Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to čistě můj názor.Nechala bych ji tak.Jen bych ji nabídla pomoc,a tím to hasne.Až by mě o pomoc požádala,tak bych zakročila.
Vždyť sis vlastně odpověděla sama…
Jedna paní takhle vlastní vinou - podnikala - přišla o střechu nad hlavou, o barák, který její manžel stavěl. Udělala spoustu chyb a nakonec přišla i o manžela. Je mi takových případů líto…
Myslím že si nenechá do ničeho mluvit.S takovýma lidma to je těžký.Možná jestli přijde to,že o všechno přijde,tak si to pak snad uvědomí.Vyřešit by to měli oni.
Vypadá to, že maminka je v pěkným průse.u a odmítá si to připustit… Třeba si říká, tímhle dluhem už to spravím a všechno bude ok. No nebude a odnese to i táta jako manžel. Já bych jí stručně vylíčila, co jí čeká, když to nezačne nějak konstruktivně řešit a víc bych se s ní nebavila. Je to její život ne? Ještě bych k ní třeba poslala finančního poradce, třeba by poslechla jeho ![]()
Hodně záleží, jaký vztah mají tví rodiče mezi sebou, taky je možnost nabídnout pomoc mamince, pokud by chtěla a zkusit to řešit s tátou, aby nebyl ukolébán řečmi, že je vše tak, jak má. Přece jen on ze své pozice má možnost víc zasáhnout a promluvit si s ní, z pozice dcery to není tak úplně ono.
Navíc pokud jste si teprve teď k sobě našly cestu, asi bych to zkusila vzít oklikou přes tátu. ![]()
Já bych přišla s nabídkou pomoci, ale nic víc, podle mě si pomoct stejně nenechá. Ale nemyslím si, že to dopadne dobře.
Souhlasím s Levmah…jsme dospělí a za své činy si musí nést zodpovědnost každý sám ![]()
levmah28 píše:
Je to čistě můj názor.Nechala bych ji tak.Jen bych ji nabídla pomoc,a tím to hasne.Až by mě o pomoc požádala,tak bych zakročila.
No já ti nevím, ale hlavně bych si zjistila, jestli ty dluhy pak nebudeš muset platit ty,jestli se to nepředává na potomky.Známým to tak dopadlo,ale nevím podrobnosti,tak nevím jestli je to tvůj případ. ![]()
máma0 píše:
No já ti nevím, ale hlavně bych si zjistila, jestli ty dluhy pak nebudeš muset platit ty,jestli se to nepředává na potomky.Známým to tak dopadlo,ale nevím podrobnosti,tak nevím jestli je to tvůj případ.
Holky, potřebuju pár názorů, abych si to nějak v hlavě utřídila
Moje mama je OSVČ. Kdysi ji firma fungovala perfektne, ted bohužel je na pokraji krachu. Má na všem dluhy a odmítá se přiznat. Napůjčovala si kde mohla, nic nesplácí, ale odmítá firmu uzavřít s tím, že by vyhlásila bankrot. Všechno si nechává pro sebe, nic neřekne, vše z ní taháme. Bojim se, že brzy hrozí exekuce na jejich majetek (ve firmě už nic není, včera jsem tam byla).Tata nejedná, věří tomu, co mu mama řekne. Mi zaměstnanci tvrdí něco jiného, než tvrdí ona. Mám se mezi rodiče postavit začít to řešit? Rozhádat se s oběma nebo je mám nechat být, ať si to vyřeší jak chcou? Teprve nedáno jsem k sobě našli cestu a teď ji mám zase ztratit? Nevím. Co byste dělali na mém místě?