Otevřela jsem si pusu na tchýni

Anonymní
9.12.11 21:11

Otevřela jsem si pusu na tchýni

je to cca měsíc co mi tchýně vzala z hřiště dítě bez dovolení.. zažila jsem pár minut šíleného strachu.. Každý rodič určitě pochopí, když v tu chvíli kdy má dítko někde být tam není.. kor v této zlé době, dítku je pět let, vždy visím na okně a takřka nonstop ji sleduji, odskočila jsem si na záchod, vrátim se dítě fuč.

když jsem už brala telefon a chtěla volat policii tak mi zacinkal a tchýně, že dítě je u ní… bydlí pár pater v paneláku nad náma, mohla to oznámit cestou, mohla dát vědět předem telefonem.. mohla se ve chvíli kdy jsem přišla a byla rozklepaná jak ratlík se aspoň omluvit..

není to poprvé co něco podobného udělala.. nerespektuje mě, obchází mě, neumí se na ničem rozumně dohodnout, dělá jen co ona chce a názor můj ani mého partnera, jejího syna an to jak své děti chceme vést ji nezajímají…

když jsem tedy vlétla k ní do bytu a objala své dítě, šťastná, že je celé.. tak na mě spustila co jako vyvádim a tak jí řikam, že ještě jednou něco podobného uděláa dám jí do drž*y… předeílám, že je to vůbec poprvé co jsme ztratila nervy, co jsem ji vůbec řekla něco vůgárního.. ani to nebylo zvýšeným hlasem.. řečené v relativním klidu…

od té doby čekám omluvu, čekám, že ji konečně dojde, že to přehání, že si toto prostě nemůže dovolovat.. na Mikuláše psala mému muži ať ji přivede děti, že jim chce dát nadílku, můj muž ji napsal ať si to laskavě dohodne se mnou.. nedohodla, dnes ráno přišla jako by se nechumelilo, věděla, že budu déle spát a že ji otevře muž… opět si tedy udělala co chtěla ona…

krom toho chce, myslí si, že na Vánoce příjde její syn s dětmi k ní, mě ale nemusí, takže ja abych nechodila.. že ale je sama a nechce být na Vánoce bez rodiny a tak k ní prostě mají jít… to už mi bouchli saze, bylo mi sděleno po sousedce, jeji kamarádce… je jasné, že jí děti na Váncoe nedám aby ona si to užila a já byla sama, že by nám v tehel den rozdělila rodinu, pokud příjde, překousne svou hloupost uvítám ji ale jinak se nedá svítit…

nemůžu ale vydýchat tu jeji neskonalou drzost, nevychovanost… že si furt myslí, že může dělat co se jí zlíbí ve věku 65 let by měla mít do háje přeci rozum.. čím se to stupňuje tím víc se bojím, že po ní jednou skočima vyškrábu ji oči…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1937
9.12.11 21:19

S tím svévolným sebráním dítěte z hřiště je masakr :pocitac: :pocitac: :pocitac: …to bych nerozdýchala taky. Zbytek nechci soudit, každá mince má dvě strany, ale chápu tě :hug: :hug: :hug:

Jo,jinak čekat, že na Vánoce tě manžel a děti nechají samotnou, jen aby tchýně nebyla sama…to mi hlava nebere :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.11 21:22
K-a-č-i-k píše:
S tím svévolným sebráním dítěte z hřiště je masakr :pocitac: :pocitac: :pocitac: …to bych nerozdýchala taky. Zbytek nechci soudit, každá mince má dvě strany, ale chápu tě :hug: :hug: :hug:Jo,jinak čekat, že na Vánoce tě manžel a děti nechají samotnou, jen aby tchýně nebyla sama…to mi hlava nebere :zed:

loni u nás byla, normálně přišla po večeři na rozbalování dárků, nebyl problém.. letos je ublížená a nedokáže se kvůli dětem překonat.. co je mi do toho ale.. to je její mindrák..

