozvracím jejich skvělé vztahy. Přitom jsem před ní byla varována od manži ještě před prvním setkáním a upozorněna na to, že matka je děsná a nikdy nevycházeli :lol:
Pořád kontrolovala, co kde a v jaké výši platíme (nejradši to platila sama s maželovy výplaty, kterou prostě stáhla :zed: ), co jsme si koupili :zed: takže znám a je to děs. A to jsme neměli malé dítě 8-o to si nedovedu představit :roll:
Drž se a nenech si kazit tak krásné období :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
10.11.11 09:34

Ahoj,
s babou nic neuděláte. Můžete ji maximálně říct, měl by tu teda udělat přítel, ať k vám teď neleze, že chcete být s miminkem sami a až časem ji pozvete. Telefony vypínat, my máme vyplé vyzvánění už druhým rokem a je to super. Tchýně má taky nutkání volat ve dne v noci, kdykoliv si zamame, a to i několikrát denně kvůli pitomostem. Pak jsem jí ty telefony přestala brát. Je to podobná svi.ě, jako ta tvoje. Pomlouvá mě kudy chodí, po příbuzných i známých, volá mi jak všechno dělám špatně, neumím se postarat o děti atd. a přitom nemá důvod, já se k ní vždy chovala slušně a mohla se strhat, abych jí vyhověla a pomohla s čím si řekla. A ona se chovala čímdál hůř. Pak se to jednoho dne vyhrotilo natolik (volala týden po naší svatbě hned po ránu a totálně opilá a vyčetla mi první poslední), že jsem řekla, stačí a naše vztahy úplně ochladly. Vyhýbám se jí jak to jde a mluvím s ní minimálně, telefon zvedám jednou týdně maximálně. My máme tu výhodu, že bydlíme na opačném konci republiky a jezdíme tam jednou za pár týdnů a tcháni k nám jednou za pár měsíců. myslím, že to dost pomohlo a jsem za to fakt ráda. mít ji tu denně, tak si to hodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
10.11.11 09:35

Přijde mi to, jako kdyby jsi tady psalamůj příběh. Dokud nebyla malá na světě, nechala jsem siodní kaditna hlavu. Mateřství mě v tomhle hodně změnilo a nastavila jsem si své hranice. Když se mi něco nelíbí, řeknu jí to narovinu a nebo jí to řekne přítel. Pomlouvá mě kudy chodí, ale to jsem začala naprosto házet za hlavu, kdo ji zná, tak ví, jak to je, kdo ne, tak odmítám vysvětlovat, že to nenípravda, že taková nejsem. Ať si říkákde chceco chce, hlavně, že je doma klid. Tak jí to řekni, že si nepřeješ její časté návštěvy, že si potřebuješ taky odpočinout, ať chodí třeba jednou za 14 dní. Jestli není úplně hloupá, přistoupí na to. Přede všema budeš za nejhorší, ale na to kašli. Hlavně ať máte klid a užíváte si mimi beze stresu :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová