Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky ![]()
Přicházím pro radu. Dneska jsem se dozvěděla, že máme ve čtvrtek vítání občánků u nás na zámku. Ale sotva jsem se zaradovala, že navlíknu naši Domču do krásných šatiček, polil mě pot při představě, že tam budou naši a zároveň přítelovo prarodiče. (s matkou se nestýká,tátu taky vidí minimálně,ale s prarodiči se vídáme co tři týdny)
Děda je fajn, ale babička..to by bylo na deníček. Chci se vyvarovat jedovatých řečí a následných pomluv po celém okrese. Zkrátka bych ji tam nejradši vůbec nezvala.
Jenže prý budeme v místních novinách a babička zná půlku lidí z našeho města, takže ututlat to nejde. Co teď??
Navíc chceme pak ještě s našima a s mou kamarádkou u nás posedět a to už by byla asi katastrofa s fatálními následky ![]()
Když prarodiče nepozveme, budeme za špatný a rozhádat se nechci.. Když je pozveme, budu mít nervy na pochodu a vítání si vůbec neužiju.
Tak a teď babo eMimiňačko raď ![]()
Nezvala bych je, pomluví tě tak jak tak.
Příspěvek upraven 07.11.11 v 16:21
a co tam nechodit? Nebudeš muset nic řešit, budeš v klidu… stejně to vítání je dost trapné a zbytečné. Absolvovala jsem to jednou a už nikdy více.
Já teda nevím, jak jinde, ale u nás ve městě chodí na vítání pouze rodiče. I tak nás tam bylo požehnaně. Nedovedu si představit, že by tam každý pozval x svých příbuzných.
Tak mě napadlo, že bys mohla zaukolovat svou mamku, ať manželovu babičku zkusí co nejvíc zaměstnat
a vy byste se mohli trochu vyhýbat. Je to blbý no, ale třeba jí ani nenapadne tam chodit?
Rodinna setkani s sebou vzdy nesou nejaka rizika, s tim se asi neda nic delat. Pokud se Ti nepodari uhajit pozici s argumentem, ze nechces abyste tam byli jak banda od „Hujeru“ a zabrali pul zamku, tak se snaz venovat jen male a muzovi a na ostatni se povznes! Drby a pomluvy jsou vsude a kazdy ma holt obcas svych 15
minut slavy ![]()
ynax píše:
a co tam nechodit? Nebudeš muset nic řešit, budeš v klidu… stejně to vítání je dost trapné a zbytečné. Absolvovala jsem to jednou a už nikdy více.
no vzhledem k tomu, že jsem v úvodním příspěvku psala, že se těším, jak malou hezky oblíknu, tak tam jít chceme ![]()
Asi jak kde, tady to bývá hezké. Byla jsem se podívat minulý rok a moc se mi „obřad“ líbil.
My máme vítání teď v sobotu a pak hned za týden křtiny…my řešíme ten samý problém na křtiny…Udělej to jako my a nikoho nezvi a je to. Na vítání jdeme s manželem sami - podle mě to tak chodí, že tam jdou jen rodiče dítěte…to by tam bylo narváno, kdyby tam byli příbuzní ode všech lidí.
ave píše:
Já teda nevím, jak jinde, ale u nás ve městě chodí na vítání pouze rodiče. I tak nás tam bylo požehnaně. Nedovedu si představit, že by tam každý pozval x svých příbuzných.
tak paní na matrice říkala, že když od každého nepůjde třicet lidí, tak se vejdeme ![]()
šla bych jen v sestavě máma, táta a dítě - na případné dotazy z rodiny proč jste mě nepozvali bych reagovala - dneska se to tak dělá, ostatní to měli stejně, tady máte fotku!!! ![]()
u nás to bylo mimochodem stejně - většinou tam byli jen rodiče, popřípadě matky s dětmi, protože tatínci jsou v práci…prarodiče málokdy
Vyprdla bych se na celý vítání občánků. Beztak to je jenom šaškárna, komunistický křtiny, tak proč si kvůli tomu dělat zle v rodině.
U nás na vítáni byli jedni Hujerovi a zabrali půlku našeho pidisálku. Jinak teda většinou chodí rodiče, občánek a eventuelně starší sourozenci.
Akorát s mojí kamarádkou byla babička, protože tatínka malá nemá.
U nas na vitani obcanku chodi jen rodice… takze neni treba zvat prarodice
eVerčo, nezlob se na mě, snad nebudu hodně jízlivá, ale:
Pokud na to vítání občánků chceš jít a těšíš se, tak proč takové nervy z tchýně? Nachystej si hezký úsměv i pro tchýni, na pomluvy se vykašli - těm neunikneš evidentně za žádnou cenu, tak proč si to ještě takhle znepříjemňovat?
eVerča píše:Navíc chceme pak ještě s našima a s mou kamarádkou u nás posedět a to už by byla asi katastrofa s fatálními následky
Když prarodiče nepozveme, budeme za špatný a rozhádat se nechci.. Když je pozveme, budu mít nervy na pochodu a vítání si vůbec neužiju.
Tak a teď babo eMimiňačko raď
Jako, tví rodiče a kamarádka zvaní jsou a tcháni ne? ![]()
Pak se trošičku těm pomluvám z jejich strany není co divit.
Sorráč, jsem asi zase jízlivá (jako vždycky
), ale nemůžu si pomoct.
Na druhou stranu, nevím, co se děje tak šíleného s tchýní, že ji chceš mocí-mermo separovat ze svého života i ze života svého dítěte, ale ne, nebudu moralizovat. Na to nemám právo. Válečná sekera nejde zakopat? Ani v zájmu děcek?