• Citovat
  • Upravit
2303
9.12.11 21:22

ÁÁÁÁHOJ ;) .. musím přiznat že jsem nedávno taky na tchýni vyjela.. Malá byla protivná a neposlouchala a mě docházela trpělivost.. a „maminka“ seděla a koukala na nás a mě tak štvalo, že jí není blbý mě a malou tam tak sledovat.. v takové situaci.. (ve chvíli kdy já bezradně se snažím malou přimět k tomu aby se oblékla, a ona jak ječí a ječí, že ne..) jak jsem byla rozžhavená z toho, že malá dělá scénu kvůli šále tak jsem vynadala i tchýni.. Že jí není blbé sledovat nás jak v divadle jsem jí řekla.. :oops:
Jelikož jsme byli na odchodu tak jsem už nestihla vychladnout.. pak mi to bylo hrozně blbý a hned jak jsem se vrátila šla jsem se omluvit..
Tchýně říkala, že si ani nevšimla.. že krmila psa 8o .. tak nevím, jestli to že si nevšimla řekla jen, aby uklidnila vody :nevim: nebo jestli si fakt nevšimla..
Musím se příště líp ovládat..
U tebe je to ale jiné.. za ten strach co ti „maminka“ způsobila myslím, že je pochopitelné, že jsi jí sjela.. obzvlášťě když to nebylo ojedinělé..
Asi bych ale nenadávala vulgárně, spíš bych se snažila vpálit jí proč jsi tak naštvaná.. Mě příjde, že mnohým starším lidem už takovéhle věci prostě nedochází :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
9.12.11 21:24

Tak to je hustý! Ten šok z toho, že tam dítě není bych asi nevydýchala a tchýni bych to vytmavila jednou provždy.

Vánoce nekomentuji, to si jako myslí, že na Štědrý den, budeš sedět sama doma a oni si je oslaví spolu?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
9.12.11 21:24

A co na to manžel? Mohl by jí na Vánoce pozvat alespoň on? Děti budou rádi, když vás budou mít všechny pohromadě. Jsou to přeci Vánoce :srdce:

Příspěvek upraven 09.12.11 v 21:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
9.12.11 21:25

To sebrání dítěte z hřiště je fakt děsné, ale můžu mít dotaz, proč místo sledování z okna nesedíš radši na lavičce u hřiště? Co bys dělal, kdyby tam někdo přišel, vzal tvoje dítě, před tvýma očima a odvedl ho někam pryč? Než bys vyběhla z bytu mohli by už být dost daleko. Tentokrát to byla tchýně, ale co kdyby to příště byl někdo jiný.
U ostatního je vidět, že ty tchýni nemusíš, ale s tou omluvou, ona si možná ani neuvědomuje, že na ní čekáš. Třeba ji to nenapadlo, že o tom nevíš, že ho odvádíš, když vždycky kontroluješ z okna, tak bys o tom měla vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
9.12.11 21:29

No nevím, Vánoce nevánoce, tchýně by tě měla respektovat jako matku.. bohužel to je těžké, mám něco podobného a už neřeším, ale pokud by mi vzala dítě k ní bez mého svolení a vědomí tak bych teda asi měla horší slovník :-)
A zkusila jsi s ní hodit jen tak řeč co tě štve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
9.12.11 21:33

No myslím, že asi nemůže vydýchat tu nadávku. Chápu, že si byla vytočená, ale tohle už zpět nevezmeš. Taky bych byla běsná, kdyby se mi tohle stalo, ale pokud pak řekneš, co si řekla, tím vztah totálně zazdíš. Asi se ti to nebude moc líbit, ale já bych za ní zašla a promluvila bych si s ní. Viděla bych jak bude reagovat. Je jasné, že se navzájem nemáte rády, ale pro děti to dobré není. Snažila bych se s ní držet alespon slušný vztah, kdy byste se alespon tolerovaly. Ona ale musí pochopit, že si ve vztahu k tvým dětem tohle dovolovat nemůže a to bych jí slušně řekla. Zároveň bych se jí za tu nadávku omluvila ale dodala bych, že bys byla ráda, kdyby respektovala, že ta jako matka máš rozhodující slovo a aby se s tebou na všem, co se týče dětí normálně v klidu domluvila. Zkuste tu válečnou sekeru zakopat, všem se vám uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.12.11 21:37

Nikde jsem nevyčetla vaše rodinné vztahy, ale přijde mi, že tchýně žije sama a manžel je jedináček, ne? A pokud sourozence má, asi maminku prokoukli a zařídili se po svém. Že se o nich nezmiňuješ. Jakože by třeba mohla trávit Vánoce s nimi.

To nevím, to je prostě komplikovaná věc, ale faktem je, že RODINA jsi ty, tvoje děti a tvůj muž. A tvůj muž by to takhle měl respektovat a nedávat přednost mamince. Maximálně může maminku zahrnout do vaší rodiny, t.j. pozvat ji k vám na Vánoce.

Co se týče té záležitosti na hřišti, měla bych z toho infarkt taky. Ale jsem si jista, že takhle drzá bych nebyla, ať tchýně udělá cokoli. Dle mého názoru tchýně se možná chovala dětinsky nebo prostě nevhodně, ale tys taky za dámu nebyla.

A ještě k Aspeře, taky nejsem vždy s dětmi venku. ALE jsou na zahradě a mám na ně výhled. Předpokládám, že zakladatelka to má taky tak nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
9.12.11 21:41
Emilie píše:
A ještě k Aspeře, taky nejsem vždy s dětmi venku. ALE jsou na zahradě a mám na ně výhled. Předpokládám, že zakladatelka to má taky tak nějak.

Já si představuji dítě na hřišti na nějakém sídlišti a na to mi přijde 5 leté dítě malé. Něco jiného je vlastní uzavřená zahrada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
9.12.11 21:42
delice píše:
No myslím, že asi nemůže vydýchat tu nadávku. Chápu, že si byla vytočená, ale tohle už zpět nevezmeš. Taky bych byla běsná, kdyby se mi tohle stalo, ale pokud pak řekneš, co si řekla, tím vztah totálně zazdíš. Asi se ti to nebude moc líbit, ale já bych za ní zašla a promluvila bych si s ní. Viděla bych jak bude reagovat. Je jasné, že se navzájem nemáte rády, ale pro děti to dobré není. Snažila bych se s ní držet alespon slušný vztah, kdy byste se alespon tolerovaly. Ona ale musí pochopit, že si ve vztahu k tvým dětem tohle dovolovat nemůže a to bych jí slušně řekla. Zároveň bych se jí za tu nadávku omluvila ale dodala bych, že bys byla ráda, kdyby respektovala, že ta jako matka máš rozhodující slovo a aby se s tebou na všem, co se týče dětí normálně v klidu domluvila. Zkuste tu válečnou sekeru zakopat, všem se vám uleví.

souhlas, alespoň bych to zkusila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.12.11 21:51
Aspera píše:
Emilie píše:
A ještě k Aspeře, taky nejsem vždy s dětmi venku. ALE jsou na zahradě a mám na ně výhled. Předpokládám, že zakladatelka to má taky tak nějak.
Já si představuji dítě na hřišti na nějakém sídlišti a na to mi přijde 5 leté dítě malé. Něco jiného je vlastní uzavřená zahrada.

Jistě, žít na velkém sídlišti a ještě v 10. patře, taky bych dítě ven samotné nepustila. Ale nežiju tam, takže nemohu soudit. Píšu o sobě. Píšu o tom, že děti mi pobíhají cca do pěti metrů od terasových dveří v kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
9.12.11 21:54
Emilie píše:
Aspera píše:
Emilie píše:
Jistě, žít na velkém sídlišti a ještě v 10. patře, taky bych dítě ven samotné nepustila. Ale nežiju tam, takže nemohu soudit. Píšu o sobě. Píšu o tom, že děti mi pobíhají cca do pěti metrů od terasových dveří v kuchyni.

Uvidíme, jestli nám napíše zakladatelka, jak to u nich vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.11 23:04

Zaplaťe jí pěkný domov důchodců. :mrgreen:

Jinak,to by mě trefilo teda,se ti nedivím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová